Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737750 razy)

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #60 dnia: 06 Listopada 2019, 21:54:56 »
ciekawostka - jest też SmartDeviceLink czyli kolejny standard https://en.wikipedia.org/wiki/SmartDeviceLink

wg instrukcji może działać też po Bluetooth - ciekawe jak z wydajnością - widzę że Toyota sama udostępniła niedawno aplikacje zgodne z tym standardem
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 07 Listopada 2019, 10:36:52 »
dla CH-R bedzie się pojawiać pewnie coraz wiecej filmików prezentujących jak wygląda temat CarPlay / AA

https://youtu.be/eupspho_xbw?t=346

Mam nadzieję że nie będzie tak jak z mirrorlink że przed pierwszym uruchomieniem trzeba przewijać długi tekst i klikać akceptuję
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline sebavfr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Listopada 2019, 18:48:50 »
Witam czy ktoś już może odebrał auto a Android-Auto z produkcji listopadowej? Ja mam odbiór na początku grudnia.
toyta corolla TS 2,0 Executiv +VIP+ carplay.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Listopada 2019, 19:00:52 »
Wątpię żeby były z androidem.Chyba że ktoś zamówił i zapłacił 1000 zł

Offline peterbilt2k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Listopada 2019, 20:57:00 »
Witam czy ktoś już może odebrał auto a Android-Auto z produkcji listopadowej? Ja mam odbiór na początku grudnia.

Z informacji ze strony toyota.pl auto mam już wyprodukowane a przewidywana dostawa, to połowa grudnia. Wziąłem pakiet connect z android auto i apple car play, bo tylko z tym pakietem można było zamówić białą tapicerkę jeszcze w tym roku, a na jasnym wnętrzu mi zależało. Z tego co wiem, a obserwuję również https://www.toyotaownersclub.com/, to tam w UK android auto i apple car play znajduje się na wyposażeniu standardowym  corolli w roku modelowym 2020 (rok modelowy 2019 nie przewidywał aa i ac nawet jako opcji). Z tego co tam ludzie pisali dostawa roku modelowego 2020 do dealerów będzie nie wcześniej niż w grudniu tego roku. Dlatego też zapewne nie ma jeszcze nikogo w Europie co miałby apple car play cz android auto w swojej corolli.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 25 Listopada 2019, 10:27:31 »
Z informacji z salonu wiem, że kupno auta z systemem connect to teraz 1000zł. Jednak w drugim kwartale przyszłego roku będzie można domówić sobie za 300-400 złotych ten system. Z racji braku auta w wybranej konfiguracji z tym systemem jestem "zmuszony" wybrać bez niego.
Na pytanie dlaczego teraz jest drożej, a później będzie taniej dostałem odpowiedź, że ci, którzy chcą mieć "NA JUŻ" zapłacą więcej. Wg coś nowego kosztuje więcej niż już oklepane. Stąd wyższa cena teraz.

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Listopada 2019, 15:32:31 »
Na pytanie dlaczego teraz jest drożej, a później będzie taniej dostałem odpowiedź, że ci, którzy chcą mieć "NA JUŻ" zapłacą więcej.
OK zapłacę 1000, wgrają teraz?
W VW za App-Connect cena bardzo podobna.

Offline marcin_s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Listopada 2019, 08:20:00 »
Na pytanie dlaczego teraz jest drożej, a później będzie taniej dostałem odpowiedź, że ci, którzy chcą mieć "NA JUŻ" zapłacą więcej.
OK zapłacę 1000, wgrają teraz?
W VW za App-Connect cena bardzo podobna.

1000 zł to cena przy zakupie nowego samochodu z fabrycznym pakietem connect. Więc jak już masz kupiony samochód bez tego pakietu to w grę wchodzi tylko aktualizacja, która jest zapowiedziana na Q2 2020

Offline j_w_pan_P

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 28 Listopada 2019, 09:10:18 »
Dokładnie. Po nowym roku auta  z tym pakietem zdrożeją o 1000 PLN.  Obecni posiadacze tego pakietu dopłaca jedyne 300 PLN za aktualizację.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 28 Listopada 2019, 10:02:08 »
Potwierdzam. I ja dostałem takie informacje. Drugi kwartał - koszt 300-400 zł za wgranie.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #70 dnia: 28 Listopada 2019, 10:48:23 »
Potwierdzam. I ja dostałem takie informacje. Drugi kwartał - koszt 300-400 zł za wgranie.
Dostales to na papierze czy na ?gębę?? od sprzedawcy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 28 Listopada 2019, 11:05:06 »
Cóż, tylko na "gębę"... Jednak skoro przynajmniej kilka osób z forum to potwierdza to coś w tym jest... Dostałem takie info od sprzedawcy w salonie.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #72 dnia: 28 Listopada 2019, 11:08:33 »
Cóż, tylko na "gębę"... Jednak skoro przynajmniej kilka osób z forum to potwierdza to coś w tym jest... Dostałem takie info od sprzedawcy w salonie.

To jak kazdy z nas. Ja bylem informowany ze jak bede odbieral Camry w lipcu to we wrzesniu bede mial darmowa aktualizacje. Mamy listopad i okazuje sie ze w ogole ma nie byc aktualizacji dla tego modelu. Rav4 mialo rowniez miec we wrzesniu, no ale oni chociaz dostali info na Twitterze ze drugi kwartal 2020. Wszyscy zyjemy nadziejami a Pan Mularczyk z dzialu PR Toyoty do dnia dzisiejszego sie cieszy z ilosci sprzedanych samochodow ale raczej nie z tego jaka opinie klienci Toyotu zaczynaja miec o marce. 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #73 dnia: 28 Listopada 2019, 12:09:25 »
No właśnie.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 28 Listopada 2019, 12:20:32 »
Ja również zostałem poinformowany w listopadzie gdy odbierałem auto że aktualizacja będzie w 2020.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl