Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #225 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:38:12 »
Chwalisz się, czy żalisz?
Możesz wybrać odpowiedź jaka Ci odpowiada..

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #226 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:40:36 »
Nie wiem czy zauważyłeś pireus, ale chyba nie jesteś mile widziany na tym forum. Wyczerpałeś zakres tolerancji. Przenieś się na forum Volvo lub PSA skoro masz te auta.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline peterbilt2k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #227 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:45:07 »
Widzę, że poruszane obecnie kwestie odjeżdżają głównego wątku, to opiszę coś co może kogoś zainteresować. Moim głównym telefonem jest Samsung, którego używam od pół roku. Niestety, zaliczył ostatnio glebę, co spowodowało konieczność wysłania go do serwisu. Czekając na naprawę odkurzyłem starą Moto Z, z której korzystałem wcześniej. AA w corolli wraz z samsungiem działał bardzo ładnie. Łączność następowała poprzez kabel usb w oplocie, który kiedyś kupiłem. W przypadku natomiast Motki, wszystko niby było ok, ale po pewnym czasie pojawiał się na wyświetlaczu samochodu komunikat, że AA zostało rozłączone. Myślałem, że to wina kabla, wiec ten kabel zmieniłem na jakiś inny, który miałem po ręką (niestety oryginalny gdzieś mi przepadł). Nic to nie pomogło. Grzebałem w ustawieniach telefonu - czy aby czasem aplikacja AA nie była przez urządzenia usypiany co skutkowało chwilowym rozłączeniem - bezskutecznie. Studiując forum Motoroli znalazłem rozwiązanie - "kup lepszy kabel".  Dostałem od kolegi kabel do szybkiego ładowania i problemy zniknął. Wszystko działa jak należy i nic się nie rozłącza.

TLDR: Jeśli rozłącza wam AA w samochodzie - kupcie lepszy kabel, bo dla niektórych telefonów ma to znacznie, a przynajmniej tak jest z telefonami Motorola.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:46:13 »
Nie wiem czy zauważyłeś pireus, ale chyba nie jesteś mile widziany na tym forum. Wyczerpałeś zakres tolerancji. Przenieś się na forum Volvo lub PSA skoro masz te auta.
Wybacz ale nie spełnię Twojej prośby.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #229 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:47:20 »
Ty to chybe taki chciałbym ale brak funduszy
Kolego mam 2 samochody Volvo XC 60 i Opla Adam do miasta i oba mają AA i CarPlay, jak ty jeszcze nie wiedziałeś że taki system istnieje  <zalamka>  , dlatego Twoja Toyocina średnio mnie rajcuje.
To ci zazdroszczę ale tu jest forum toyoty .To jesteś dziadek..Więc znasz bajke o wężu?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:49:12 »
To ci zazdroszczę ale tu jest forum toyoty .To jesteś dziadek..Więc znasz bajke o wężu?
Dziadki to raczej jeżdzą Corollą, dlatego nie znam tej bajki

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #231 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:49:43 »
Przez Was bede gruby. Wyciagam druga paczke chipsow i coli.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #232 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:51:54 »
Dziadki to raczej jeżdzą Corollą, dlatego nie znam tej bajki
To Ci opowiem sśssssssspierdalaj

pireus

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:55:06 »
Dziadek i to jeszcze zgryźliwy   :song: Ale dupowozik na działeczkę w sam raz  :good:
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2020, 22:56:44 wysłana przez pireus »

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #234 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:57:37 »
Chłopaku, nie powinieneś już spać?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: 24 Stycznia 2020, 22:59:57 »
Możliwe, ale tak mnie rozbawiliście, że nie mogę usnąć  :good: :good:

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #236 dnia: 24 Stycznia 2020, 23:02:59 »
Kto cię obserwuje  A dziadekk tojotowy tak bo od kariny same toyotya ty skaczesz i narzekasz Może zdecyduj co chcesz  i tam się spełnij
Dziadek i to jeszcze zgryźliwy   :song: Ale dupowozik na działeczkę w sam raz  :good:

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #237 dnia: 25 Stycznia 2020, 06:22:28 »
Pośmiechałem dziś, a teraz do sedna: tak jak mówił ktos, złe forum wybrałeś. Tu trzeba było zapytać. https://www.xda-developers.com/ Mają tam wątek o AA w układzie master/slave (gateway)
Dzięki. Jakby ktoś inny szukał to https://forum.xda-developers.com/general/paid-software/android-3-0-proxy-gateway-android-auto-t3813163/

Cytuj (zaznaczone)
Twój samochód, rób sobie z nim co chcesz. Ograniczają Cię przepisy, gwarancja, homologacja, ISO 26262... poza tym rób co chcesz. Nam nic do tego. Nie lubisz kabli, więc... chcesz dwa telefony do AA z czego jeden permanentnie na kablu? ''Makes fuckin sense''! Do dzieła. Nic nam do tego.
No dla mnie mimo wszystko "makes sense", bo ten jeden będzie permanentnie podpięty i schowany, więc mi zwisa i powiewa. Docelowo chciałbym wszystko zautomatyzować, żeby po zgaszeniu zapłonu wyłączał wifi i jedynie po bluetooth wyszukiwał mastera i dopiero jak go wykryje włączał bardziej prądożerne rzeczy.

Tak czy siak dzięki za odpowiedź. Przepisów, gwarancji, homologacji czy ISO 26262 taką kombinacją raczej nie złamię, bo nie będzie żadnej ingerencji w istniejący hardware.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #238 dnia: 25 Stycznia 2020, 07:34:40 »
Pawel.Kwa i Vini nie ma sensu z nim pisać i reagować na jego prowokacyjne wpisy. Skupmy się na tym co nas dotyczy. Ignorujmy go...

Offline PogromcaHemoroidow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 25 Stycznia 2020, 08:10:03 »
TLDR: Jeśli rozłącza wam AA w samochodzie - kupcie lepszy kabel, bo dla niektórych telefonów ma to znacznie, a przynajmniej tak jest z telefonami Motorola.
[/quote]

Doświadczyłem dokładnie tego samego i przy paru okazjach tu na forum podkreślałem, że kabel ma znaczenie.  Tak samo jest pisane na stronach Androida Auto w marketingowej papce. Kabel musi być dobrej jakości.

O dziwo, oryginalne kable dodane do telefonów nie zawsze były odpowiednie.
Corolla Touring Sports 1.8H 1F7 Executive + plus pierdoły.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl