Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737723 razy)

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #705 dnia: 10 Lipca 2020, 18:34:26 »
Mam wrażenie że dla niektórych AA to jak Grall
Dla mnie AA bylo na tyle ważne że moim 4 samochodem nie będzie rav4 plug-in tylko zdaje się że kuga...

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Corolla sd 1.8 hsd Comfort Tech

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #706 dnia: 10 Lipca 2020, 19:04:20 »
Przez Ciebie , Toyota się rozpłacze popełni harrakiri ... i pewnie zbankrutuje.  <taniec>. Bo nie ważne czym jeździsz , ważne aby było AA z tandetnymi i niedokładnymi mapami z Gogole. Powodzenia z fordem , za jakiś czas wrócisz do Toyoty z podwiniętym ogonem . Bez AA. Ale tak to jest jak się kupuje auto za grubo ponad 100.000 i żydzi się na fabryczna Navi za 2500 zł.To przypadłość  łowcy  .......  w ekskluzywnych sklepach Biedronki i Lidlu.
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2020, 19:23:58 wysłana przez Amper »

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #707 dnia: 10 Lipca 2020, 19:21:51 »
Przez Ciebie , Toyota się rozpłacze popełni harrakiri ... i pewnie zbankrutuje.  <taniec>. Bo nie ważne czym jeździsz , ważne aby było AA z tandetnymi i niedokładnymi mapami z Gogogle. Powodzenia z fordem , za jakiś czas wrócisz do Toyoty z podwiniętym ogonem . Bez AA
Przyznam ze kolejna corolla kupiłem tylko że względu na niezawodny hybrydowy napęd a miałem do wyboru nową mazde 3 z aa. Ale ciekawy jestem co oferuje ford. Oni zdaje się mają taka sama architektura jak toyota. Atkinson plus ecvt.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #708 dnia: 10 Lipca 2020, 19:42:10 »
Toyotami jeżdżę już 16  lat. nigdy mnie nie zawiodły. To są auta przewidywalne i bezawaryjne ..... aż do bólu + Koszty eksploatacyjne  do przełknięcia popijając to piwem. Dawne przysłowie mówiło  Ford chuja wart a Fiat jego brat. Jestem taksówkarzem i Wg opinii moich kolegów niewiele się od tego czasu zmieniło , mało kto to jeździ fordem , jest trochę mercedesów ( ponoć ci ludzie  to pasjonaci - bo bez gwiazdy nie ma jazdy) ,,, choć niechętnie oni przyznają że koszty eksploatacji są za duże , zużycie paliwa za wysokie (diesel bo większość ma gaz))  a i ceny napraw zmuszaj ich do szuknia zamienników , Opli - na gazie i Fiatów Tipo w pseudo fabrycznym gazie. zniknęły praktycznie auta  BMW . Też trochę jeździ autami francuskimi ale tylko dlatego że są tanie na rynku wtórnym. Mają one opnie aut nie trwałych i awaryjnych.O reszcie zabytków przemilczę z przyzwoitości.
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2020, 19:51:57 wysłana przez Amper »

Offline toybob123

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #709 dnia: 10 Lipca 2020, 19:53:19 »
Toyotami jeżdżę już 16  lat. nigdy mnie nie zawiodły. To są auta przewidywalne i bezawaryjne ..... aż do bólu + Koszty eksploatacyjne  do przełknięcia popijając to piwem. Dawne przysłowie mówiło  Ford chuja wart a Fiat jego brat. Jestem taksówkarzem i Wg opinii moich kolegów niewiele się od tego czasu zmieniło , mało kto to jeździ fordem , jest trochę mercedesów ( ponoć ci ludzie  to pasjonaci - bo bez gwiazdy nie ma jazdy) , Opli - na gazie i Fiatów Tipo w pseudo fabrycznym gazie. zniknęły praktycznie auta  BMW . Też trochę jeździ autami francuskimi ale tylko dlatego że są tanie na rynku wtórnym. Mają one opnie aut nie trwałych i awaryjnych.O reszcie zabytków przemilczę z przyzwoitości.
Jasne, mam taka sama opinie, wczesniej jeździłem Carina E i corolla e15, z napraw same pierdoly i eksploatacja. No może z wyjątkiem remontu w skrzyni ale to 1.4 d4d pieciobiegowy. Co mi przeszkadza? Niedoróbki, wiele niedoróbek w wiekszosci software ale kto ma corolle w sedanie niech usiądzie z tylu i spróbuje zapiac pasy. Cóż tutaj toyota zapomniała zamontować prowadnice pasów i są prowadzone po szyi. Nie wiem, może tylko w moim...

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #710 dnia: 10 Lipca 2020, 19:57:36 »
Użytkownicy Mercedesów , BMW , Opli  i francuzów i innych byli by zachwycenie takimi problemami :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #711 dnia: 10 Lipca 2020, 20:16:42 »
.O reszcie zabytków przemilczę z przyzwoitości.
To zobacz jakimi samochodami jeżdżą taksówkarze za naszą zachodnią granicą w krajach starej UE to trochę się zdziwisz. Myślisz, że w Polsce osoby uprawiające ten zawód są najmądrzejsze na świecie? A kiedy zobaczysz, że w Hiszpanii i Portugalii wiekszość samochodow na Taxi to Skody i Dacie to może nawet zemdlejesz.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #712 dnia: 10 Lipca 2020, 20:51:37 »
Nie wiedziałem ze granicznymi z takimi krajami za zachodnia granica jak ??? Hiszpania i Portugalia , Grecja , bo to kraje  EU klasy B. Miarodajne pytanie brzmi : czym jeżdżą Taxi w krajach EU Klasa A : Niemcy, Holandia, Belgia , Francja, Szwecja, Norwegia, etc. Nie męcz się z wyszukiwaniem . W większości to hybrydy, Mercedesy lub auta  związane z narodowym przemysłem samochodowych , np. Francuskim , Szwedzkim  ale te trendy są one już w odwrocie.
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2020, 21:01:06 wysłana przez Amper »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #713 dnia: 10 Lipca 2020, 21:01:52 »
To tam Toyoty też nie stanowią wiekszości a na pewno nie Corolle. Jeżeli już to jeżdżą Priusy. Jeżeli Hiszpania i Portugalia to kraje EU klasy B to Polska jest klasy C z wysłużonymi gdzie indziej trupami na taksówkach.
Nie wiedziałem ze granicznymi z takimi krajami za zachodnia granica jak ???
Czytaj ze zrozumieniem, bez emocji, nigdzie nie napisałem że graniczymy z tym krajami tylko że są one za zachodnią naszą granicą, może uważasz, że są za wschodnią.
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2020, 21:06:29 wysłana przez pireus »

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #714 dnia: 10 Lipca 2020, 21:07:51 »
Pełna zgoda jesteśmy krajem Typu C. Ale Prius to Hybryda . W Niemczech widziałem tez dużo więcej Hybryd Corolla Niż Priusa. Bo Prius ma jedną wadę dla taxi ...   kluczową . Nie ma praktycznie bagażnika. Jedna uwaga ten dział jest o AA :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #715 dnia: 10 Lipca 2020, 21:16:40 »
Jedna uwaga ten dział jest o AA
Owszem, tylko kto zaczął tą dyskusję  :o i zaczął pisać o opnii kolegów na temat samochodów a nie na temat AA  :o
W Niemczech Toyoty na taksówkach to niezauważalny margines. Należy również zauważyć, że taksówki w krajach bardziej cywilizowanych od Polski służą do przewozu ludzi a nie przeprowadzek i ogromny bagażnik ma niejsze znaczenie niz przestronna kabina (patrz taksówki w GB)
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2020, 21:26:29 wysłana przez pireus »

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #716 dnia: 10 Lipca 2020, 21:25:32 »
Jestem wywołany do do tablicy więc odpowiem :: To Ja !!. Bo jak czytam te posty osób modlących się o aktualizacje do AA to chce mi się śmiać. Jak już wcześniej napisałem. Ludzie kupili auto za 120 , 130 kk bez fabrycznej navi z oszczędności (stanowiącej promil %)i teraz wielki lament. AA nie-jest 7 cudem świata i nie będzie. Wg mojej wiedzy Google traktuje AA jako produkt 2 kategorii i traktuje go po macoszemu , nie ma go nawet w sklepie Play. Nie jest wykluczone że porzuci ten produkt i go uśmierci. Czytałem o tym artykuł tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Jak sobie przypomnę to dam link .
« Ostatnia zmiana: 10 Lipca 2020, 21:31:02 wysłana przez Amper »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #717 dnia: 10 Lipca 2020, 21:35:39 »
Nie wiem dlaczego uważasz że masz rację. Ja kupiłem samochód Volvo z nawigacją ale używam CP ponieważ uważam, że mapy z których mogę korzystać na tym systemie są o wiele lepsze niz fabryczna nawigacja. Rozumiem ze wszyscy producenci się mylą , szczególnie Ci którzy już nie mają w ofercie firmowych  nawigacji tylko AA/CP, Ja uważam że kupno firmowej nawigacji jest bez sensu i nie wynika to wcale z oszczędności i wolałbym jej nie mieć i posiadać AA/CP niż odwrotnie. Możesz się śmiać z takich ludzi a ja mogę sie śmiać z Twojego poglądu na ten temat.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #718 dnia: 10 Lipca 2020, 21:43:38 »
Nie wiem dlaczego uważasz że masz rację. Ja kupiłem samochód Volvo z nawigacją ale używam CP ponieważ uważam, że mapy z których mogę korzystać na tym systemie są o wiele lepsze niz fabryczna nawigacja. Rozumiem ze wszyscy producenci się mylą , szczególnie Ci którzy już nie mają w ofercie firmowych  nawigacji tylko AA/CP, Ja uważam że kupno firmowej nawigacji jest bez sensu i nie wynika to wcale z oszczędności i wolałbym jej nie mieć i posiadać AA/CP niż odwrotnie. Możesz się śmiać z takich ludzi a ja mogę sie śmiać z Twojego poglądu na ten temat.
nie wiem jak spisują się mapy w chińskim Volvo ... to twój wybór. Wiem że Fabryczna Navi w Toyocie daje radę . Faktem jest że brakuje jej trochę do ideału -----   AUTOMAPA nie obecna na AA

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #719 dnia: 10 Lipca 2020, 21:59:14 »
Ok.. ludzie uspokójcie się. Nie ma sensu się prześcigać, że dba marka jest lepsza od innej, bo i sama Toyota ma swoje za uszami. Faktem jest, że mamy kupione Toyoty i teraz pytanie co dalej z tym fantem. Na rynku amerykańskim Corolla już w 2019  miała AA w standardzie, wersja europejska jest jednak trochę inna. Jedyne co nam pozostaje to naciskać Toyotę o te AA. Trzeba podpytać też jak jest na zachodzie. Żyjemy w unii europejskiej i tutaj może być furtka do AA. Według wytycznych PE nie może być oferowania produktów gorzej jakości w innych krajach członkowskich.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl