Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737851 razy)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1185 dnia: 06 Września 2020, 17:51:38 »
Może to też dlatego, że wyczyściłem logo z przodu  :o.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1186 dnia: 06 Września 2020, 17:52:27 »
Akurat tylko takie posiadam (żona też). Musiałbym od kogoś pożyczyć, a jak mu uwalę to dopiero będzie problem :-).
Też mam Xiaomi i też napotkałem taki problem. Rozwiązaniem w moim przypadku jest to że podłączam telefon przed włączeniem samochodu. Później już mogę odłączać i podłączać telefon i bez problemu wszystko wykrywa.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1187 dnia: 06 Września 2020, 19:02:39 »
bezprzewodowo navi to tylko fabrycza NAVI

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #1188 dnia: 06 Września 2020, 19:22:51 »
bezprzewodowo navi to tylko fabrycza NAVI
Tobie coś płacą za wciskanie tego gówna?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1189 dnia: 06 Września 2020, 19:41:09 »
Tak płacą 100 EU dziennie. Google mi jeszcze dopłaca.
« Ostatnia zmiana: 06 Września 2020, 19:43:27 wysłana przez Amper »

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #1190 dnia: 06 Września 2020, 19:46:27 »
Tak płacą 100 EU dziennie. Google mi jeszcze dopłaca.
Gratuluję. Dobrze się ustawiłeś.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1191 dnia: 06 Września 2020, 19:52:36 »
Wiem. I mam bezprzowodowo. Bez kabli kabelkow. A AA mam w poniżaniu. Choć mam w standarcie

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1192 dnia: 06 Września 2020, 19:55:05 »
Mam Xiaomi mi9. U mnie wszystko działa bez problemu. Przynajmniej jeśli chodzi o połączenie z autem. Nie testowałem jeszcze nawiązania połączeń przez bluetooth itp. Wcześniej wszystko również działało w porządku.
Aktualizacja trwała 40 minut. Pendrive 32 GB SanDisk 3.0. Może u Was wina jest po stronie kabelka? Ja mam dobrej jakości w oplocie około pół metra. Sięga od złącza USB do lewego okna.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #1193 dnia: 06 Września 2020, 20:22:56 »
Wiem. I mam bezprzowodowo. Bez kabli kabelkow. A AA mam w poniżaniu. Choć mam w standarcie

Daj już sobie siana. To jest jedyna rzecz, której do tego auta nie wziąłem. Z cegły rakiety i tak nie zrobisz.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1194 dnia: 06 Września 2020, 20:40:16 »
U mnie po stałej trasie wykrywa więcej znaków niż kiedyś. Chodzi o teren zabudowany, koniec terenu zabudowanego i może kilka ograniczeń prędkości z odwołaniami.

To ciekawe bo u mnie wykrycie znaku terenu zabudowanego to rzadkość :) Nic się w tej kwestii nie zmieniło.

a u mnie za to wykrywa bez problemu (chyba, że bierze to info z nawigacji) i praktycznie 10m za znakiem wbija mi ograniczenie do 50.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1195 dnia: 07 Września 2020, 07:14:43 »
U mnie po stałej trasie wykrywa więcej znaków niż kiedyś. Chodzi o teren zabudowany, koniec terenu zabudowanego i może kilka ograniczeń prędkości z odwołaniami.

To ciekawe bo u mnie wykrycie znaku terenu zabudowanego to rzadkość :) Nic się w tej kwestii nie zmieniło.

a u mnie za to wykrywa bez problemu (chyba, że bierze to info z nawigacji) i praktycznie 10m za znakiem wbija mi ograniczenie do 50.

System rozpoznawania znaków w ogóle nie jest związany z fabryczną nawigacją. Wątpie by był związany z DCU. U mnie działa tak jak działał.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1196 dnia: 07 Września 2020, 09:04:24 »

System rozpoznawania znaków w ogóle nie jest związany z fabryczną nawigacją. Wątpie by był związany z DCU. U mnie działa tak jak działał.
Bynajmniej. System rozpoznaje znak zakaz wjazdu, a w połączeniu z nawigacją dostajesz informację o wjeździe w miejscu gdzie nie powinieneś. Instrukcja str ~333.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1197 dnia: 07 Września 2020, 10:31:00 »
Czyli system RSA korzysta z MEU. U mnie bez NAVI RSA działa słabo w takim razie. Jedyne znaki które widzę najczęściej. to znaki ograniczenia prędkości. Skuteczność powiedzmy 70%. Zakazy wyprzedzania skuteczność 0%, teren zabudowany skuteczność 1%.  Kilka razy widziałem znak wjazdu na osiedle.

Offline Adamqus1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1198 dnia: 07 Września 2020, 10:39:22 »
Witam
Dzwoniłem dzisiaj do jednego z serwisów toyoty na podkarpaciu. Dostałem info ze szkolenia pracowników z zakresu aktualizacji AA i CP zakończą sie końcem wrzesnia. Serwis dostał oficjalne pismo i gosc w serwisie mowi ze bedą prawdopodobnie dzwonić do klientow. O koszty nie pytalem

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1199 dnia: 07 Września 2020, 10:55:05 »
Kiepsko jeśli rozpoznawanie znaków będzie zależne od navi. Właściwe to już nie będzie rozpoznawanie a informacja o zapamiętanych znakach.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl