Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Helios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HB 2.0 MR2022
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2100 dnia: 16 Czerwca 2023, 07:04:39 »
Podzielę swoimi spostrzeżeniami z działania dodanej niedawno do Android Auto aplikacji NaviExpert. Jeśli o samej NaviExpert złego słowa nie powiem, więcej - jest lepsza w mojej ocenie niż fabrycznie wgrana nawigacja Toyoty, ale niestety wespół z AA nie daje rady. Często się zawiesza, wydaje komunikaty ze znacznym, nieakceptowalnym opóźnieniem zwłaszcza po zmianie wybranej trasy i jej "przeliczeniu". Po kilkukrotnym takim przeliczeniu Navi przestaje działać. Dodatkowo jej używanie powoduje przegrzewanie podłączonego telefonu z zainstalowaną Navi, aż do stanu wstrzymania działania aplikacji i nie przypuszczam, aby to była sprawa "niemocy" samego telefonu (to jeden z tzw. flagowców Sony). Przypuszczam, że producenci z NaviExpert udostępnili na szybko produkt niedopracowany pod kątem współpracy z Android Auto (niedostosowanie do szybkości odświeżania telefonu???).

Offline Mario16

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2101 dnia: 16 Czerwca 2023, 08:43:18 »
Podzielę swoimi spostrzeżeniami z działania dodanej niedawno do Android Auto aplikacji NaviExpert. Jeśli o samej NaviExpert złego słowa nie powiem, więcej - jest lepsza w mojej ocenie niż fabrycznie wgrana nawigacja Toyoty, ale niestety wespół z AA nie daje rady. Często się zawiesza, wydaje komunikaty ze znacznym, nieakceptowalnym opóźnieniem zwłaszcza po zmianie wybranej trasy i jej "przeliczeniu". Po kilkukrotnym takim przeliczeniu Navi przestaje działać. Dodatkowo jej używanie powoduje przegrzewanie podłączonego telefonu z zainstalowaną Navi, aż do stanu wstrzymania działania aplikacji i nie przypuszczam, aby to była sprawa "niemocy" samego telefonu (to jeden z tzw. flagowców Sony). Przypuszczam, że producenci z NaviExpert udostępnili na szybko produkt niedopracowany pod kątem współpracy z Android Auto (niedostosowanie do szybkości odświeżania telefonu???).
NaviExpert miał tez kilka drobnych problemów z CarPlay ale ostatnia aktualizacja je rozwiązała. Osobiście uważam, ze jest to chyba najlepsza nawigacja do jazdy po Polsce. Mapy są na bieżąco aktualizowane i uwzględniają czasowe remonty i objazdy a do tego są powiadomienia o kontrolach drogowych i fotoradarach.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2102 dnia: 16 Czerwca 2023, 10:49:12 »
...do tego naprawdę niedroga opcja jak ktoś ma kartę Shell i zbiera punkty, to tanio w różnych wariantach można NE kupić. 
Smart na Allegro też za punkty taniej wychodzi i kilka innych opcji.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2103 dnia: 16 Czerwca 2023, 11:04:18 »
Często sobie porównuję powiadomienia z NE oraz z Yanosika.
W moich okolicach (Świętokrzyskie) jednak powiadomień (dodanych przez użytkowników) z NE jest bardzo mało, a z Y dużo (często nieaktualne ale lepiej tak niż odwrotnie).

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2104 dnia: 16 Czerwca 2023, 12:43:48 »
NaviExpert miał tez kilka drobnych problemów z CarPlay ale ostatnia aktualizacja je rozwiązała. Osobiście uważam, ze jest to chyba najlepsza nawigacja do jazdy po Polsce
NaviExpert używałem , jak miałem ją za darmo w Link4, z opcją Kasa Wraca. Dostałem dzięki niej zwrot z ubezpieczenia ok 700 zł. Teraz używam firmowej lub Apple, bo w tej ostatniej zaszły bardzo duże zmiany na plus, i wyświetla mi się na HUD

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
« Odpowiedź #2105 dnia: 16 Czerwca 2023, 14:02:49 »
NaviExpert miał tez kilka drobnych problemów z CarPlay ale ostatnia aktualizacja je rozwiązała. Osobiście uważam, ze jest to chyba najlepsza nawigacja do jazdy po Polsce
NaviExpert używałem , jak miałem ją za darmo w Link4, z opcją Kasa Wraca. Dostałem dzięki niej zwrot z ubezpieczenia ok 700 zł. Teraz używam firmowej lub Apple, bo w tej ostatniej zaszły bardzo duże zmiany na plus, i wyświetla mi się na HUD

W sensie, ze komunitakty z nawigacji Apple sie pokazuja na szybie w Corolli?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2106 dnia: 16 Czerwca 2023, 14:09:33 »

W sensie, ze komunitakty z nawigacji Apple sie pokazuja na szybie w Corolli?
On jak zwykle wtrąca swoje grosze z MB.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2107 dnia: 16 Czerwca 2023, 14:20:49 »
Nie mam Corolli ale zdaje mi się, że w Corolli Exe jest HUD.

Offline dariolee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2108 dnia: 16 Czerwca 2023, 14:51:13 »
Oraz w GR Sport + Dynamic
Corolla 2.0 196 GR Sport + Dynamic TS

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2109 dnia: 16 Czerwca 2023, 23:37:03 »
On jak zwykle wtrąca swoje grosze z MB.
A Ty z Jeep, czym to się różni oprócz marki samochodu ?

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #2110 dnia: 29 Września 2023, 12:15:35 »
Cześć wszystkim! Podczas aktualizacji programu moje radia 17tdt1eu-da02 bez modułu nawigacyjnego pokazywały czerwony ekran i błąd 001. Dźwięk zmienił się na 1020. 2 godziny temu minęło od wykrycia błędu, czy dzisiaj jest działająca opcja naprawienia błędu 001 i aktualizacji do carplay?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2111 dnia: 30 Września 2023, 16:55:23 »
Cześć wszystkim! Podczas aktualizacji programu moje radia 17tdt1eu-da02 bez modułu nawigacyjnego pokazywały czerwony ekran i błąd 001. Dźwięk zmienił się na 1020. 2 godziny temu minęło od wykrycia błędu, czy dzisiaj jest działająca opcja naprawienia błędu 001 i aktualizacji do carplay?
Polecam udac sie do Toyoty.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2112 dnia: 30 Września 2023, 17:59:32 »
jesli na innym markowym pendrive dzieje sie to samo to niestety serwis pozostaje
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #2113 dnia: 30 Września 2023, 19:11:12 »
czyli przyczyna błędu jest nadal nieznana? A może Toyota trzyma to w tajemnicy? Na jednym forum powiedzieli, że przyczyną był usunięty moduł nawigacji. Trzeba zainstalować moduł nawigacji, zaktualizować system, usunąć moduł i wszystko będzie działać. Czy ktoś próbował to zrobić?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2114 dnia: 01 Października 2023, 09:00:06 »
czyli przyczyna błędu jest nadal nieznana? A może Toyota trzyma to w tajemnicy? Na jednym forum powiedzieli, że przyczyną był usunięty moduł nawigacji. Trzeba zainstalować moduł nawigacji, zaktualizować system, usunąć moduł i wszystko będzie działać. Czy ktoś próbował to zrobić?
A na pewno użyłeś prawidłowego pliku, wypakowanego na "czystym" pendrive odpowiednio sformatowanym? Były rózne warianty pliku w zależności czy jest navi, czy nie i w zależności od kodu radia.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl