Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2250 dnia: 12 Czerwca 2024, 11:49:29 »
Udało mi się jednak z tą kartą sim, trzeba było ja po prostu mocniej docisnąć. Wygląda na to że wszystko działa, ale taka ciekawostka, u mnie urządzenie na kontu google jest wykrywane jako Doro DSB-0230 :D Z językiem polskim nie mogłem sobie poradzić, mimo że doinstalowałem, ale trzeba było po prostu na górę listy przesunąć ten doinstalowany język :D Sorki że tak piszę temat pod tematem, ale nie widzę opcji edytowania poprzedniej wiadomości.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2251 dnia: 14 Czerwca 2024, 17:25:33 »
Udało mi się jednak z tą kartą sim, trzeba było ja po prostu mocniej docisnąć. Wygląda na to że wszystko działa, ale taka ciekawostka, u mnie urządzenie na kontu google jest wykrywane jako Doro DSB-0230 :D Z językiem polskim nie mogłem sobie poradzić, mimo że doinstalowałem, ale trzeba było po prostu na górę listy przesunąć ten doinstalowany język :D Sorki że tak piszę temat pod tematem, ale nie widzę opcji edytowania poprzedniej wiadomości.
Zobacz jak u ciebie YouTube działa bo u mnie ostatnio zacinało, zgłaszałem do supportu YouTube na początku maja i dziś już normalnie odtwarza i nie zawiesza się.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2252 dnia: 18 Czerwca 2024, 17:59:12 »
Dziś włożyłem swoją kartę sim z Nju, która dokupiłem specjalnie do radia. Tamta poprzednia to była pożyczona :P Potestowałem trochę YT właśnie, nie zauważyłem żadnych przycinek, wydaje się że wszystko ok hula.

Offline biela82

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla sedan22
« Odpowiedź #2253 dnia: 27 Czerwca 2024, 10:13:19 »
Dzień dobry.
Posiadam Corolle 2022 sedan. Pierwsza rejestracja 2023. Zainstalowany jest fabryczny wyświetlacz dotykowy, bez przycisków, tylko regulacja głośności. Postanowiłem kupić adapter w formie dongla.
Kupiłem ten: https://pl.aliexpress.com/item/1005006961101024.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.15.259d1c24OIAXmp&gatewayAdapt=glo2pol
Po podłączeniu do telefonu nie działa.

Czytałem na forum że podobno te chińczyki działają:
https://pl.aliexpress.com/item/1005005797407264.html?spm=a2g0o.cart.0.0.61d4452cq5ol02&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Na obu aukcjach jest kod QR który przenosi na stronę androida i wyświetla listę aut które obsługuje. W obu przypadkach nie ma tam toyoty corolli. Ale na tym forum jest dużo głosów że jednak działają jakieś z Corollą.

Czy któryś z użytkowników ma taki sam model auta i ma sprawdzony adapter który mógłby polecić? Nie chcę znowu brać w ciemno. Czy ten który podlinkowałem działa z sedanem 2022? Może ktoś taki ma. Pozdrawiam

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2254 dnia: 27 Czerwca 2024, 17:14:26 »
Zaznaczyłeś wersję tego pierwszego?
Ten drugi działał mi bezproblrmowo w rav4, a teraz działa w chr kolegi z nowym tabletem. Jest dość duży.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2255 dnia: 27 Czerwca 2024, 20:06:56 »
A jak zrobić by byłą aplikacja youtuba? umnie nie widać na ekranie samochodu :(

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2256 dnia: 27 Czerwca 2024, 20:30:24 »
A jak zrobić by byłą aplikacja youtuba? umnie nie widać na ekranie samochodu :(
Musisz wejść w ustawienia AA I dodać daną apkę, jak u mnie na zrzucie m/I YouTube Music

Offline biela82

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla sedan22
« Odpowiedź #2257 dnia: 04 Lipca 2024, 20:30:44 »
Dzień dobry.
Posiadam Corolle 2022 sedan. Pierwsza rejestracja 2023. Zainstalowany jest fabryczny wyświetlacz dotykowy, bez przycisków, tylko regulacja głośności.

Czytałem na forum że podobno te chińczyki działają:
https://pl.aliexpress.com/item/1005005797407264.html?spm=a2g0o.cart.0.0.61d4452cq5ol02&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Kupiłem, przyszło i faktycznie działa bezproblemowo. Jak ktoś ma taki sam model auta i chce mieć AA bezprzewodowo to polecam. Szybko się łączy, żadnych lagów. Odbiera połączenia, Spotify działa, Navi google też. Dyskretny kabelek. Urządzenie przykleiłem na taśmie dwustronnej z boku od pasażera. Nie przeszkadza i prawie nie widać bo czarne. Jak ktoś szuka to za mniej niż stówkę można spokojnie brać.

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #2258 dnia: 26 Sierpnia 2024, 14:41:01 »
Telefon niemal uceglony po połączeniu z AA

Zmieniłem telefon na Samsung Galaxy S22 Ultra. Łączę z Android Auto (przez AAWireless) tak samo, jak stary SGS10+. Ale, gdy na telefonie wyłączy się już ekran, nie da się go w żadem sposób włączyć z powrotem. Po naciśnięciu przycisku pokazuje się na ekranie znak do odcisku palca, ale nie działa i znika. Niemal cegła.

Po odłączeniu od AAuto telefon działa znowu jak zwykle.

Przeszukałem wszelkie opcje, na telefonie przy odłączonym i przyłączonym samochodzie, i opcje AA w samochodzie, nic nie widać na ten temat.

Co robić?
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2024, 14:42:42 wysłana przez lchmiel »
LChmiel

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2259 dnia: 26 Sierpnia 2024, 14:41:40 »
Kupic iPhone’a ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2260 dnia: 26 Sierpnia 2024, 15:03:20 »
Masz zaznaczone by uruchamiać AA na zablokowanym telefonie?
Problemem może być Twój dongle, po kablu jest OK?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2261 dnia: 26 Sierpnia 2024, 15:47:55 »
Kupic iPhone’a ;)
Popieram, wtedy zapomina się o wszystkich kłopotach no i mapy Apple są lepsze od Google

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2262 dnia: 26 Sierpnia 2024, 16:31:03 »
Po co? Żeby jemu wrócił problem z ładowaniem indukcyjnym?
"Zamienił stryjek, pałeczkę na kijek"

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2263 dnia: 26 Sierpnia 2024, 16:52:40 »
To ładowanie indukcyjne to pic na wodę, w dłuższej trasie raczej się nie sprawdzi. A tak generalnie niewielka jest różnica w komforcie, między podpięciem kabelka a położenia na tacce. Ja jak bateria zdycha to mimo indukcji, podpinam pod kabel. szybciej naładuje telefon.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2264 dnia: 26 Sierpnia 2024, 17:38:45 »
Różowo nie jest "...Od czasu ostatnich edycji systemu operacyjnego iOS (obecnie to już 17 wersja) nie jest już jednak tak różowo. W autach testowych niektórych marek (najczęściej BMW, Volvo i marki Grupy Volkswagena) obserwuję częste problemy z utrzymaniem połączenia telefonu ze sprzętem w pojeździe oraz kłopoty z ponownym uruchomieniem trybu samochodowego. Przypomina to czasy, gdy Apple długo dopracowywał system iOS 13"...
Jest tego naprawdę sporo na grupach i w necie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl