Autor Wątek: Toyota Connected Car  (Przeczytany 86643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Connected Car
« Odpowiedź #195 dnia: 08 Stycznia 2020, 08:03:59 »
Odświeżę nieco temat.
Mam pytanko, może ktoś się orientuje.
Czy w aplikacji będzie widoczna potencjalna próba nieautoryzowanego otworzenia samochodu?
Czy próba włamania będzie w jakiś sposób widoczna?

C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #196 dnia: 08 Stycznia 2020, 09:43:19 »
Odświeżę nieco temat.
Mam pytanko, może ktoś się orientuje.
Czy w aplikacji będzie widoczna potencjalna próba nieautoryzowanego otworzenia samochodu?
Czy próba włamania będzie w jakiś sposób widoczna?
Na ten moment na pewno nie, aplikacja jest bardzo uboga w funkcje.
Sprzedawca powiedział, że Toyota pracuje nad rozwojem aplikacji i wkrótce ma pojawić się kilka nowych funkcji (ale bez konkretów na ten temat).
Wydaje mi się, że dodanie takiej informacji może być problematyczne ponieważ samochodowy system Toyoty to jedno a alarm to zupełnie inny układ. Dziś dioda informuje nas o ewentualnej aktywacji alarmu a nie jakaś opcja w sofcie samochodu, więc te systemy raczej nie są połączone.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #197 dnia: 10 Stycznia 2020, 17:04:38 »
Czy model telefonu, wersja Androida ma jakieś znaczenie, aby uruchomić tą aplikację? Mam Xiaomi Mi9 na andku 10. Z centrali dostałem takie zapytanie... Aplikacja się uruchamia. Nie działają usługi sieciowe.

Offline thorn.zp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:11:09 »
U mnie na Mi9 działa...

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Toyota Corolla HB/HSD 2.0 (Comfort+Tech)

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:26:28 »
Masz włączone usługi sieciowe w aplikacji? U mnie nie. Jak naciskam na włącz usługi sieciowe to przenosi mnie na stronę: Skontaktuj się z dilerem...

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #200 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:30:50 »
Masz włączone usługi sieciowe w aplikacji? U mnie nie. Jak naciskam na włącz usługi sieciowe to przenosi mnie na stronę: Skontaktuj się z dilerem...
Standardowe  dzialanie tej aplikacji. Musisz wyrazic wszystkie zgody w aplikacji i na stronie moja toyota. Potem poczekaj, jak po tygodniu nie bedzie Ci dzialalo napisz do toyoty u innych to podzialalo ale chwile to trwa.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #201 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:32:10 »
Widzę Norbert że walczysz tyle czasu.Może trzeba uderzyć do centrali.Myślę że telefon nie ma znaczenia.Ja mam na huaweiu p 20 litei na tablecie samsunga tab3

Offline thorn.zp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:34:08 »
Mam włączone. Z tego co pamiętam robiłem to na stronie a nie w apce, ale głowy sobie nie dam uciąć. U dilera wyrażałem zgody przy okazji odbioru auta.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #203 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:41:05 »
Koledzy, wszelkie zgody podpisałem podczas odbioru auta czyli 10 grudnia. W moim salonie nie zdziałałem nic. Teraz wymieniam się jedynie mailami z centralą... Nadal nic. Na stronie toyoty prawdopodobnie również są potwierdzone wszelkie zgody. Tak mi się wydaje. Moją sprawę wzięli teraz ludzie... z centrali w Belgii (?!?). Dzisiaj się o tym dowiedziałem...

Offline thorn.zp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: 10 Stycznia 2020, 18:51:12 »
Jeszcze jedno. Nie wiem, czy to może mieć jakiekolwiek znaczenie, ale na początku apka była odpalana na S6 od Samsunga z jakimś starym Androidem. Po przesiadce na Mi9 i  instalacji apka działa...

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #205 dnia: 10 Stycznia 2020, 19:17:25 »
Standardowe  dzialanie tej aplikacji. Musisz wyrazic wszystkie zgody w aplikacji i na stronie moja toyota. Potem poczekaj, jak po tygodniu nie bedzie Ci dzialalo napisz do toyoty u innych to podzialalo ale chwile to trwa.

Czy chodzi Wam o stronę www.toyota.pl ? To na tej stronie, po zalogowaniu, mam wskazać zgody? Jeśli tak, to mam je potwierdzone... No chyba, że chodzi o całkiem inną stronę www...

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #206 dnia: 10 Stycznia 2020, 19:27:31 »
Tak tutaj. Teraz cierpliwosci.

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline thorn.zp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: 10 Stycznia 2020, 19:38:44 »
Może to głupie, ale czy w apce, w opcjach profilu -> ustawieniach -> zakładka samochód masz wyłączony tryb prywatny dla lokalizacji i usług? Wtedy powinna się chyba uaktywnić opcja aktywacji usług sieciowych - tak myślę.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #208 dnia: 10 Stycznia 2020, 19:41:02 »
Moja cierpliwość, lekko pisząc, już dawno się skończyła  :wallbash:, bo te zgody mam podpisane od 10 grudnia... Teraz tylko jeszcze raz, po raz setny, chciałem posprawdzać, czy aby czegoś nie pominąłem... Generalnie na stronie nic nie zaznaczałem... Jednak jeśli chodzi o zgody to mogę je tylko anulować. Wskazuje to na to, że są "aktywne"...

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #209 dnia: 10 Stycznia 2020, 19:49:46 »
Może to głupie, ale czy w apce, w opcjach profilu -> ustawieniach -> zakładka samochód masz wyłączony tryb prywatny dla lokalizacji i usług? Wtedy powinna się chyba uaktywnić opcja aktywacji usług sieciowych - tak myślę.

W apce jak wchodzę w profil i ustawienia -> ustawienia -> samochód to mam tylko obrazek auta. Pod spodem "Lokalizacja & Usługi, niżej "Aktywuj usługi sieciowe". Jeszcze niżej "Urządzenie multimedialne (Zarejestruj urządzenie multimedialne) i na końcu "Usuń samochód".
Jak naciskam na "Aktywuj usługi sieciowe" to przenosi mnie za każdym razem do strony: "Witaj Norbert. Jeszcze tylko jedna rzecz do zrobienia... blablabla? Skontaktuj się z dilerem..."
Wietm też od innych, że apka ta działa w 100% bez posiadania navi seryjnej w aucie. Ja takiej nie mam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl