Autor Wątek: Ceny części  (Przeczytany 323707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DZIDU

• Gość
Odp: Ceny części
« Odpowiedź #150 dnia: 02 Stycznia 2008, 15:34:09 »
sprzegło(kompletne)ASIN-600zł
wymiana-300

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #151 dnia: 02 Stycznia 2008, 23:48:10 »
DZIDU, jak Ci to chodzi ? Ja też wsadziłem AISINa i mam mieszane uczucia...
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #152 dnia: 03 Stycznia 2008, 11:00:50 »
DZIDU, jak Ci to chodzi ? Ja też wsadziłem AISINa i mam mieszane uczucia...
Pozdro.

A myslałem z tylko ja jestem nie do konca zadowolony. Po wymianie była bajka, a teraz mam wrazenie ze jezdze na starym sprzegle. Do tego przy minusowych temperaturach przy wysprzeglaniu gdy ruszam troche ostrzej wyje niesamowicie
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Domel_r

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 03 Stycznia 2008, 11:05:54 »
Ja mam sprzęgło AISIN od 2 lat. Wszystko jest ok całkiem dobrze ciągnie. Jedyny mankament to że jak jadę w miarę ze stał prędkością to w momencie gdy popuszczam gaz na tyle że już nie czuć przeniesienia mocy na koła to słychać delikatne brzęczenie dopóki ponownie nie wcisnę gazu. Brzęczenie słychać tylko w tej sytuacji. Poza tym jestem zadowolony z tego sprzęgła.

DZIDU

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 03 Stycznia 2008, 17:56:09 »
no ja dopiero z warsztatu wróciłem i przez te 10 kilometrów które przejechałem wracając jedno co moge napisać to-baja, chodzi jak masełko , zobaczymy jak będzie gdy troche pojeżdze

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #155 dnia: 03 Stycznia 2008, 23:17:34 »
U mnie nic nie brzęczy, nie piszczy, nie zgrzypi, ale od czasu wymiany raz zaczyna brać przy samej podłodze, a tak naprawdę dopiero gdzieś w połowie, innym razem bierze w połowie jak należy, jeszcze kiedy indziej szarpnie przy podłodze, ciągnie na półsprzęgle do połowy i dopiero normalnie i cholera nie ma na to żadnej reguły :( Ani pogoda, ani obroty czy temperatura. Jak bierze kijowo to wysprzęglam jeszcze raz i jest dobrze :(
A tak w ogóle to od czasu wymiany ciężej wchodzą biegi i czasem nie chce zredukować 5->3 albo 4->3 :(
Powietrza brak, wycieku brak :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: 04 Stycznia 2008, 08:17:57 »
U mnie nic nie brzęczy, nie piszczy, nie zgrzypi, ale od czasu wymiany raz zaczyna brać przy samej podłodze, a tak naprawdę dopiero gdzieś w połowie, innym razem bierze w połowie jak należy, jeszcze kiedy indziej szarpnie przy podłodze, ciągnie na półsprzęgle do połowy i dopiero normalnie i cholera nie ma na to żadnej reguły :( Ani pogoda, ani obroty czy temperatura. Jak bierze kijowo to wysprzęglam jeszcze raz i jest dobrze :(
A tak w ogóle to od czasu wymiany ciężej wchodzą biegi i czasem nie chce zredukować 5->3 albo 4->3 :(
Powietrza brak, wycieku brak :(
Pozdro.

Ja mam dokładnie to samo zjawisko na starym, oryginalnym sprzęgle. Z redukcją do 3 mam problemy od wymiany oleju w skrzyni. Muszę wciskać sprzęgło tak, że się boję czy nie wywalę dziury w podłodze. Wtedy 3 wchodzi. Płyn w normie, ale na min.

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 06 Stycznia 2008, 13:14:41 »
to jakie sprzegło panowie polecacie ?

tez chłodnicy i klocków szukam co polecacie?

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 06 Stycznia 2008, 15:52:46 »
Czujnik ABS Prawy Przód (czujnik prędkości koła), nowy z ASO: 783 PLN.

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 08 Stycznia 2008, 16:54:45 »
Odnośnie czujnika ABS z postu wyżej (szkoda, że nie można edytować  :-( ) : okazało się, że zamiast prawy przód dostałem lewy przód. Kod na opakowaniu się zgadzał (powinien być PP) jednak zapakowane było co innego (LP). W Toyota Radość przeproszono mnie i zrobiono korektę (oddano mi pieniądze) oraz zamówiono nowy czujnik. Następnego dnia odbiór i rabat 3%. Czyli po rabacie zapłaciłem za ów czujnik 760,30 ... różnica mniej-więcej pokryła dodatkowe 2 dojazdy do ASO :] To już druga taka niespodzianka w Radości. Gdy montowałem u nich alarm i trochę długo się im schodziło (dawno nie robili Cari :P ), też dostałem rabat jako rekompensatę za to, że musiałem dłużej czekać ;]
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2008, 16:56:23 wysłana przez Dagon »

Offline Foggy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 18 Stycznia 2008, 20:39:47 »
Pasek rozrządu JC ,napinacz JC ,rolka GMB - 165 zł ,wymiana 100 zł u znajomego mechanika.
Po lepszym poznaniu tematu przychodzi mi na myśl ,że nieroztropnie (delikatnie mówiąc) zrobiłem zaopatrując się w tak odpowiedzialne części w JC.Na Allegro kompletny napęd (pasek Gates i rolki Koyo) można kupić już za 175 zł - tylko wiadomo jak to jest z Allegro ,ciekawe jak to jest z oryginalnością tych części.
Dołączam się do pytania kolegi wojbera - jakie sprzęgło Panowie polecacie ? Aisin ,NKK ,czy może Nipparts ? Są ostatnio na Allegro w dobrych cenach .Byłem zdecydowany na Aisin ,ale jak widzę ma różne opinie ,tak że skłaniam się coraz bardziej w stronę NKK.Wymiana będzie mnie kosztowała 200 zł - to chyba dobra cena (zważywszy na jakość usług jakie robi gość - to bardziej jego pasja niż praca).
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2008, 20:58:25 wysłana przez Foggy »

darkom61bis

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Stycznia 2008, 18:23:06 »
uszczelka pod pokrywą klawiatury (z wymianą) - 100 zł

Offline Foggy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #162 dnia: 23 Stycznia 2008, 20:38:10 »
Tuleje tylne wahacza przedniego 30 zł sztuka  (4max) ,sworzeń wahacza  25zł (GPD)  ,wymiana - dwie tuleje i jeden sworzeń - 70 zł.Przy wymianie tuleji potrzebne są jeszcze metalowe tulejki do wycentrowania tulei właściwej - ja tego nie kupiłem i musieliśmy z mechanikiem dorabiać tulejki z miedzianej rurki (zabraliśmy się za robotę o 20-tej no i trzeba było coś wymyślić ,żeby nie czekać do drugiego dnia na otwarcie sklepów).
Części kupiłem najtańsze jakie znalazłem - zobaczymy ile wytrzymają.

kecaj

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: 24 Stycznia 2008, 13:59:47 »
Wysprzęglik w PB Auto w Szczecinie 90zł. ze zniżka 10%

Offline Foggy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 24 Stycznia 2008, 16:35:58 »
bębny hamulcowe (4max) 100 zł sztuka z rabatem (normalnie 110 zł) ,szczęki hamulcowe (Hart) 40 zł ,zestaw mocowania szczęk hamulcowych 38 zł (na opakowaniu nie ma żadnej nazwy producenta ,tylko "made in denmark"  ,ale w kodzie kreskowym pierwsza cyfra to 5 czyli konfekcjonowane w Polsce).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl