Okolice Rzeszowa - Łańcut - cały dzień się utrzymało tez mi się

do tego stopnia że się wybrałem do parku zamkowego który mam po sąsiedzku a tam było tak:
Dla miłośników białego koloru.

A żeby nie było, że offtop to folia robi robotę nawet przy jednej warstwie i wcale nie trzeba jej było miąć zabrałem żonie z kuchni i rozwinąłem z rolki i działa jak ta lala.

Jutro zakładam standardowe 18" fele z Comfort wypiaskowane do zera i przemalowane na czarny półmat - wyszły fantastycznie moim zdaniem (za 600zł robione w warsztacie za rogiem) - trochę się tego bałem bo na mieście min. było 850zł u ludzi którzy robią renowacje felg a moi spece malują co kto przyniesie i oni mi ten półmat doradzili.
Jak założę to cyknę fotę i wstawię.
Do tego Michelin Pilot Alpin 5 SUV 225/60R18 104 H XL, kupione w Oponeo za PLN 3k i można śmigać zimą.
Kupiłem je ze względu na niski indeks głośności zobaczymy jak będzie w praktyce.
Na lato dokupiłem fele Autec Uteca (widać na zdj. na przedniej stronie za 2,5k zł) i czujniki z Allegro za chyba 620zł plus klonowanie 40 zł więc razem ta zabawa w dodatkowy komplet kół na zimę kosztowała mnie felgi 2,5 opony 3,0 czujniki 0,65 = PLN 6,15k
Takie zestawienie i benchmark jakby komuś się miało przydać - w katalogu teraz zimowe koła 18" na Nokianach PLN 7,15k przecenione z ponad 8,7 tyś w ASO. - Czy się opłaca nie wiem każdy oceni sam ale za to mam oryginalne fele na lato.
Podsumowując przydługi wątek cenowy.
Teraz widzę że trudno byłoby się w tej cenie zmieścić i to jest proszę Państwa dowód na zjawisko zwane inflacja pieniądza.
Czy rotujecie opony przy zmianie - ktoś ma jakieś doświadczenia - trudno to jakoś wymiernie ocenić - ja w osobówce miałem to gdzieś bo nie chciało mi się stać i tego co roku pilnować ale RAV4 to duże auto to i siły działające na oponę większe więc może warto zaznaczyć co gdzie było i na wiosnę zamienić stronami.