Witajcie,
Dzisiaj odebrałem swoje cudo i jak większość z Was w tym wątku rozbiłem się o temat opon zimowych (lub całorocznych).
Ponieważ jestem ciepłolubny i staram się wyjeżdżać na południe, obawiam się, że całoroczne oponki słabo się u mnie sprawdzą sprawdzą :(.
Co do kół to dzisiaj przy odbiorze zostałem poinformowany, że nie mogą mi sprzedać innych kół niż te które mam w homologacji - czyli 225/60R18 100H 18X7J ET35.
Mimo tego , że RAV 4 w wersji Comfort bez Style są 17" koła to z wersją Style w homologacji mam wpisane tylko 18".
Sprzedawca powiedział, że jest to związane z problemami lub wręcz odmową wypłaty odszkodowania z AC (był gdzieś na początku tego wątku).
Co Wy o tym sądzicie, jakie macie doświadczenia ?
Teraz uwaga: znalazłem promocję

- tylko tyle, że na słowackiej stronie Toyoty. KOMPLETY ZIMNÝCH KOLIES SO ZĽAVOU 50 % - czyli 875 EURO - to z ich cennika.
Nawet biorąc Euro po 4.7 zł to mamy 4112,50 zł za komplet opon + felgi + czujniki - chociaż przyznam szczerze nie jestem pewien co do czujników.
Jak to wygląda w Polskim salonie kupujemy z czujnikami czy trzeba dopłacić ?
Już napisałem do nich z zapytaniem czy jest możliwa sprzedaż do Polski - jak tylko otrzymam odpowiedź umieszczę posta.