Hej, pytanko czy ktoś próbował/zna temat klonów TPMS - czy klony z zapisanymi już numerami OEM można odwrócić z tego klonowania na stare numery czy tez nadać im jakieś nowe numery tak żeby funkcjonowały jako kolejny komplet?
Sklonowałem sobie kolejny komplet czujników na numery OEM i wszystko pięknie zapisały się same (komputer je sczytał) i wszystko gitara za 4 dyszki poszło.
Nie pomyślałem jednak o jednej rzeczy - drugi komplet opon trzymam w garażu i jak dojeżdżam i wyjeżdżam to system łapie chyba ten drugi komplet i zapala się ikona flaka - po chwili od wyjazdu gaśnie jak oddalę się od garażu - mega mnie to wk...a (znaczy się irytuje) a poza tym jak kiedyś naprawdę zejdzie powietrze to i tak to zignoruję.
Nie pomyślałem o tym w lecie a teraz to trzeba znowu 40 złotych na de-klonowanie a na wiosnę jak pójdą klony trzeba się do serwisu udać i wpisać je do systemu jako drugi komplet.
Czy to przełączanie to jakaś kombinacja jest - pojawia się coś w ustawieniach i wystarczy na ekranie zmienić czy jakoś inaczej to idzie?
A tak przy okazji, czy położenie czujnika przód/tył prawa/lewa ma znaczenie bo zakładam oryginały (jeżdżę od nowości na klonach i kupionych osobno felgach) a nie pamiętam już jak w lecie mi robili te klony.
Takie sobie sprawiłem fele na lato a na zimę pójdą oryginalne przemalowane na czarno i Micheliny 5 suv

A gdyby kogoś interesowało jak wyglądają oryginalne felgi 18 przemalowane na czarno to pod koniec tygodnia mam je odebrać z malarni - sam jestem ciekaw jak to wyjdzie - mogę wstawić fotę.