Dzień dobry, jako że jest to mój pierwszy post na forum, to chciałbym się na wstępie przywitać

.
Mam pytanie odnośnie dodatkowego kompletu felg, czy serwis Toyoty może odmówić założenia nieoryginalnych felg?
Odbieram samochód od dealera i chciałem założyć zimowe opony na 2gi zestaw felg, które kupiłem:
https://allegro.pl/oferta/felgi-18-toyota-rav4-auris-avensis-ch-r-camry-10530655862#Sprzedawca sprawdzony, same pozytywne opinie, zarzeka się że felgi pasują i sprzedaje je do nowych Toyot i Lexusów, poprzedni klienci problemów nie zgłaszali, są specjalnie dobrane przez niego nakrętki.
W serwisie upierają się, że średnio im się te felgi podobają, bo są do nich inne nakrętki i oni nie dają gwarancji, że te koła "nie odpadną". Samochód wydadzą mi na "moich" felgach jedynie pod warunkiem podpisania oświadczenia, o odpowiedzialności, zdawania sobie sprawy z ryzyka i o ewentualnej utracie gwarancji w przypadku wystąpienia problemów.
Powiem szczerze zaszokowało mnie to, bo nigdy o podobnej sytuacji nie słyszałem, stąd moje pytanie, czy ktoś z Was miał podobną sytuację, w której serwis narzekał na nieoryginalne koła i straszył utratą gwarancji?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.