Autor Wątek: Elektrycznie ogrzewana szyba przednia (F)  (Przeczytany 18846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dagon

• Gość
Odp: Elektrycznie ogrzewana szyba przednia (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lipca 2009, 22:12:44 »
Tak z ciekawości zapytam:
Jak dopilnować, by potem było wszystko należycie zabezpieczone. Tak, by się ruda nie dostała w uszkodzoną blachę po wycince?

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Lipca 2009, 22:21:07 »
Witam. Pod uszczelke wpsikujesz fluidol aż bedzie wyciekał . Innej mozliwosci nie ma . Jak wymieniałem  to gosć mi powiedział że jeszcze Cari bez rdzy pod uszczelką nie widział . Pozdro .

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Lipca 2009, 22:22:45 »
Tak z ciekawości zapytam:
Jak dopilnować, by potem było wszystko należycie zabezpieczone. Tak, by się ruda nie dostała w uszkodzoną blachę po wycince?

Nie wiem. Mnie nic nie uszkodzili :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Lipca 2009, 01:13:02 »
To musiałeś chyba z jakąś giwerą nad nimi stać... Ciekawe, czy gdyby ASO zlecić taką usługę, czy wykonaliby ją prawidłowo... Tj. tak, by ruda się nie zakradała w te okolice w przyszłości ;]

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Lipca 2009, 16:24:10 »
Witam . Serwis mi raz robił i co dobrze zrobił to dobrze skasował . Nic więcej . Po prostu dać majstrowi 50 zł żeby delikatnie się obszedł i patrzeć mu na ręce . Pozdro .

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Lipca 2009, 16:41:23 »
Moment moment... nie może być tak, że się daję w łapę "majstrowi" 50 pln za "lepsze" podejście do sprawy. Okradasz w ten sposób jego pracodawcę i wspierasz łajzę w pier**** robót. Co więcej uczysz go tym samym, że takie załatwianie sprawy jest dobre. Dla mnie to moralna zgnilizna! Jedziesz do zakładu, zakład ma swój cennik i tyle. Robota ma być zrobiona DOBRZE.... Jak będziemy tak postępować jak piszesz, to w życiu nie wyjdziemy z tego bagna lewizn i spieprzonych robót.... Prędzej byłbym gotów w gębę dać majstrowi za spieprzenie roboty niż 50 pln jako zachętę, by się do niej przyłożył. (a tak na serio, to takie sprawy załatwia się z jego przełożonym... najczęściej właścicielem zakładu). Bo to jego psi obowiązek by robotę wykonał dobrze! Za to zapłaciliśmy w pierwszej kolejności i za to zapłacił mu pracodawca. To tak, jakby cieciowi na parkingu dawać kasę za to, by lepiej strzegł akurat naszego samochodu. Do czego to prowadzi?!

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Lipca 2009, 22:57:20 »
Witam . Taki mamy popieprzony kraj i schede po komunizmie . Ja mam firme jednoosobową  i nie rozgraniczam i nie dzielę klijentów na lepszych czy gorszych oraz biednych i bogatych . Nigdy nie wiesz na kogo trafisz jaki ma humor itp. . Jedno jest pewne jak ci szybe wkleją z zarysowanym lakierem i przykryją to uszczelką to zobaczysz to dopiero jak ci wyjdą kożuchy na zewnątrz po x czasie . Taki pan Kazio sobie z tego nic nie zrobi a ty zostajesz z problemem . Nie twierdzę że tak musi być ale chyba lepiej dmuchać na zimne . Oczywiście te 20 czy  50 zł szefowi ale szef ci tego nie bedzie robił a robol se pomyśli że szef jeszcze więcej na nim zarobił . Ech ta polska . Ja tak miałem bo szef kasował za szybę i wstawienie reszta sprawa pracownika ( np. przekladka naklejki 20 zł albo do wydziału komunikacji twój wybór ). Pozdro .

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Lipca 2009, 00:10:37 »
Czy to cokolwiek usprawiedliwia?! Chyba sobie żartujesz. I nie "taki mamy kraj" tylko TAKICH MAMY LUDZI... Do póki znajdować się będą tacy, co pójdą za Twoją radą, dopóty z tego g**** nigdy się nie wygrzebiemy. Wolę patrzeć na ręce przy wykonywaniu roboty i tyle.

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Lipca 2009, 12:32:36 »
Witam. Jest jak jest raz trafisz tak raz siak . Ja tez patrzałem na ręce jak mi szpilki urwali od kolektora bo im się spieszyło i w końcu musiałem drugi raz wszystko rozbierać zakupic nowe szpilki , uszczelke itp . A szef tylko wzruszył ramonami i powiedział 100 zł bo kupa roboty była ( czytaj partactwa ) i co zrobisz ? Zostajesz z tematem dalej sam . Normalnie to swojej Cari nie pozwolił nikamu tknąć ale nie wszystko można samemu zrobić . Rozrząd zmieniałem to mi nie naciągnął paska odpowiednio i połamał osłonę bo mu się nie chcało koła pasowego odkręcić . Wytłumaczenie oslona już taka była . Można by mnożyć ale to nie na temat . Wycięcie szyby to pół biedy gorzej z usunięciem reszty kleju przywartego do na nadwozia . Skrobakami jadą po tym . A nie bede cie straszył . Jeśli masz taka potrzebę konieczną to wymieniaj , jeśli nie to chyba lepiej zostawić . Przynajmniej wiesz na co zwrócic uwagę przy wymianie . Pozdro .

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Lipca 2009, 12:51:48 »
Ja jak najbardziej, wymieniać zamiaru nie mam ;] Pytałem z czystej ciekawości bo każdej zimy przynajmniej raz w tygodniu jakiś większy kamień mi się od szyby odbija i się tak zastanawiam, czy kiedyś ten impet nie będzie zbyt wielki  :-(
Co zaś się tyczy szefów "wzruszających ramionami", to z takimi dziadami trzeba ostro i twardo! I nie dawać za wygraną... W ostateczności możesz odmówić zapłaty i zaproponować, by swoich roszczeń dochodzili przed sądem. A jak nie będą chcieli wydać pojazdu, to wzywasz Policję. Wg. prawa nie mogą przetrzymać Twojej własności ani np. zdemontować świeżo wstawionej szyby... Tylko czasem się mało kumaci policemani trafić mogą  :-(

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lipca 2009, 14:35:51 »
Witam . Ja wymieniłem bo miałem takie refleksy że bym wnet gościa na pasach przejechał po ciemnicy (noc, padał deszcz z naprzeciwka auto na światłach ) . To było ostatnie chińskie ostrzeżenie . Bo wiesz cała to się jezdzi a że rys i mini odprysków w diabła to luz . Ale tak nie jest po 13 latach ekspoatacji . Pozdro .

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Lipca 2009, 14:58:28 »
Ja na szczęście mam swoją jeszcze w bardzo dobrym stanie. Żadnych refleksów. Rys jest kilka owszem, ale nie są w kluczowych miejscach i nie są głębokie. Mini odprysków mam 4, wszystkie po stronie pasażera i wszystkie na bieżąco wypełnione odpowiednim klejem do odprysków (mówię o odpryskach, które nawet nie przebiły się przez pierwszą warstwę a przed ich zaklejeniem musiałeś się chwilę po wpatrywać w idealnie wymytą szybę, by je znaleźć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl