Autor Wątek: Aplikacja MyT by Toyota  (Przeczytany 232856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
Odp: Aplikacja MyT by Toyota
« Odpowiedź #795 dnia: 05 Maja 2024, 09:38:07 »
Cześć. Nie wiem czy ktoś, kto ma Camry zauważył to u siebie, ale ja próbowałem użyć kilka dni temu "czerwonej" apki do zarejestrowania swojej Camry 2021 (którą kupiłem tydzień temu) i dostałem komunikat, że wymagana jest nowsza wersja aplikacji, czyli ta "czarna".

Przy okazji: w swojej apce widzę tylko tyle
« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2024, 09:48:24 wysłana przez andnor »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #796 dnia: 05 Maja 2024, 09:49:59 »
Gotowy produkt – nieprofesjonalny i niespełniający wymagań konsumenckich. W zasadzie coś wypluli na rynek, nic nie działa, serwisy sobie nie radzą, brak rozwiązań problemów Klientów. W Lexusie idzie "na grubo" bo kilka osób myśli o pozwie zbiorowym.

Teraz wymyślili, że na każdej stacji u dilera pojawi się osoba odpowiedzialna za multimedia i aplikacje,

Nie rozumiem... Jeśli to faktycznie apka jest skopana, to co ma robić ta osoba? Przyjmować reklamacje?

Jak to co ma robić? Przywita klienta słynnym motto …pierwszy raz o tym słyszę… Następnie spędzi z klientem pół dnia na odinstalowywaniu i ponownym instalowaniu, resetowaniu telefonu itp.
Na koniec stwierdzi, że winę ponosi UE lub, że niedziałająca apka to jest element strategii wejścia na rynek, itp.
Myślę, że cześć forumowiczów może z powodzeniem aplikować, będzie opowiadać to co na forum tylko nie za darmo.
ps. proponuje powstrzymać się od uwag do klienta typu: dobrze, że Pani/Pan nie kupił/a BMW, bo mógłby się spalić. Część klientów może nie wytrzymać nerwowo takich uwag. :)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #797 dnia: 05 Maja 2024, 10:24:52 »

Jeśli to starszy model Camry to moduł DCM jest bardzo okrojony w ilości wysyłanych informacji na serwer. Stąd niewiele można też obejrzeć/zasterować w apce.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline andnor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 PHEV AWDi
« Odpowiedź #798 dnia: 05 Maja 2024, 10:44:06 »

Jeśli to starszy model Camry to moduł DCM jest bardzo okrojony w ilości wysyłanych informacji na serwer. Stąd niewiele można też obejrzeć/zasterować w apce.

To rok produkcji 2021. Trudno mi powiedzieć, czy to starszy model.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #799 dnia: 05 Maja 2024, 11:51:49 »
...starszy :) w odróżnieniu od bardzo starego. Generalnie olej temat, zainstaluj czarną. Nie będzie lepiej, ale "na czasie"
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #800 dnia: 06 Maja 2024, 12:12:41 »

Przed Miastkiem pojawila sie informacja o korkach, wiec odpalilem smiglo i polecialem bezposrednio do Slupska, potem do Ustki.

Z planowanych +- 230km 'zalogowalo' sie 141.
Z powrotem juz tylko 109km.

To bardziej aplikacja czy DCM?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #801 dnia: 07 Maja 2024, 22:40:32 »
Aplikacja służy tylko i wyłącznie do wyświetlania zebranych danych. A miałeś robioną tą aktualizację DCM?

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #802 dnia: 08 Maja 2024, 10:33:54 »
Aplikacja służy tylko i wyłącznie do wyświetlania zebranych danych. A miałeś robioną tą aktualizację DCM?

Bylem tylko na jednej akcji serwisowej z eCall. Bylo cos do DCM?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #803 dnia: 08 Maja 2024, 20:13:10 »

Tak, jakoś w zeszłym roku

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #804 dnia: 08 Maja 2024, 20:51:41 »

Tak, jakoś w zeszłym roku

Dzieki.
Potwierdzalem w ASO, nie bylem na liscie obietych akcja.

W ogole to jak gosc z serwisu uslyszal DCM i ze nie mam danych, to na pewno, ale to na pewno aplikacja.
Mowie, chlopie, przeciez to zwykly client, wiec jesli cos nie dziala to albo modul albo toyotowski backend. Chociaz po nich to sie mozna wszystkiego spodziewac.

Jade pod koniec maja na jakas psuedo-diagnostyke, wypije kawe, przeciumkam cuksy poziomkowe (dobre maja) i pewnie wroce z niczym.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #805 dnia: 08 Maja 2024, 21:18:36 »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline viorafa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #806 dnia: 10 Maja 2024, 13:49:52 »
Witam, czy przy aktualizacji DCM musi być zainstalowane oryginalne radio? Mój samochód jest objęty akcją serwisową, ale na miejscu oryginalnego mam już TEYES.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #807 dnia: 10 Maja 2024, 13:52:53 »
Nie musi

Offline viorafa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #808 dnia: 10 Maja 2024, 14:08:51 »

Offline Tmk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #809 dnia: 04 Czerwca 2024, 11:42:30 »
Cześć

mam pytanie dotyczące czarnej apki. Rav4 2024, opcja sprawdź status jak i aktualna lokalizacja samochodu pokazuje nieaktualne dane. Z tego co zauważyłem dobrze działa to tylko w przypadku w którym jadę samochodem i mam do niego podpięty telefon. Wtedy zapamiętuje ostatnią lokalizację. Przejazdy i postoje bez podłączonego telefonu są niewidzialne i apka cały czas pokazuje historyczną lokalizację.
Na czerwonej z poprzednim samochodem (corolla) działało wszystko prawidłowo. Nie pokazywał lokalizacji pojazdu w ruchu ale po zatrzymaniu prawidłowo wyświetlał jego lokalizację.

Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl