Autor Wątek: Aplikacja MyT by Toyota  (Przeczytany 232448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
Odp: Aplikacja MyT by Toyota
« Odpowiedź #540 dnia: 19 Stycznia 2023, 15:51:40 »
Przecież to można samemu powiązać.
Powiadomienia przychodzą z automatu ale to takie losowe jak to zapisywanie tras :)

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #541 dnia: 19 Stycznia 2023, 16:02:35 »
Wiem, że można samemu ale miły pan poprosił o smartka i to zrobił.
Może faktycznie losowe bo żona nie otrzymuje informacji póki co
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #542 dnia: 19 Stycznia 2023, 16:57:49 »
Do niedawna wszystko chodziło prawie idealnie (czasem coś zgubiła) , ale od jakiegoś czasu bardzo często gubi trasy.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #543 dnia: 19 Stycznia 2023, 19:45:51 »
Ja napisalem wczoraj do supportu MyT i miła Pani powiedziala, ze mam do zrobienia akcje z updatem DCMa.
Miało to pomoc w rozwiązaniu problemu.
Niestety po wyjezdzie z salonu nadal trasy sie nie zapisywały.
Jako drugie zalecenie było dezaktywacja i potem aktywacja usług sieciowych.
Zrobiłem to dziasiaj i.... zapisala sie pierwsza trasa po aktywacji :D kolejnych brak :D
Zeby było ciekawiej pojawiła się trasa z przedwczoraj, ktorej wcześniej nie było.

Takze mam wrażenie, że nikt nad tym nie panuje...

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #544 dnia: 19 Stycznia 2023, 19:57:18 »
Do niedawna wszystko chodziło prawie idealnie (czasem coś zgubiła) , ale od jakiegoś czasu bardzo często gubi trasy.
Potwierdzam. Kiedyś było miodzio - nawet się zastanawiałem o czym tu niektórzy piszą przy wypadaniu pojedynczych tras, bo ja nie miałem żadnego problemu (a patrzałem na to często, jak to z nową zabawką). Później przestałem tam zerkać, a ostatnio jak coś chciałem sprawdzić, to istny dramat .... Przez to całe statystyki w apce (spalenie, przebiegi..) są z pupki

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #545 dnia: 19 Stycznia 2023, 21:12:23 »
. W salonie podałem smartka osobie wydającej wóz i

Śmiało teraz pisz pismo że z konta zniknęło 100 000 zł bo telefon został zhakowany
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #546 dnia: 19 Stycznia 2023, 21:23:21 »
Później przestałem tam zerkać, a ostatnio jak coś chciałem sprawdzić, to istny dramat .... Przez to całe statystyki w apce (spalenie, przebiegi..) są z pupki
Jednak muszę to cofnąć. Trasy pojawiają się w apce, tylko z wielkim opóźnieniem. Wyjeżdżałem na weekend 5.01, a wracałem 8.01. patrząc już po powrocie nie miałem kompletu tras z dnia wyjazdu, ale przed chwilą zerknąłem i są wszystkie odcinki, także zajęło to co najmniej kilka dni, ale się uzupełniło. Czy zawsze wszystko jest w 100% oczywiście nie wiem, ale wygląda to lepiej, niż myślałem

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #547 dnia: 19 Stycznia 2023, 23:15:34 »
. W salonie podałem smartka osobie wydającej wóz i

Śmiało teraz pisz pismo że z konta zniknęło 100 000 zł bo telefon został zhakowany
Spokojnie, gostek położył telefon przede mną na biurku i kliknął ze 4 razy w aplikacji MyT, bo już była wcześniej zainstalowana. To raz a dwa nie mam aplikacji banku na smartku :cheesy:
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #548 dnia: 20 Stycznia 2023, 00:28:30 »
Spokojnie...a dwa nie mam aplikacji banku na smartku
Jeśli tą prostą apkę dałeś konfigurować komuś z aso, to się nie dziwię ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #549 dnia: 20 Stycznia 2023, 00:53:42 »
zaraz napiszecie że to te auta to handlowcy kradną  :-P

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #550 dnia: 20 Stycznia 2023, 01:07:44 »
Jednak muszę to cofnąć. Trasy pojawiają się w apce, tylko z wielkim opóźnieniem. Wyjeżdżałem na weekend 5.01, a wracałem 8.01. patrząc już po powrocie nie miałem kompletu tras z dnia wyjazdu, ale przed chwilą zerknąłem i są wszystkie odcinki, także zajęło to co najmniej kilka dni, ale się uzupełniło. Czy zawsze wszystko jest w 100% oczywiście nie wiem, ale wygląda to lepiej, niż myślałem
Ja mam całkiem dużo braków tras lub tras zdeformowanych, w których nawet po czasie nic się nie poprawia. Nie liczyłem ale to jest co najmniej 10%

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #551 dnia: 20 Stycznia 2023, 08:57:36 »
W sierpniu ubr robiłem przegląd w ASO i na ten dzień mam udokumentowany przebieg, zliczając od tego momentu km w apce brakuje mi na dzisiaj ok 3000 km tras. Jak mam czekać 2-5 dni zanim pojawi się bieżąca trasa, jeśli w ogóle się pojawi, to już chyba lepiej odinstalować apkę i nie zawracać sobie nią gitary. Jeszcze tylko taki drobiazg, na który już nie zwracam uwagi to to że czasami pokazuje się czerwony znaczek i info, że auto jest otwarte, a faktycznie zamknięte, albo jest odwrotnie. Kiedyś pisałem maile do wsparcia MyT w tych sprawach ale już odpuściłem.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #552 dnia: 20 Stycznia 2023, 09:11:58 »
Jeszcze tylko taki drobiazg, na który już nie zwracam uwagi to to że czasami pokazuje się czerwony znaczek i info, że auto jest otwarte, a faktycznie zamknięte, albo jest odwrotnie. Kiedyś pisałem maile do wsparcia MyT w tych sprawach ale już odpuściłem.
A u mnie akurat takie coś nigdy nie wystąpiło. Dostaję powiadomienia gdy faktycznie auto jest otwarte i trochę postoi, np. zawsze gdy zostawiam w serwisie to mam na bieżąco powiadomienia o otwartych drzwiach.
Jeszcze jedna rzecz - nie zauważyłem aby stan licznika się nie zgadzał, tzn. kiedy bym nie sprawdzał - zawsze jest zgodny.
To tak jakby te różne rodzaje informacji (przebieg trasy, stan licznika, stan auta) wędrowały na serwer Toyoty niezależnie od siebie i jedne trafiają tam od ręki, a inne gdzieś "kiblują".

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #553 dnia: 26 Stycznia 2023, 12:11:14 »
Z moich obserwacji apki wychodzi, że brakujace trasy, ktorych nie ma na bieżąco pokazuja sie po około 4 dniach.
Trasa z soboty była widoczna dopiero we wtorek wieczorem.
Nie wiem co im zabiera tyle czasu na przetwarzania/zapisanie....
Z wcześniejszych dni pojawiały sie tez po 3-4 dniach....

Offline machin

• Początkujący
  • Samochód:: Yaris Hybrid 20
« Odpowiedź #554 dnia: 27 Stycznia 2023, 15:18:37 »
U mnie tak samo losowo - trasa z wczoraj (ok. 1h) się nie pojawiła. Dzisiaj jechałem dwa razy (obie trasy po 15 minut) - pierwsza się pojawiła, drugiej nie ma. Ta z wczoraj też dalej niewidoczna  :-)
Napisałem do Toyoty, ale wiedząc jak przeważnie działa support IT nie spodziewam się naprawy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl