Autor Wątek: Witam, pytania co do Camry (możliwośc kupna)  (Przeczytany 4041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TaxodiumBeats

• Toyot Leżący
  • *
Witam, pytania co do Camry (możliwośc kupna)
« dnia: 17 Września 2019, 15:38:38 »
Mam możliwość kupić Toyotke Camry (jestem posiadaczem Celicy 6 gen i chce zostać wierny marce)  chyba jest to drugi gen (jestem nowy w tym) rok około 1995, auto jest w kiepskim stanie blacharskim, zdjęcia dodam linkiem na dysk google,

Silnik 2.2 5S-FE z gazem,
skrzynia 4 biegowy automat,
autko pochodzi z USA, wyposażenie na wysokim poziomie,
silnik pali od strzała, ogólnie dzisiaj po 18 mam jazdę testową okaże się jak auto się porusza, autko niestety stało około roku, czy możecie pomóc mi i mniej więcej wycenić wartość tego autka (wiadomo nikt nie może nic wywróżyć chodzi mi o wycenę okiem po tym jak stoi ze zdjęć) ? Szkoda mi jej i myślę o przeprowadzeniu odnowy, na co mam uważać przy zakupie (wiem ze camry z zewnątrz jest w tragicznym stanie i zdaje sobie z tego sprawę)?

dysk ma uruchomione udostępnianie linków więc powinien działać, za wszelką pomoc dziękuję.
Pozdrawiam.
https://drive.google.com/folderview?id=1--4r0FnHhVBySrQizPvILF68-K5Ry2f-
« Ostatnia zmiana: 17 Września 2019, 15:41:02 wysłana przez TaxodiumBeats »

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Witam, pytania co do Camry (możliwośc kupna)
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Września 2019, 16:53:25 »
Warta tyle ile ktoś za nią zapłaci, a po zdjęciach widać, że duże sumy to nie będą.
Doprowadzenie jej do ładu spokojnie pochłonie równowartość 500+ na 40 dzieci.

Gdzie to wyposażenie na wysokim poziomie? A jak myślisz, że zaletą jest to, że auto pochodzi z USA to się mylisz.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Września 2019, 18:03:29 »
Mam możliwość kupić Toyotke Camry (jestem posiadaczem Celicy 6 gen i chce zostać wierny marce)  chyba jest to drugi gen (jestem nowy w tym) rok około 1995, auto jest w kiepskim stanie blacharskim, zdjęcia dodam linkiem na dysk google,
Silnik 2.2 5S-FE z gazem,
skrzynia 4 biegowy automat,
silnik pali od strzała, ogólnie dzisiaj po 18 mam jazdę testową okaże się jak auto się porusza, autko niestety stało około roku, czy możecie pomóc mi i mniej więcej wycenić wartość tego autka (wiadomo nikt nie może nic wywróżyć chodzi mi o wycenę okiem po tym jak stoi ze zdjęć) ? Szkoda mi jej i myślę o przeprowadzeniu odnowy, na co mam uważać przy zakupie (wiem ze camry z zewnątrz jest w tragicznym stanie i zdaje sobie z tego sprawę)?
dysk ma uruchomione udostępnianie linków więc powinien działać, za wszelką pomoc dziękuję.
Pozdrawiam.
https://drive.google.com/folderview?id=1--4r0FnHhVBySrQizPvILF68-K5Ry2f-

Zmęczona, sponiewierana i zaniedbana Camerka  :| :czerwona:.
Jeżeli na odbudowę chcesz wydać zł i jest Ci obojętne ile, to ją kup.
Natomiast jej wartość to: tyle ile dostanie sprzedawca od złomiarza holownika czyli 200-500zł lub x-zł jakieś mało zmęczone elementy pojazdu.
Mnie odradzano zakup Camry - bo Japończyk, że blacha, że to przekładanie gratów z 3 do jednego wozu, że pstro i owo. Ale kupiłem, ale nie w Polsce.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Września 2019, 18:15:39 »
Widywałem młodsze auta w gorszym stanie.
Sprawdź czy zawieszenie trzyma się w całości, belka tylna obowiązkowo do oklepania.
Sprawdź dokładnie skrzynię biegów, ma działać po rozgrzaniu w miarę płynnie.
Jeśli masz trochę pojęcia motoryzacyjnego, to podejmij decyzję, ale nie napalaj się, bo to najgorsze co może być.

Offline TaxodiumBeats

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Września 2019, 10:47:47 »
autko sprawdzone, przegląd nie przeszła z powodu wybitej jednej gumy na amorku, ręcznego i lampy lewej bo uszkodzona, blacharka nie jest w tak złym stanie podłoga cała bez rdzy zawieszenie ogólnie dobry stan, problemem są przednie nadkola i jedne drzwi, progi super małe naloty na końcach, skrzynia ideał jeździłem automatem nie rwie itp, silnik chodzi równo, na gazie i na benzynie, cena jaką zapłaciłem to 850 zł, myślę ze nie za wysoka porównując do innych aut o podobnym wyposażeniu wieku i pojemności jak i ilości miejsca.

filtry lakier prostsze naprawy typu rozrząd i paski zrobię sam, wózki zawieszenia oddam do piaskowania pewnie i pomalowania myślę zajmie mi to troszkę czasu ale raczej za taką cenę to dobra sprawa,

pojeździłem nią wczoraj parę godzin większych problemów nie ma. jest ktoś na forum kto posiada tak owe pojazdy na części? zakupił bym oba przednie nadkola i lampy w jakimś ładnym stanie, (zależy mi na mocowaniach więc jak ma ktoś jakieś lampy nawet bez kloszy to chętnie bym przygarną za jakąś fajną cenę)

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Września 2019, 11:20:41 »
autko sprawdzone, przegląd nie przeszła z powodu wybitej jednej gumy na amorku, ręcznego i lampy lewej bo uszkodzona, blacharka nie jest w tak złym stanie podłoga cała bez rdzy zawieszenie ogólnie dobry stan, problemem są przednie nadkola i jedne drzwi, progi super małe naloty na końcach, skrzynia ideał jeździłem automatem nie rwie itp, silnik chodzi równo, na gazie i na benzynie, cena jaką zapłaciłem to 850 zł, myślę ze nie za wysoka porównując do innych aut o podobnym wyposażeniu wieku i pojemności jak i ilości miejsca.

Ciesze się ze podniosłeś rękawicę wyzwania i Camerka odżyje   :-)

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Września 2019, 11:34:16 »
progi super małe naloty na końcach

A zdjęcia pokazują co innego.

Ale życzę wytrwałości. Już nie jeden tu był co chciał robić, a potem dziwnym trafem auto było wystawione na sprzedaż.

Offline Sinuspi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Września 2019, 12:06:01 »
progi super małe naloty na końcach

A zdjęcia pokazują co innego.

Ale życzę wytrwałości. Już nie jeden tu był co chciał robić, a potem dziwnym trafem auto było wystawione na sprzedaż.

Bywa tak, bywa, ale nie workujmy wszystkich w worze z ziemniakami. Tez myślałem, że Juzer :-) kupuje zimowóz ale skoro nie trafił na coś w lepszym stanie zdecydował ..... jak zdecydował. Ja za poszukiwaniem swojego typu jeździłem blisko 2 lata.... ale trafiłem

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Września 2019, 12:28:56 »
ale trafiłem

I nie dojechałem do domu  :-P

Co do auta ze zdjęć: tak jak myślałem, że cena zakupu będzie mniej więcej w okolicach ceny 50gr/kg. Trzymam kciuki za odratowanie, bo do tego wiele nie trzeba, pytanie tylko co właściciel uzna za odratowanie, i jaki będzie jego zdaniem stan nadający się do dalszej eksploatacji, bo z tym różnie bywa...
3VZ.pl

Offline TaxodiumBeats

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Września 2019, 12:53:47 »
plan jest taki, zabezpieczenie podłogi zrywam odnawiam, oswietlenie przód całość nowa, lakier albo nowy albo odnowa tego co jest (maska nadkola nowy lakier tak jak i słupek a) zawieszenie filtry paski rolki wszystko nowe, nie obniżam ani nic wszystko blisko oem, srodek spoko stan pranie tapicerki wtedy podejme decyzje o tapicerce, puki co planuje przeznaczyc na odnowe około 5 tysiecy ten rok, na następny o ile będzie trzeba drugie tyle, zakładam najgorsze, głównie ma być to auto do jazdy ale musi też się ładnie reprezentować, myślę że się uda

Offline TaxodiumBeats

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Września 2019, 12:57:01 »
i teraz pytanie, silnik 5S-FE zakładam miały orginalnie 5w30/5w40, w skrzynia automatycznej jakie oleje miały byc 75w90? czy jakieś inne? zamawiam częsci i nie wiem jakie oleje wybrać

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Września 2019, 13:19:56 »
W instrukcji do Camry z 1996r. pisze, że do silnika 1MZ-FE i do silnika 5S-FE zalecany olej to 5w30, a do skrzyni automatycznej: ATF Dexron II. Płyn hamulcowy: SAE J1703 lub FMVSS No. 116 DOT 3. Pisze też, że olej 75W90 przeznaczony jest do skrzyni manualnej. Płyn do wspomagania kierownicy: ATF Dexron II lub III.
« Ostatnia zmiana: 18 Września 2019, 13:54:38 wysłana przez carinae20gli »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Września 2019, 16:19:23 »
Powodzenia :)
3VZ.pl

Offline TaxodiumBeats

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Września 2019, 16:49:28 »
dziękuję wszystkim za pomoc i za szczere słowa, im bliżej pracy tym bardziej mam odczucia ze może się udać fotki na pewno dodam, przed w czasie i po robocie, czuje ze na 5k się nie skończy ale czasem warto! :)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Września 2019, 17:03:35 »
Ze swojej strony gratuluję :good: , cena za autko po prostu śmieszna i żal było nie kupić.
Również trzymam kciuki, że uda Ci się uratować zanikający już model.
Czekamy na galerię  <kawusia>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl