Autor Wątek: nowa koncepcja yaris:D (F)  (Przeczytany 33644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
nowa koncepcja yaris:D (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Czerwca 2005, 21:43:42 »
no ale chyba przeciez musze pociagnac kabel od zwrotnicy do niego tak samo jak do tej 16 z dzrzwi. przeciez oba glosniki musze podlaczyc do zwrotnicy wiec musz epoprowadzic jakos kable prawda??

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Czerwca 2005, 21:58:27 »
Oko, już Ci kiedyś pisałem dokładnie to co Red_Point powyżej... Nie musisz rozbierać kokpitu. Kable tak czy siak musisz przeciąć na końcach żeby podłączyć do zwrotki/głośnika, więc nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :) czytaj uważniej posty bo nie ma chyba sensu powtarzać w kółko tego samego :)

Ja wcześniej proponowałem zestaw z oddzielnymi zwrotnicami HP/LP czyli np HERTZ. Zwrotnice HP montujesz bezpośrednio przed tweeterem a LP bezpośrednio przed wooferem. Przy takim rozwiązaniu nie musisz ciągnąć kabli do drzwi. Jak siędorobisz wzmaka to wtedy ciągniesz nowe kable. Tylko że jak Ty chcesz podłączyć wzmaka bez rozbierania kokpitu?
Seat Leon Cupra :D

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Czerwca 2005, 22:05:13 »
aaaaa :D
teraz kumam o co chodzi :D
a wlasnie dla tego nie montuje wzmaka bo nie mgoe rozebrac kokpitu. jakbym mogl to bym dozbieral troche kasy i od razu wzmaka wsadzil
nie skumalem z tymi zwrotnicami wczesnej
dzieki :!:

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Czerwca 2005, 22:05:47 »
Cytat: GAK
Cytat: Red_Point
GAK, zupelnie sie z tym nie zgodze - nie jeden zestaw 2u drozny z wyzszej polki zagra duzo lepiej i bardziej 'srodkiem' niz nie jeden zestaw 3j drozny w tej

ok spoko... zagra tylko ze nie przy takim ukladzie jak jest w yarku... srednionisko sa na poziomie kostek i to jeszcze lekko wsuniete pod kokpit... moje hertze esk 165 graly "pelnym" pasmem jestem tego pewien ale w czasie jazdy srednie tony nie docieraly do ucha tylko gdzies ginely... o to mi chodzi.
najpierw zainstaluje zestaw 16,5 na wierzchu tzn na tapicerke nie pod... moze to cos pomoze ale i tak napalilem sie juz na gwizdki w slupkach i 10 w podszybiu ;)

jezeli uda mi sie to sklecic do konca sierpnia to sie kopne do lodzi zebys mogl posluchac bo wakacje spedzam w tamtych stronach  ;)

Tutaj GAK doszedłem do tego samego wniosku co Ty :) Szczególnie jak z prawej strony też ktoś siedzi to już oba głośniki są zasłonięte przez nogi.. Dodajmy do tego szum powietrza i dzwięk silnika... W efekcie wysokie tony wysuwają sie ponad średnie. Optimum byłby zestaw trójdrożny (tylko zestawienie takiego to może być nie lada problem), albo dwudrożny z bardzo niską częstotliwością podziału.. są chyba tweetery które schodzą do ok 1kHz...

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Czerwca 2005, 22:11:47 »
a znacie jakies inne zestawy z takimi zwrotnicami niz ten hertza?? bo troche drogi?? sa tansze albo mozna osobno dokupic takie zwrotnice??

GAK

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Czerwca 2005, 22:32:11 »
Cytat: Sober
Optimum byłby zestaw trójdrożny (tylko zestawienie takiego to może być nie lada problem),

jest taki RAINBOW na 3 glosniki i zwrotka z podzialem na 3 w 1 pudelku... i pewnie bylby optymalny tylko ze kosztuje 299 Euro :( a to juz troche jest...
ja zaczne od Rainbow deluxe za 129 E a potem moze takie HERTZE sie wstawi:
http://caraudioreda.pl/sklep/product_info.php?cPath=32_39&products_id=89&osCsid=55f3a30964043a1aa2a0bdbaf1128cf0

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Czerwca 2005, 22:57:21 »
ja niestety nie orientuje sie w zestawach opartych an filtrach - nigdy sie takimi nie interesowalem

woli scislosci tylko - to o czym mowicie to nie zwrotnice, tylko filtry!! - zwrotnica rozdziela sygnal, a filtr obcina.........
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Czerwca 2005, 23:09:45 »
Zwrotnica składa sięz dwóch filtrów w jednym pudełku, czyli to to samo, tylko rozdzielone :) Natomiast różne mogą być to filtry, tzn różnego stopnia.

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 02 Czerwca 2005, 23:12:28 »
czyli albo ten zestaw hertza albo poprostu gwizdki woofery i do kazdego glosniczka filtr?? a takie filtry mozna gdzies dokupic?? oddzielnnie??

GAK

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Czerwca 2005, 09:01:26 »
Racja pasywny to filtr... ale zwrot zwrotnica pasywna tez jest uzywany i dosc popularny.

OKO filtr zakladasz tylko na gwizdki i mozesz sobie sam policzyc jaki i zespawac albo dac komus kto operuje lutownica. TU MASZ KALKULATOR
albo jest taki zestaw rainbow slx 265 - ma zwrotki tylko na gwizdki kosztuje 99Euro ale na allegro sa po 399pln i to jest dobre rozwiazanie. tylko ze glosnik ma glebokosc 63mm wiec jak upchniesz pod tapicerke bedzie troche odstawac jakies 3 mm albo montuj na wierzch.

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
Odp: nowa koncepcja yaris:D (F)
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Lutego 2007, 10:23:24 »
to się dołącze z pytaniem - czy w Yarisie wersji podstawowej są wyprowadzone kable pod głośniki boczne, czy są tylko puste miejsca i kable trzeba ciągnąć samemu.

Pytam, bo już kombinuje z wstawieniem głośników i już termin realizacji się zbliża :)

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Lutego 2007, 11:13:18 »
nie ma kabbli.....
instalacja konczy sie w 3jkacikach przy nogach...
jest tam miejsce na kostke do instalacji drzwiowej....

pzdr

FOKA

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Lutego 2007, 17:16:35 »
trzeba sobie samemu pociagnac kable

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Lutego 2007, 21:33:08 »
nie ma kabbli.....
instalacja konczy sie w 3jkacikach przy nogach...
jest tam miejsce na kostke do instalacji drzwiowej....

pzdr

w których trójkącikach? Mowa oczywiście o Yarisie FR pre-FL ;)

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Lutego 2007, 21:49:35 »
o tych co lacza sie z rpgami przy przednich drziwach....
te nadole pod kokpitem, przy wycieraczce......

inaczej nie potrafie wyjasnic, a fotek nie chce mi sie szukac!:P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl