Witam.
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem nowej corolli 1,8 hybrid w wersji hatchback. Od trzech miesięcy mierzę się z problemem stukającego zawieszania w aucie i może ktoś z forumowiczów ma taki sam problem i zna rozwiązanie. Mianowicie na nierównościach stuka coś w tylnym prawym kole. Dżwięk (pojedyńcze puknięcie) pojawia się również gdy auto krzywo stoi i przykładowo zjeżdża z krawężnika. Nie byłoby problemu gdyby po zgłoszeniu wady fabrycznej Toyota ją usunęła ale od 3 miesięcy twierdzą, że nie wiedzą skąd te pukanie i każą czekać na rozwiązanie. Wymieniali już amortyzator oraz przekręcali sprężynę względem swojej osi jednak to nie przyniosło efektów. Zaznaczę tutaj, że tylko wersja hatchback jest produkowana w Anglii, a sedan i kombi w innych krajach i w nich ten problem z tego co wiem nie występuje.
Mam problem również z wycieraczkami szyby przedniej i tylniej. W trakcie jazdy w deszczu wycieraczki rozmazują szyby jakby je ktoś olejem wysmarował. Szyby były już wielokrotnie czyszczone a wycieraczki na gwarancji wymieniane ale to nic nie dało. Macie w swoich autach podobny problem ?
Ostatnią sprawą jest strzelająca prowadnica okna z przodu od strony kierowcy. Przy jeździe po nierównościach z otwartym oknem od czasu do czasu strzela element metalowy, który jeździ po prowadnicy. W tym tygodniu po przęglądzie stwierdził to mechanik w aso. Porobili zdjęcia i chcą wymienić ten element na inny. Nie wiem czy to coś da skoro przyjdzie taka sama część. Spotkał się ktoś z podobnym problemem?