Autor Wątek: Zamarzanie szyby przedniej od wewnątrz  (Przeczytany 15184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zamarzanie szyby przedniej od wewnątrz
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Grudnia 2019, 10:38:49 »
 Kontrolka  obiegu wentylacji to jedno tylko czy rzeczywiście działa serwo przełączania ?

Offline tiestol11

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Grudnia 2019, 19:16:23 »
U mnie też zamarza jak co roku, póki co napchałem pochłaniaczy wilgoci samochodowych i jest ciute lepiej. Nic się z tym tematem w toyocie nie zrobi po prostu trzeba się przyzwyczaic

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Grudnia 2019, 22:59:27 »
U mnie też zamarza jak co roku, póki co napchałem pochłaniaczy wilgoci samochodowych i jest ciute lepiej. Nic się z tym tematem w toyocie nie zrobi po prostu trzeba się przyzwyczaic

A ja myślę że coś jest mimo wszystko nie tak! Ja nie potrzebuję żadnych pochłaniaczy! Owszem, zdarza się oszronienie przedniej szyby po dłuższej jeździe i nagrzaniu wnętrza ale tylko jeśli na gumowych dywanikach jest sporo stopionego śniegu! Z reguły aby zapobiec oszronieniu wystarczy usunąć wodę i przewietrzyć auto otwierając na chwilą wszystkie szyby, wilgotne powietrze wyjdzie z auta i po problemie!

Offline tiestol11

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Grudnia 2019, 18:17:54 »
Dziękuje za podpowiedź, pewnie jest to jakieś rozwiązanie. Natomiast nie zamierzam się tak bawić przy aucie za 90 tys. zł kiedy inne rzęchy na ulicy nie znają tego problemu i oczywiście wiem że to mój problem itd. co nie zmienia faktu, że CHR jest skaszaniona ma wadę fabryczną jak widać i wypinają się rękami i nogami aby nie ustalić przyczyny i nie naprawiać.

Offline Gregtrix

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Stycznia 2020, 18:33:33 »
tiestol11 Nie wiem czy pomogę ale bawiąc się caristą odkryłem takie coś..Open vents to outside air when ignition is turned off..
Chodzi o to że po wyłączeniu zapłonu otwierają się albo zamykają kanały dopuszczające powietrze zewnętrzne do środka. Może tam masz coś inaczej ustawione np. na open i dostaje się wilgoć do środka auta. Pozdrawiam.
NIELOT!!!

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Lutego 2020, 12:19:58 »
co nie zmienia faktu, że CHR jest skaszaniona ma wadę fabryczną jak widać i wypinają się rękami i nogami aby nie ustalić przyczyny i nie naprawiać.

A próbowałeś, czy zmieni coś zmiana trybu wydajności nawiewu z "normal" (lub co gorsza "eco") na "fast"? W tym aucie "fast" nie urywa głowy, tylko wentylator nawiewu zaczyna pracować z sensowną prędkością. Jak miałem "normal" to zaparowywały mi szyby, w trybie "fast" w końcu zaczęło schodzić... Cały czas piszę o trybie "auto" z włączonym A/C.

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Lutego 2020, 20:29:13 »
Koledzy z parującymi szybami, sprawdźcie tylne siedzenia w waszych samochodach. Dzisiaj odkryłem mnóstwo wilgoci wręcz strużki wody pod tylnymi siedzeniami. Opiszę to w osobnym wątku, może to jest przyczyną parowania szyb.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl