Autor Wątek: Corolla e12 2007 2.0 D4D Sport  (Przeczytany 4018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline intro

• Początkujący
Corolla e12 2007 2.0 D4D Sport
« dnia: 12 Października 2019, 13:05:16 »
Cześć,

Zakładam ten wątek w dwojakim celu. 1 dotyczy sprzedaży więc jest w tym dziale, 2 to wielka prośba do Was o pomoc co zrobiłem nie tak w ogłoszeniu, że auto się nie chce sprzedać od dłużeszgo czasu? Czy to kwestia tego, że diesel czy samej treści ogłoszenia i ceny? Nie mam nic do ukrycia, nie jestem handlarzem, cały opis jest wg wiedzy jaką posiadam na temat auta.

Poniżej opis:

Auto posiadam od 2015 roku. Kupiłem od handlarza który sprowadził je z Belgii - mam papiery belgijskie.
Przy zakupie zamawiałem raport po VIN u pewnej osoby z internetu, z którego wynika że historia z ASO jest do 137000km
Auto serwisowałem u jednego mechanika, który założył mi książkę serwisową - mam spisane wszystko co było robione.

Corollę kupowałem dla żony do dojazdów do pracy. Żona jeździła ponad rok, potem jeździłem nim ja. Po pewnym czasie na stałe jednak przesiadłem się na swoje (miałem skodę w leasingu).
Od dłuższego czasu auto stoi nieużywane, czasem pożyczam koledze na tydzień lub dwa.

W aucie zrobione było:
Przy 209000 (Stan z zakupu)
- wymiana oleju 5W30
- filtr oleju + filtr powietrza
- filtr pyłkowy
- łączniki przednie
- uszczelniacz półosi
- koło zamachowe sztywne
- sprzęgło
Przy 211100
- rozrząd komplet + pompa wody
Przy 220100
- wymiana oleju
- filtr oleju
- filtr powietrza
- regeneracja turbiny
- lakierowanie tylnego prawego błotnika (kupiłem z uszkodzonym i zamazanym niechlujnie lakierem - widać na zdjęciu)

Po oględzinach u mechanika potencjalnych kupców okazało się że do zrobienia są:
- wymiana uszczelniaczy wtrysków (na pewno 2 sztuki puściły reszta wygląda ok) - tak mi polecił mechanik podczas oględzin
- wymiana tarcz i klocków z tyłu - j.w.

Z uwagi na to, że auto długo stoi akumulator zaczyna słabnąć  - musiałem podładować jak chciałem go przejechać (robię to co jakiś czas).

Poniżej link do ogłoszenia:
https://sprzedajemy.pl/toyota-corolla-e12-sport-2007r-2-0-d4d-pewne-auto-warszawa-2-6bea9f-nr56936164

Będę wdzięczny za info co jest nie tak z moim ogłoszeniem. Szkoda mi, że auto stoi niejeżdżone ale z drugiej strony nie chcę go oddawać za pół darmo.

Offline intro

• Początkujący
Odp: Corolla e12 2007 2.0 D4D Sport
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Października 2019, 13:08:39 »
Nie widzę opcji edycji, więc muszę napisać sam sobie. Przypomniało mi się jeszcze coś, mechanik na oględzinach powiedział że auto ma malowane drzwi od pasażera. Ja oprócz tego prawego tylego błotnika nic nie robiłem bo w moich rękach żadne uszkodzenia nie powstały (w żony o dziwo też :) ).

Offline Sl4V4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Grudnia 2019, 15:57:50 »
czasem pożyczam koledze na tydzień lub dwa.

Tego bym nie zamieszczał w ogłoszeniu ;)
Spalanie - Motostat.pl

Offline intro

• Początkujący
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Stycznia 2020, 14:48:10 »
czasem pożyczam koledze na tydzień lub dwa.

Tego bym nie zamieszczał w ogłoszeniu ;)

Dzięki za sugestię. Ale nie bardzo rozumiem, co w tym złego. Czy mógłbyś wyjaśnić? Mogę to usunąć, ale wydawało mi się, że informacja że auto nie stoi bez przerwy x miesięcy jest ważna. Tak czy siak pożyczyłem raptem 2 razy  co 2/3 tygodnie i tak ja się przejadę żeby rozruszać zastałe hamulce chociaż.

Offline intro

• Początkujący
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2020, 21:02:38 »
Update 22.01.2020: Przy 240000 serwis w All Japanese cars Jerozolimskie
- Przegląd stanu auta
- Wymiana tarcz i klocków przód
- Wymiana tarcz i klocków tył
- Wymiana szczęk hamulcowych tył
- Wymiana kompletu uszczelek pokryw zaworów
- Wymiana uszczelek dekla
- Wymiana przewodów podciśnienia
cały koszt serwisu 1930zł

- Nowy akumulator

W związku z tym aktualnie Corolla jest gotowa do codziennego użytkowania, nie wymaga wkładu finansowego.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Kwietnia 2020, 20:39:30 »

cały koszt serwisu 1930zł

- Nowy akumulator

W związku z tym aktualnie Corolla jest gotowa do codziennego użytkowania, nie wymaga wkładu finansowego.

Pakujesz w auto bez sensu:) ale Two portfel..
Daj znać jak pozbędziesz się tej roli jestem ciekaw czy to 2.0 w 3 furtkach jest sprzedawalne:) 1.4 d4d cięzko teraz sprzedać bo Polakom w głowach zaczęło się przestawiać...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl