Autor Wątek: wycieraczki / smugi  (Przeczytany 162617 razy)

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: wycieraczki / smugi
« Odpowiedź #195 dnia: 18 Stycznia 2021, 10:54:45 »
Dostałem odpowiedź z TMP, mam się zgłosić do serwisu na bezpłatną wymianę. Wg maila pióra zostały poprawione od grudnia 2020.
a kiedy kupowałeś samochód? Bo ja kupowałem w 2019 i mimo, że od samego początku zgłaszałem problemy, to z TMP mi najpierw odpisali, że wymiana darmowa, a następnego dnia koleś uściślił, że darmowa o ile nie upłynął rok od kupna lub 15k km

Offline Erbi

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #196 dnia: 18 Stycznia 2021, 11:48:28 »
Dostałem taką samą informację o tym, że "rok albo 15k km" ale ostatecznie dopytałem i w ramach "gestu handlowego" jednak też bezpłatnie.

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #197 dnia: 18 Stycznia 2021, 13:54:35 »
a kiedy kupowałeś samochód? Bo ja kupowałem w 2019 i mimo, że od samego początku zgłaszałem problemy, to z TMP mi najpierw odpisali, że wymiana darmowa, a następnego dnia koleś uściślił, że darmowa o ile nie upłynął rok od kupna lub 15k km
W grudniu 2020, tak że świeża sprawa.

Offline wicher13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #198 dnia: 18 Stycznia 2021, 14:50:04 »
Trzymam kciuki Panowie! Dajcie koniecznie znać po X dniach użytkowania, czy problem minął. :)

Możesz wkleić zawartość tego maila ? Mi dziś wymienili ale porównywałem budowę starych i nowych piór i niczym się nie różniły.

Online Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #199 dnia: 18 Stycznia 2021, 16:49:02 »
Możesz wkleić zawartość tego maila
Jeśli to prośba do mnie, a nie do kolegi SanderG - to niestety nie mogę wkleić treści, mail z TMP zawierał zastrzeżenie poufności.
Natomiast jak mi wymienią - to opiszę czy jest poprawa.

Offline wicher13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #200 dnia: 18 Stycznia 2021, 17:16:26 »
Możesz wkleić zawartość tego maila
Jeśli to prośba do mnie, a nie do kolegi SanderG - to niestety nie mogę wkleić treści, mail z TMP zawierał zastrzeżenie poufności.
Natomiast jak mi wymienią - to opiszę czy jest poprawa.

Tak, chodziło o Twoją wypowiedz. Co do poufności to chyba już ją złamałeś informując nas o takiej akcji  :grin: :good:

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #201 dnia: 18 Stycznia 2021, 18:51:52 »
W grudniu 2020, tak że świeża sprawa.

ciekawe czy mają na myśli samochody wyprodukowane w grudniu (takie chyba jeszcze nie jeżdżą po polskich drogach albo dopiero wyjeżdżają...) czy te co trafiły do Polski w grudniu (ale wtedy ciekawe od kiedy niby problem rozwiązany)? a może mają na myśli samą produkcję wycieraczek, ale kiedy zdążyli przetestować czy to jest to... dawaj znać

a BTW, raczej do tych którzy mają samochód już dłużej - jak często wymieniacie wycieraczki?

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #202 dnia: 18 Stycznia 2021, 18:54:52 »
raczej chodziło im o rok używania samochodu. pewnie stwierdzili, że po roku już nie będą wymieniali wadliwych wycieraczek bo i tak mogły się w tym czasie zużyć...

Online Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #203 dnia: 18 Stycznia 2021, 22:06:03 »
Co do poufności to chyba już ją złamałeś
Myślę, że nie złamałem, gdyż zastrzeżenie dotyczy kopiowania, powielania i rozpowszechniania treści maila, a nie rozmów na temat wymiany niesprawnej wycieraczki.

Online Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #204 dnia: 18 Stycznia 2021, 22:10:18 »
ciekawe czy mają na myśli samochody wyprodukowane w grudniu
Moja RAVka była wyprodukowana w październiku 2020, a odebrana w grudniu, z informacji jaką otrzymałem wynika, że modyfikacja wycieraczki, została wprowadzona w grudniu 2020.

Offline wicher13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 19 Stycznia 2021, 15:52:03 »
Trzymam kciuki Panowie! Dajcie koniecznie znać po X dniach użytkowania, czy problem minął. :)

Możesz wkleić zawartość tego maila ? Mi dziś wymienili ale porównywałem budowę starych i nowych piór i niczym się nie różniły.

Dziś po dłuższej jeździe mogę stwierdzić że jest tak jak powinno być czyli żadnych smug/zacieków/ itp. Zobaczymy jak długo się utrzyma ten stan.

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #206 dnia: 20 Stycznia 2021, 11:20:19 »
A tak wygląda praca wycieraczki kilka tygodnie po wymianie pióra. Problem jest bardziej dokuczliwy przy szybszej pracy - ciągły efekt "rozmazania".
Tuż po wymianie było ok.

https://streamable.com/4zwo84

Online Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #207 dnia: 20 Stycznia 2021, 11:40:24 »
A tak wygląda praca wycieraczki kilka tygodnie po wymianie pióra. Problem jest bardziej dokuczliwy przy szybszej pracy - ciągły efekt "rozmazania".
Tuż po wymianie było ok.
To ja tak mam teraz, ale jeszcze jestem przed wymianą piór w serwisie.
Nie masz wrażenia, że gdy ścierają w lewo, to ładnie, a gdy w prawo wracają to zostaje cienka warstwa ?
Może guma w druga stroną powinna być założona ? ;)

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #208 dnia: 20 Stycznia 2021, 11:54:28 »
To ja tak mam teraz, ale jeszcze jestem przed wymianą piór w serwisie.
Nie masz wrażenia, że gdy ścierają w lewo, to ładnie, a gdy w prawo wracają to zostaje cienka warstwa ?

No dokładnie tak jest, pisałem wcześniej.
Przed wymianą miałem to samo. W drugim aucie mam pióra 3 letnie i zbierają nieporównywalnie lepiej:(

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #209 dnia: 20 Stycznia 2021, 15:27:53 »
Tuż po wymianie było ok.

O Matko Bosko Czestochowsko, jak mawiała moja ciocia...mam auto z XII 2019 roku, nie wymieniałem wycieraczek od nowości a mam tak, jak u Ciebie w lewo, ale w obie strony. To co u Ciebie wyprawia wycieraczka w prawo to jakaś makabra :(
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl