Autor Wątek: wycieraczki / smugi  (Przeczytany 162822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
Odp: wycieraczki / smugi
« Odpowiedź #465 dnia: 16 Czerwca 2022, 22:56:21 »
A macie może nagrane to rozmazywanie?

Offline Baracuda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #466 dnia: 20 Czerwca 2022, 12:18:56 »
W temacie wycieraczek. Byłem teraz na serwisie 60 000 km. Zgłosiłem chęć wymiany - zdesperowany :) -  bez znaczenia czy płatnie czy nie, ale żeby wymienili zgodnie z biuletynem o którym pisaliście.   (wcześniej wymieniałem już 3 razy, plus wymiana ramienia)
Nowa wycieraczka działa bez zarzutu.
Wymiana bez kosztowa.   

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #467 dnia: 20 Czerwca 2022, 14:39:02 »
Potwierdzam. Byłem dzisiaj w salonie. Wymienili. Jak wracałem akurat zaczęło padać i zbierają idealnie. Przy okazji poprawili geometrię.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #468 dnia: 22 Czerwca 2022, 22:57:24 »
Na 3 dni przed końcem gwarancji też załapałem się na wymianę ramienia i pióra. Niestety dostępność słaba, będzie podobno dopiero w sierpniu, ale najważniejsze, żeby rozwiązało to definitywnie problem.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #469 dnia: 22 Czerwca 2022, 23:02:01 »
Gość od serwisu z mojego salonu twierdzi, że w Corolli owszem ale w RAV4 niestety nie rozwiązuje. Jak żyć ;)
Ale może profilaktycznie też się zapisze na wymianę, "może to coś da" ? (jak w piosence Sanah)
Przy okazji mały off top: Tomek dzięki za pomysł z krótkim kabelkiem do AAW - pasuje i działa wyśmienicie.
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca 2022, 23:05:46 wysłana przez Markid »

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #470 dnia: 22 Czerwca 2022, 23:21:33 »
Gość od serwisu z mojego salonu twierdzi, że w Corolli owszem ale w RAV4 niestety nie rozwiązuje. Jak żyć ;)
Ale może profilaktycznie też się zapisze na wymianę, "może to coś da" ? (jak w piosence Sanah)
Przy okazji mały off top: Tomek dzięki za pomysł z krótkim kabelkiem do AAW - pasuje i działa wyśmienicie.
No toć napisałem, że daje. Jedź, wymień. Pomogło mi i kumplowi to pomoże i Tobie :-)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #471 dnia: 22 Czerwca 2022, 23:50:40 »
...kwestia na jak długo ;) Chyba o to tu chodzi.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #472 dnia: 23 Czerwca 2022, 01:07:15 »
O to chodzi. Mnie po pierwszej wymianie - ponad rok temu też pomogło - na jakiś czas, a potem znowu mazała. ;)
Ale zapiszę się i pojadę - co mi szkodzi, bo wtedy rok temu wymienili tylko pióro, a ramienia nie ruszali, choć mieli zamiar ale akurat w dniu serwisowania ścierała idealnie tak przed jak i po wymianie.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #473 dnia: 23 Czerwca 2022, 09:49:34 »
Na razie, ponad tydzień od wymiany ramienia i wycieraczki, puk puk w niemalowane, działa OK.

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #474 dnia: 24 Czerwca 2022, 09:49:04 »
Potwierdzam. Działa nadal i u mnie

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #475 dnia: 24 Czerwca 2022, 11:52:01 »
Chciałem się umówić na te wycieraczki (+skrzypiąca ładowarkę indukcyjną na której mam tymczasowego workarounda) i tak zwlekałem, zwlekałem aż... Ktoś mi uszkodził auto na parkingu :-)
Teraz czekam na akceptację kosztów z ubezpieczalni (z OC sprawcy) i na ściągnięcie części. Ma to trwać jakieś 2-3 tygodnie i przy okazji będę chciał załatwić te 2 pierwsze tematy.
Na szczęście uszkodzony tylko przedni zderzak i halogen przeciwmgielny, blacha nie będzie nigdzie malowana, więc mały problem

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #476 dnia: 26 Czerwca 2022, 15:44:40 »
Chciałem się umówić na te wycieraczki (+skrzypiąca ładowarkę indukcyjną na której mam tymczasowego workarounda) i tak zwlekałem, zwlekałem aż... Ktoś mi uszkodził auto na parkingu :-)
Teraz czekam na akceptację kosztów z ubezpieczalni (z OC sprawcy) i na ściągnięcie części. Ma to trwać jakieś 2-3 tygodnie i przy okazji będę chciał załatwić te 2 pierwsze tematy.
Na szczęście uszkodzony tylko przedni zderzak i halogen przeciwmgielny, blacha nie będzie nigdzie malowana, więc mały problem

Możesz podzielić się sposobem na skrzypiącą ładowarkę? U mnie słychać jakby skrobanie robaczka w drewnie, pojawia się głównie na nierównościach. Jeszcze nie zgłaszałem bo mi się nie chce jechać do serwisu, chyba się też trochę przyzwyczaiłem i zacząłem ignorować. Aktualnie nie mam pewności czy nadal skrzypi. Może robaczek się ugotował w te upały :)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #477 dnia: 26 Czerwca 2022, 16:47:42 »
U mnie skrzeczy plastik na każdej nierówności... Zauważyłem, że skrzypienia nie ma, jak dociskam delikatnie ładowarkę palcem. Wsadziłem tam więc paczkę fajek, która na wysokość akurat opierała się o dolna część panelu i ładnie go rozpierała, no ale wyglądała tragicznie:-)
Zacząłem więc szukać czegoś, co: a) jest podobnej wysokości, co paczka fajek, b) jest trochę sprężyste i c) wygląda akceptowalne. Nie do końca miałem pomysł co to może być i trafiło mi się przypadkiem jak kupowałem coś do roweru - piankowe nakładki na kierownicę do roweru :-P wsadzony w sposób jak na fotce (trochę go musiałem przyciąć) eliminuje skrzypienia w 100% :)

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #478 dnia: 26 Czerwca 2022, 17:25:02 »

Możesz podzielić się sposobem na skrzypiącą ładowarkę? U mnie słychać jakby skrobanie robaczka w drewnie, pojawia się głównie na nierównościach. Jeszcze nie zgłaszałem bo mi się nie chce jechać do serwisu, chyba się też trochę przyzwyczaiłem i zacząłem ignorować. Aktualnie nie mam pewności czy nadal skrzypi. Może robaczek się ugotował w te upały :)

ja też mam coś podobnego; raz prosiłem na przeglądzie, żeby sprawdzili to w aso, ale nie zdążyli... (a przy umawianiu się na serwis było to zaznaczone); ostatnio postanowiłem to rozebrać (nie chce mi się tylko z tym jechać a następny przegląd za pół roku) i zobaczyć o co chodzi; tam jest jakaś niepodłączona 8-pinowa (tak na oko) wtyczka żeńska i ona tam sobie tak wisi/leży; tam jest tylko goła blacha, więc myślę, że u mnie to może być problem - plastik obijający się o blachę na nierównościach; akurat tej wtyczki się nie spodziewałem, więc nie miałem nic pod ręką, żeby to ogarnąć, ale na dniach zamierzam okleić wtyczkę i blachę taśmą papierową czy czymś takim i zobaczymy; nic innego tam nie znalazłem co mogłoby chrobotać, bo w sumie zanim zdjąłem tackę indukcyjną to stukałem ją to z góry to z boku i nie udało mi się uzyskać takich dźwięków jak na nierównościach

Offline kapelusz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 20RAV4 H AWD CS
« Odpowiedź #479 dnia: 22 Października 2022, 15:51:42 »
Na razie, ponad tydzień od wymiany ramienia i wycieraczki, puk puk w niemalowane, działa OK.
U mnie około 2 miesiące po wymianie wg biuletynu znów zaczyna lekko mazać. Nie jest tak źle jak było, ale idealnie też nie.
Te same objawy, na powrocie lubi rozmazać. Ale na razie akceptowalnie, zobaczymy jak dalej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl