Autor Wątek: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic  (Przeczytany 163040 razy)

Offline dejwid_sw

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #105 dnia: 30 Listopada 2019, 18:06:21 »
Mam z września Rav'kę. Sprzedawca kilka dni temu mówił, że aktualizacja będzie możliwa...

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #106 dnia: 30 Listopada 2019, 18:06:53 »
. AA i AC - mamy rok 2019. Śmiech na sali.
Dzisiaj w salonie przy okazji jazdy próbnej sprzedawca powiedział mi ciekawą rzecz odnośnie AA (chyba też dotyczy AC), ale jeszcze nie potwierdzoną oficjalnie - RAVki produkowane od stycznia 2020 mają mieć fabrycznie zainstalowane AA. W RAVkach wyprodukowanych od października 2019 będzie można zainstalować AA za ok 300 pln. A RAVkach wyprodukowanych przed październikiem 2019 nie będzie możliwości dołożenia AA w ogóle. Co jak sam przyznał stawia ich w delikatnie mówiąc trudnym położeniu, bo przy zakupie obiecywali wszystkim właścicielom nowej RAV4 możliwość późniejszego dołożenia AA...

Ja znów słyszałem, że będzie możliwość dla wszystkich 2019 po nowym roku za tysiaka, a inny człowiek mówił, że za 300.
Ten co mówił, że tysiak, to był dość pewny, że będzie.

Poczekajmy :-)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #107 dnia: 30 Listopada 2019, 18:19:22 »
mam nadzieję ze będą to funkcje bezprzewodowe. w przypadku mojego auta przewodowe podłączenie iPhone X z ravką powoduje drastyczną degradację sprawności baterii telefonu; zapewne przez zbyt mały prąd ładowania.
to mocno ostudziło parcie ku apple CarPlay..

pireus

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 30 Listopada 2019, 18:57:44 »
mam nadzieję ze będą to funkcje bezprzewodowe.
Nie sądzę.

Offline dejwid_sw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 30 Listopada 2019, 19:34:50 »
Po jeździe przymusowo przez ostanie prawie 4 miesiące 22 letnią Vectrą, w tym samochodzie naprawdę nic mi nie przeszkadza :) pewnie z czasem zacznie. Machnąłem sobie uchwyt Brodita na tel. Na smartfonie puszczam nawigację, przez bluetooth puszczam spotify albo co mi tam pasuje i jestem mega zadowolony :)

Offline KonradMK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 01 Grudnia 2019, 00:17:56 »
100-130kph też jest głośno, potem jest po prostu gorzej
z czystej ciekawości: czym Kolega jeździł wcześniej ?

Często latam w delegacje wiec jeżdżę zazwyczaj nowymi autami z wypożyczalni. Od Kia Picanto po Chevrolet Suburban.

Offline esek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 01 Grudnia 2019, 10:51:05 »
Mam z września Rav'kę. Sprzedawca kilka dni temu mówił, że aktualizacja będzie możliwa...

Ja się wstrzymałem z ewentualnym zakupem rav4 do pewności co do obsługi android auto... ostatnio u dealera Toyoty rozmawiałem z człowiekiem z serwisu oraz z handlowcem, dwie różne osoby, ten sam dealer.

Serwisant - tak, będzie android auto, na pewno
Ja - a czy będzie też aktualizacja do roku modelowego 2019, gdybym chciał kupić auto z wyprzedaży rocznika?
Serwisant - tak, będzie, czekamy na aktualizację od Toyota, bezpłatnie będziemy wgrywać, jeszcze nie ma, nie wiem kiedy będzie, klienci o to mocno pytają, mam nadzieję, że niedługo będzie

chwile później rozmowa z handlowcem...

Handlowiec - owszem, android auto w rav4 2020 będzie, a co do 2019 to jedynie Toyoty wyprodukowane końcówka roku (mówił od października lub listopada 2019 - nie pamiętam teraz) będą mogłby być zaktualizowane do obsługi android auto... bo one mają już te samą wersję systemu toyota touch 2, która android auto obsługuje. W 2020 będzie domyślnie obsługa, a w tych autach rav4 z końcówki 2019 aktualizacja. Wcześniejszych nie będzie się dało w ogóle zaktualizować - ani bezpłatnie, ani z dopłatą.

No i weź bądź człowieku mądry... u jednego dealera dwie osoby mówią co innego.

Offline esek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 01 Grudnia 2019, 11:00:10 »
Ty kolego rozumiem że masz na wyposażeniu szklaną kulę skoro z taką pewnością przekazujesz informacje nieznane jeszcze oficjalnie nawet TMP. Rozmawiałem przed chwilą telefonicznie z BOK TMP i uzyskałem informacje że w przyszłym tygodniu TMP poda informacje czy cena ulegnie zmianę w związku ze zmianą akcyzy czy nie.
Ja mam zapewnienie od dilera że cena jaką mam na umowie jest najwyższa możliwą jaką zapłacę ale jeśli jednak będzie obniżka bądź promocja to finalnie zapłacę cenę jaka będzie obowiązywać w dniu wystawienia fv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie mam żadnej kuli, ale mam pisemną odpowiedź pracownika TMP że obniżki ceny nie będzie. Wiem że takie spotkania się odbyły i nic nie zmieniają. Monitorują sprzedaż i jedynie duże tąpnięcie może spowodować obniżkę cen lub jakieś naciski. A na to się nie zanosi. Mój jeszcze płynie i w Polsce ma być na początku grudnia, więc clony będzie po niższej akcyzie. Tak samo dostałem potwierdzenie, że płacę zgodnie z umową.

ja jestem przed ewentualnym zakupem Ravki , nowej  rok modelowy 2020, którą, jeśli kupię to przypłynie do PL po 2020 i oczywiście pytałem o tę akcyzę handlowca u lokalnego dealera Toyoty...szczególnie, że oferują małe rabaty rzędu 4000 pln za nową ravkę executive 4x4 hybrid wartą katalogowo ok 200k pln. Więc handlowiec twierdził, że na ten moment nic nie wiedzą o obniżkach na przyszły rok, z centali Toyota żadnych info nie mają, ale jeśli teraz zamówię auto, wprowadzą obniżkę ceny auta to ja również się na nią załapię i zaktualizują mi cenę. Toyota będzie czekała na pewno do nowego roku, aby obnizka akcyzy rzeczywiście zaczęła obowiązywać i jeśli zacznie to wtedy ewentualnie, ale nie na pewno, rozważą wprowadzenie jakichś obniżek/promocji.

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #113 dnia: 01 Grudnia 2019, 11:45:14 »
Ty kolego rozumiem że masz na wyposażeniu szklaną kulę skoro z taką pewnością przekazujesz informacje nieznane jeszcze oficjalnie nawet TMP. Rozmawiałem przed chwilą telefonicznie z BOK TMP i uzyskałem informacje że w przyszłym tygodniu TMP poda informacje czy cena ulegnie zmianę w związku ze zmianą akcyzy czy nie.
Ja mam zapewnienie od dilera że cena jaką mam na umowie jest najwyższa możliwą jaką zapłacę ale jeśli jednak będzie obniżka bądź promocja to finalnie zapłacę cenę jaka będzie obowiązywać w dniu wystawienia fv.

Nie mam żadnej kuli, ale mam pisemną odpowiedź pracownika TMP że obniżki ceny nie będzie. Wiem że takie spotkania się odbyły i nic nie zmieniają. Monitorują sprzedaż i jedynie duże tąpnięcie może spowodować obniżkę cen lub jakieś naciski. A na to się nie zanosi. Mój jeszcze płynie i w Polsce ma być na początku grudnia, więc clony będzie po niższej akcyzie. Tak samo dostałem potwierdzenie, że płacę zgodnie z umową.

ja jestem przed ewentualnym zakupem Ravki , nowej  rok modelowy 2020, którą, jeśli kupię to przypłynie do PL po 2020 i oczywiście pytałem o tę akcyzę handlowca u lokalnego dealera Toyoty...szczególnie, że oferują małe rabaty rzędu 4000 pln za nową ravkę executive 4x4 hybrid wartą katalogowo ok 200k pln. Więc handlowiec twierdził, że na ten moment nic nie wiedzą o obniżkach na przyszły rok, z centali Toyota żadnych info nie mają, ale jeśli teraz zamówię auto, wprowadzą obniżkę ceny auta to ja również się na nią załapię i zaktualizują mi cenę. Toyota będzie czekała na pewno do nowego roku, aby obnizka akcyzy rzeczywiście zaczęła obowiązywać i jeśli zacznie to wtedy ewentualnie, ale nie na pewno, rozważą wprowadzenie jakichś obniżek/promocji.
Ja jestem w podobnej sytuacji, zamówiłem model 2020 na początku listopada, wg. planu mam odebrać go już w styczniu, mam nadzieje z nową niższą akcyzą, choć są tacy na forum którzy twierdzą że jestem niereformowalny. Pożyjemy zobaczymy :-)

Offline esek85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 01 Grudnia 2019, 12:58:00 »

ja jestem przed ewentualnym zakupem Ravki , nowej  rok modelowy 2020, którą, jeśli kupię to przypłynie do PL po 2020 i oczywiście pytałem o tę akcyzę handlowca u lokalnego dealera Toyoty...szczególnie, że oferują małe rabaty rzędu 4000 pln za nową ravkę executive 4x4 hybrid wartą katalogowo ok 200k pln. Więc handlowiec twierdził, że na ten moment nic nie wiedzą o obniżkach na przyszły rok, z centali Toyota żadnych info nie mają, ale jeśli teraz zamówię auto, wprowadzą obniżkę ceny auta to ja również się na nią załapię i zaktualizują mi cenę. Toyota będzie czekała na pewno do nowego roku, aby obnizka akcyzy rzeczywiście zaczęła obowiązywać i jeśli zacznie to wtedy ewentualnie, ale nie na pewno, rozważą wprowadzenie jakichś obniżek/promocji.
Ja jestem w podobnej sytuacji, zamówiłem model 2020 na początku listopada, wg. planu mam odebrać go już w styczniu, mam nadzieje z nową niższą akcyzą, choć są tacy na forum którzy twierdzą że jestem niereformowalny. Pożyjemy zobaczymy :-)

Pamiętaj tylko, że to zależy od zarządu Toyota czy zdecydują się obiżyć cenę. Jeśli mamy spekulować to moim zdaniem obniżka akcyzy to w ogóle ukłon polskich władz w stronę Toyoty ze względu na jej duże inwestycje w Polsce. Teraz tylko kwestia czy Toyota planuje sobie tymi zyskami z akcyzy zrewanżować wydatki obecne/przyszłe na fabryki w Polsce... i żadnej obniżki ceny aut nie będzie, czy może jednak ceny pójdą w dół. Na ruchy Toyoty oczywiście będą miały wpływ różne inne czynniki, jak sprzedaż ich aut, poczynania konkurencji, która też już ma hybrydy w ofercie, też ich dotknie obniżka akcyzy i być może obniżą ceny (lub nie bo ich inne opłaty pójdą w górę) i pewnie wiele innych. Jednym słowem - pożyjemy, zobaczymy.

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 01 Grudnia 2019, 18:39:09 »
Są dwie rzeczy, które uwielbiam w Kia Soul. Przestawiany w uchwyty na napoje kubek- śmietnik- popielniczkę i pionowa siatka. Nie palę, ale śmieci się zbierają i warto coś takiego mieć, natomiast pionowa siatka świetnie realizuje się gdy nie ma haczyków na zakupy. Do tego dorzucę toyotowski moolitool z latarką LED. Ceny znośne. Ale nakładki progowe to już rzeźnia. O ile pamiętam tysiak? Na Allegro 150 zł.

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 02 Grudnia 2019, 08:18:21 »
Gadżet w postaci kamery i wyświetlacza we wstecznym lusterku nie ma dla mnie sensu. Załadowanie bagażnika po dach przy braku możliwośi instalacji siatki ochronnej oddzielającej bagażnik od kabiny jest igraniem ze zdrowiem i życiem jadących w aucie. Chyba, że jest się fanem aut z kratką i ktoś sobie zafunduje stałą przegrodę.

Pozdrawiam

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 02 Grudnia 2019, 09:30:06 »
Gadżet w postaci kamery i wyświetlacza we wstecznym lusterku nie ma dla mnie sensu. Załadowanie bagażnika po dach przy braku możliwośi instalacji siatki ochronnej oddzielającej bagażnik od kabiny jest igraniem ze zdrowiem i życiem jadących w aucie. Chyba, że jest się fanem aut z kratką i ktoś sobie zafunduje stałą przegrodę.

Pozdrawiam

Nie wiem szczerze mówiąc, kto używa argumentu "załadowania bagażnika pod dach".
Wystarczy trójka wcale niewysokich pasażerów z tyłu i już może okazać się, że ten gadżet może się jednak przydać ....

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 02 Grudnia 2019, 10:12:32 »
Argumentu załadowania po dach używa sama Toyota w swoim folderze reklamowym pokazując na zdjęciu bagaże załadowane ponad linię rolety bez siatki zabezpieczjącej. Oczywiście argument 3 wysokich osób z tyłu jest tutaj jak najbardziej zasadny.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl