Mam z września Rav'kę. Sprzedawca kilka dni temu mówił, że aktualizacja będzie możliwa...
Ja się wstrzymałem z ewentualnym zakupem rav4 do pewności co do obsługi android auto... ostatnio u dealera Toyoty rozmawiałem z człowiekiem z serwisu oraz z handlowcem, dwie różne osoby, ten sam dealer.
Serwisant - tak, będzie android auto, na pewno
Ja - a czy będzie też aktualizacja do roku modelowego 2019, gdybym chciał kupić auto z wyprzedaży rocznika?
Serwisant - tak, będzie, czekamy na aktualizację od Toyota, bezpłatnie będziemy wgrywać, jeszcze nie ma, nie wiem kiedy będzie, klienci o to mocno pytają, mam nadzieję, że niedługo będzie
chwile później rozmowa z handlowcem...
Handlowiec - owszem, android auto w rav4 2020 będzie, a co do 2019 to jedynie Toyoty wyprodukowane końcówka roku (mówił od października lub listopada 2019 - nie pamiętam teraz) będą mogłby być zaktualizowane do obsługi android auto... bo one mają już te samą wersję systemu toyota touch 2, która android auto obsługuje. W 2020 będzie domyślnie obsługa, a w tych autach rav4 z końcówki 2019 aktualizacja. Wcześniejszych nie będzie się dało w ogóle zaktualizować - ani bezpłatnie, ani z dopłatą.
No i weź bądź człowieku mądry... u jednego dealera dwie osoby mówią co innego.