Autor Wątek: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic  (Przeczytany 163092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #510 dnia: 21 Lutego 2024, 08:48:11 »
Relax to przegląd, a tych cena płynna jest we wszystkich firmach, o czym dobrze wiesz.
Wiem, że cena przegladów jest różna, ale ciekawi mnie czy dopłata za Relax jest taka sama.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2024, 08:51:57 wysłana przez pireus »

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
RAV4 2019 - co producent powinnien poprawic
« Odpowiedź #511 dnia: 21 Lutego 2024, 09:01:51 »
nt Relaxu - wrzucilem screena z mojego przeglądu z aso - w temacie o Korozji ukladu hybrydowego - tam jest cena, ale ok, wrzuce tu ;)

ogolnie chcieli 2150 pln .

w ASO nr 2 chcieli ok 2700 za wszystko ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #512 dnia: 21 Lutego 2024, 09:33:52 »
A do czego te trzy bateryjki?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #513 dnia: 21 Lutego 2024, 10:45:27 »
Ja po 3 latach miałem przeglad pod Relaxa, ale na fakturze wpisali przeglad jakby zwykly, ale dostalem stempelek "Gwarancja Relax" :D
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2024, 11:00:10 wysłana przez krzychook »

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #514 dnia: 21 Lutego 2024, 17:15:12 »
Dopytałem dzisiaj w serwisie ASO Romanowski o cenę przedłużenia gwarancji Ralax i jest to cena wliczona w koszt przeglądu przy danym przebiegu nie figuruje ona jako osobna pozycja.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #515 dnia: 21 Lutego 2024, 17:20:21 »
Dopytałem dzisiaj w serwisie ASO Romanowski o cenę przedłużenia gwarancji Ralax i jest to cena wliczona w koszt przeglądu przy danym przebiegu nie figuruje ona jako osobna pozycja.
A powiedzieli, o ile jest ona wyższa, niż taki sam przegląd bez gwarancji Relax?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #516 dnia: 21 Lutego 2024, 21:39:17 »
A powiedzieli, o ile jest ona wyższa, niż taki sam przegląd bez gwarancji Relax?

Nie prościej byłoby Ci zadzwonić do pierwszego z brzegu ASO i zapytać ile kosztuje przegląd relax, a ile zwykły?

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #517 dnia: 21 Lutego 2024, 22:03:38 »
Aby przedłużyć gwarancję Relax musisz wykonać jeden przegląd w ASO i jest on (Relax) wliczony w cenę tego przeglądu. Mnie nie interesuje ile kosztuje jednostkowo tylko przedłużenie gwarancji Relax bo i tak robię przegląd np. olejowy w którym mam od razu wliczone przedłużenie Relax.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #518 dnia: 21 Lutego 2024, 22:19:29 »
Ale wychodzi, że przedłużenie to właśnie wykonanie kolejnego przeglądu rozszerzonego.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #519 dnia: 22 Lutego 2024, 08:20:54 »
Nie prościej byłoby Ci zadzwonić do pierwszego z brzegu ASO i zapytać ile kosztuje przegląd relax, a ile zwykły?
Pewnie prościej, tylko myślałem, że użytkownicy Toyoty to wiedzą. Jakbym miał taki samochód to bym to zrobił już dawno temu. A tutaj dziesiątki postów, propozycje działań matematycznych z dwoma niewiadomymi a konkretnej sumy brak. Stąd moje zdziwienie. Bo może przedłużenie gwarancji wyjdzie taniej niż dopłata za przegląd Relax.

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #520 dnia: 22 Lutego 2024, 09:20:42 »
Ogólnie Relax to dokładnie konieczny przegląd co 15 tkm w ASO. Płać i się ciesz że masz gwarancję (ale nie na wszystko) 10 lat lub do 185 tkm.
To podobnie jak KIA - 7 lat gwarancji :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #521 dnia: 22 Lutego 2024, 09:29:44 »
Ogólnie Relax to dokładnie konieczny przegląd co 15 tkm w ASO.
Czyli przegląd Relax jest konieczny a nie dobrowolny? A jak wykupię dodatkową gwarancję na 5 lat to też muszę robić przegląd Relax? Może cena dodatkowej gwarancji jest niższa niż opłata za Relax? Co ma szerszy zakres, dodatkowo wykupiona gwarancja na 5 lat, czy Relax ? Miliony postów np. o oczekiwaniu na samochód, a żadnego na ten temat, chyba dosyć istotny. Ja zanim odebrałem samochód , sprawdzałem jak i za ile można przedłużyć bezstresowe jego użytkowanie.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2024, 09:33:36 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #522 dnia: 22 Lutego 2024, 09:40:54 »
Gw. BIS - RAV4 / RAV4 Hybrid / RAV4 PLUG-IN Hybrid 3 549 zł za rok, 5 538 zł  za 2 lata, a przegląd i tak musisz zrobić, jak w KAŻDEJ innej marce w czasie gwarancji. Relax zdecydowanie jest ułamkiem tej kwoty. Taniej wyjdą nawet dwa pełne przeglądy w wariancie relax, dlatego ten program już w zasadzie jest "martwy".
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #523 dnia: 22 Lutego 2024, 09:50:24 »
No nie wyczymię. Jedyną osobą, która ma tu duży problem z ceną relaxa jest kolega pireus, któremu ów relax jest calkiem niepotrzebny. Mam na myśli oczywiście przegląd, a nie wypoczynek. Z powyzszych wpisow wynika, że jest to dopłata do zwykłego ok 150-250 zł. W moim wypadku przez kolejne dwa lata bedzie to 450-750 zł a ta niby przedłużona gwarancja to miala bodajże 4000 zł kosztować. Coś takiego pamiętam przy zakupie. Tak wiec relax tańszym jest i koniec. O czym tu jeszcze gadać. Za 6000km mam przegląd to sie spytam, bo w moim wypadku wypadnie on jeszcze w czasie 3 letniej gwarancji ale kolejny juz może być troche po więc będzie to dla mnie iistotne czy wydać te 200 więcej czy też przez 1-3 miesiące nie mieć gwarancji... Ale snu z powiek mi to nie spędza. Wtedy tez spytam czy na relaxa mogę przyjechac ze swoim olejem, bo ostatnio na sąsiednim stanowisku słyszałem coś że niby nie co było dla mnie absurdem.

Nie są to jednak aż tak istotne zagadnienia żebym wydzwanial do ASO pół roku przed przeglądem. Jakbym nie miał Toyoty tylko np. Forda, Fiata czy MB AMG to przegląd relax i ogólne problemy uzytkowników Toyot nie interesowaly by mnie w ogóle ale oczywiście każdy ma prawo do własnych zainteresowań kolego piresus więc bez urazy.    :-)
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #524 dnia: 22 Lutego 2024, 10:03:15 »
...kolega po prostu dba, byśmy mieli o czym pisać.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl