A co z tym paliwem co już jest ? Wypompują czy jak ? Jestem prawie przekonany, że auris za głośno chodzi i teraz pytanie czy kwalifikuje sie na serwis z wymianą... słychać go z daleka jak jedzie...może na dniach nagram filmik i wstawię...
Chodzi o wysokość poziomu paliwa , jak będzie za wysoki to będą mieli problemy ,albo nachlapią pod kanapą (chyba ). Tak jak koledzy piszą im mniej tym lepiej dla ASO ,ale jak sądzę dla zapachu i tapicery auta też . Mi mówili od połowy baku w dół .Musisz tak tankować ,by jadąc do nich na tą operacje nie mieć za wysokiego poziomu paliwa i będzie dobrze .
Jak jest za głośny silnik to liczysz ,że nowy olej go uciszy ,bo filtry na pewno nie mają na to wpływu . Obecnie przy tych temp , palę dzienne bo ładowanie jest dobre 14.1V (utrzymuje się długawo) i obroty trzyma wyżej ,słychać go bardziej, ale nie ma tragedii . Ktoś tu pisał o tym ,że w ASO głośne tłumiki wymieniają , no bo silniki to już raczej nie . Dobra masz na końcu rury końcówkę chrom jak ja ?
A jak po nocy odpalasz , to po chwili nie schodzi z głośności bardzo ? U mnie schodzi i to znacząco .
Ja to tak rozkminiam ,że pierwszy właściciel facet był starszy i nie słyszał sinika ,dlatego dopłacił ,dołożył pierdziawkę . By usłyszeć czy silnik pracuje i czy dobrze depcze ruszając . Lub ktoś się wkurzał ,że tego auta nie słychać jak przelatuje ,parkuje . Ja z pierdziawki jestem zadowolony , na luzie lekko fajnie basuje ,a w środku jest ok . Wstawił bym foty ,ale nigdy nie lubiłem bawić się w jakieś linki do fotek ,dla czego tu nie może być bezpośredniego wklejania fotek .
Wiesz jak jedzie auto ,to wszystkie słychać ,bo tarcie opon i opływający wiatr,powietrze , wyższe obroty silnika . Raczej bym się sugerował tym co jest na postoju .
Razem z tempomatem , mam coś takiego że ustalasz sobie prędkość max i (testowałem ) wciskasz pedał gazu a auto i silnik po uzyskaniu określonej/zadanej prędkości dalej nie przyśpiesza ,zostaje na tej prędkości a silnik wyraźnie zwalnia ,takie ustawiane odcięcie . Chyba dobre to . Szkoda że tempomat wyłącza zmiana biegu i inne , jak super było w tym względzie z DSG w VW .
Popatrz jak to ładnie niektórzy ubierają Toyoty w wyposażenie ,którego tak naprawdę w tych autach nie ma , widać to na fotkach ,cyrk na naiwniaki .
https://allegro.pl/ogloszenie/toyota-auris-1-6-valvematic-start-edition-jak-nowa-8671386736 Radzę od razu po wymianie zbiornika par paliwa zalać pod korek i stanąć pod górkę. Ja nie sprawdziłem i lało się bo podwinęła się uszczelka.
A to pierdoły z ASO , robią za free to nie uważają ,oj to w takim razie od razu po wylocie auta od nich ,trzeba samemu kanapę do góry i zobaczyć .Powinno być widać jak coś nie tak , naiwnie zapytam lało się do środka ,innej opcji raczej nie ma ?