Autor Wątek: WiFi w Corolli  (Przeczytany 45172 razy)

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
Odp: WiFi w Corolli
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Listopada 2019, 13:36:39 »
Czyżby? Zapytajmy kolegi  MarBoss czy ma AA i AC. Bo z tego co widzę u niego siedzi moduł 17TDT2EU-DA01 co więcej z wersją Audio 1000.

Jesli nie wziął pakietu Connect, to nie ma :P
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Listopada 2019, 13:42:13 »
Teoretycznie 17TDT2EU-DA01 Audio 1000 nie powinno w ogole być. To wersja softu z przed 5 miesięcy.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Listopada 2019, 17:21:40 »
Mam wersję 17TDT1EU-DA02 i zaktualizowałem audio do 1011 i nowych opcji wifi nie znalazłem. Ale nie mam też nawigacji, także nie wiem po co byłoby wifi.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 20 Listopada 2019, 15:53:46 »
I tak po upgrade Audio do 1011 WiFi sie pojawilo. Wszystko gra i huczy. Dodatkowo wlaczona opcja otwierania i zamykania szyb z pilota i kluczyka czego mi osobiscie brakowało. Teraz już tylko pozostało  czekać  na Android Auto i Apple Car.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Tak jak kolega wyżej opisywał, postanowiłem zadzwonić do salonu gdzie kupiłem auto i zapytać o aktualizacje softu z 1000 do 1011 (ja mam bez navi). Na jutro jestem umówiony w serwisie - koszt aktualizacji 0zł  :-) Dodatkowo za 58zł uruchomienie funkcji domykania okien z kluczyka. Na miejscu zapytam jeszcze o aplikacje MyT bo cały czas wisi mi komunikat aby nawiązać kontakt z dilerem celem ukończenia procesu do usług sieciowych.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 21 Listopada 2019, 12:34:02 »
Dodatkowo za 58zł uruchomienie funkcji domykania okien z kluczyka.

Zapytaj czy można takie coś zrobić w Aurisie :)

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Listopada 2019, 13:49:44 »
Dodatkowo za 58zł uruchomienie funkcji domykania okien z kluczyka.

Zapytaj czy można takie coś zrobić w Aurisie :)

Kurczę dopiero odczytałem Twoja wiadomość. Niestety już dawno wróciłem. U mnie działa super! Zadzwoń. Napewno Ci powiedzą.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Listopada 2019, 09:04:03 »
Kurczę dopiero odczytałem Twoja wiadomość. Niestety już dawno wróciłem. U mnie działa super! Zadzwoń. Napewno Ci powiedzą.

Tak zrobię bo moja stara Astra H rocznik 2005 co mi olej brałaj jak smok miała ten bajer z szybami z kluczyka. Pytałem o to ASO na wiosne jak byłem na przeglądzie i mówili mi, że tego nie robią.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Listopada 2019, 09:07:53 »

Tak zrobię bo moja stara Astra H rocznik 2005 co mi olej brałaj jak smok miała ten bajer z szybami z kluczyka. Pytałem o to ASO na wiosne jak byłem na przeglądzie i mówili mi, że tego nie robią.
Ta funkcjonalnosc jest nawet w instrukcji opisana.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline MarBoss

• Toyot Leżący
  • *
    • PC-ENTER
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Listopada 2019, 01:14:13 »
Czyżby? Zapytajmy kolegi  MarBoss czy ma AA i AC. Bo z tego co widzę u niego siedzi moduł 17TDT2EU-DA01 co więcej z wersją Audio 1000.

Nie ma żadnego AA i AC, ja już nie wiem jak oni to rozdzielają

Offline MarBoss

• Toyot Leżący
  • *
    • PC-ENTER
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Listopada 2019, 01:22:44 »

Nie było żadnego pakietu connect do wyboru mam wszystkie pakiety jakie tylko były oferowane nie mam aa i ac ale pełne sterowanie wifi mam
a pakiet conekt sam sobie dołożyłem stąd też ponoć dla Toyoty robione: https://allegro.pl/oferta/eve-car-wifi-hotspot-samochodowy-mobilny-router-6911964994?snapshot=MjAxOS0wNi0yOFQwMTo0Njo0OS42MzFaO2J1eWVyO2E4OTA0MGIzYTcxMTkxZDhjYjI2Y2ViNDVmMzRlMTdkZDJmMDU1MjBiMmYxM2QwZDY0M2M3YjE5OWVmMzQ5MWI%3D

Offline marcin_s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 25 Listopada 2019, 10:39:19 »

Nie było żadnego pakietu connect do wyboru mam wszystkie pakiety jakie tylko były oferowane nie mam aa i ac ale pełne sterowanie wifi mam
a pakiet conekt sam sobie dołożyłem stąd też ponoć dla Toyoty robione: https://allegro.pl/oferta/eve-car-wifi-hotspot-samochodowy-mobilny-router-6911964994?snapshot=MjAxOS0wNi0yOFQwMTo0Njo0OS42MzFaO2J1eWVyO2E4OTA0MGIzYTcxMTkxZDhjYjI2Y2ViNDVmMzRlMTdkZDJmMDU1MjBiMmYxM2QwZDY0M2M3YjE5OWVmMzQ5MWI%3D

Pakiet Connect to nie internet w samochodzie tylko integracja z Apple CarPlay i Android Auto. Pakiet Connect jest dostępny dla aut produkowanych zdaje się na od przełomu października i listopada (wcześniejsze będą miały możliwość dokupienia w drugim kwartale 2020).

Offline sylwiusz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 22 Grudnia 2019, 14:52:35 »
Wyglada na to ze tylko użytkownicy z NAVI mogą z nie skorzystać
Nie ma innego sensu, net potrzebny do "trafic" w mapach.
Niekoniecznie, Miracast dziala po Wi-Fi, moze nie mozna by bylo obslugiwac navi, ale mozna by ja ogladac i sluchac wygodnie z zestawu multimedialnego Corolli.

Offline pisklak46

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 01 Lutego 2020, 10:58:53 »
Mam 1011 i  suwaki nieaktywne (wersja bez navi ).

Może ktoś potwierdzić czy działa to tylko z navi?

Jak uruchomić mirrorlink wifi?
Trzeba udostępnić Internet z telefonu przez bluetooth?

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #73 dnia: 01 Lutego 2020, 11:32:12 »
 Potwierdzam Miracast działa bez nawigacji.  WiFi musi być włączone również w telefonie. Trzeba też w telefonie włączyć w ustawieniach  odpowiednią funkcje łączności  bezprzewodowej. W Huawei nazywa się to projekcja bezprzewodową.  Przy włączonym Android auto nie da się uruchomić Google Map.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 01 Lutego 2020, 12:28:03 »
Potwierdzam Miracast działa bez nawigacji.  WiFi musi być włączone również w telefonie. Trzeba też w telefonie włączyć w ustawieniach  odpowiednią funkcje łączności  bezprzewodowej. W Huawei nazywa się to projekcja bezprzewodową.  Przy włączonym Android auto nie da się uruchomić Google Map.

W samsungu muszę użyć Smart View (udostępnianie obrazu)? Tak żeby obraz telefonu był po wifi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl