Witam.
Planuję zakup nowej Ravki w hybrydzie to tak na początek. Biorę pod uwagę kilka wersji ale coraz bliżej mi do tych poniżej i tutaj rodzą się pytania:
1) Hybrid 4x2 218km wersja Selection kolor 2QY Misty Silver/Atittude Black 164900zł
Wszystko mi w tej wersji pasuje, jednak obawiam się dwóch rzeczy (których nie można zmienić w zamówieniu). Po pierwsze skóra syntetyczna we wnętrzu, jaka jest jej jakość? Czy nie grzeje w tyłek, bo to jednak sztuczny materiał. I druga kwestia elementy piano black (których też nie można zmienić) na zewnątrz auta. Jak z ich trwałością, czy nie rysują się od patrzenia? To samo dotyczy lakierowanych na czarno felg, jak z ich trwałością.
2) Hybrid 4x2 wersja Executive kolor 1D6 Misty Silver 177800zł
Tutaj jest wszystko tak jak powinno być, czyli naturalna skóra i na zewnątrz normalne elementy plastikowe, bez odpustowego piano black.
Różnica w cenie między wersjami to 12900zł. Napędy 4x4 raczej nie biorę pod uwagę, bo auto będzie użytkowane 80% miasto Poznań, 20% trasy. W góry nie jeżdżę, a po śniegu w ubiegłym roku jechałem 2 razy;-) I pozostaje temat android auto, w wycenie mam zaznaczone że modelowo 2020 będzie już na wyposażeniu auta, czy muszę zamówić nawigację Toyoty żeby później móc korzystać z map google, czy wystarczy zwykły system multimedialny? W Będę wdzięczny za opinie.
Ostatnia kwestia dotyczy jakichkolwiek rabatów. Na wszystkie modele Toyota ma zniżki, na hybrydy nie. Czy udało się Wam coś dograć w salonach. Mam gotowe 3 oferty ale wszędzie cena taka sama, nawet 1000zł wyższa niż na stronie oficjalnej.