Autor Wątek: RAV4 Hybrid zakup  (Przeczytany 21137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 Hybrid zakup
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Listopada 2019, 19:17:18 »
Będziesz miał ofertę z drugiego krańca Polski to ją wydrukuj i idź do najbliższego salonu i im pokaż
Swoją drogą ciekawe, jak reagują ci handlowcy, którzy muszą się dostosowywać do tego najtańszego :-0.
Na pewno go błogosławią, myślę również, że potrafią go zje.ać ....
Nazwiska nie musisz pokazywać tylko konfigurację i końcowa cenę. Dane handlowca są na pierwszej stronie oferty. Poza tym mamy wolny rynek i mamy prawo pytać gdzie nam się podoba. Handlowcy też walczą o wyrabiania norm swoich i całego salonu. Poza tym salony maja różnych właścicieli i mało ich interesuje salon z drugiego kranca polski. Po prostu chcą zrobić wynik.
Co ich łączy to wspólne szkolenia i fiksacja szkoleniowca na pkt ceny hybryd. Trzeba jednak zauważyć że rynek producentów samochodów z napęde hybrydowym się powiększa i Toyota powoli traci monopol. Zapewne jeszcze chce wydoic z klientów jak najwięcej ale myślę że da się wynegocjować z nimi dobra cene.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Listopada 2019, 08:22:32 »
Dzięki za odpowiedzi.

Sonduję rynek. Większość z salonów nie wysłało oferty, chciało koniecznie się spotykać. Z tych co otrzymałem jest różnie. Akurat w tym momencie sprzedawane są już auta modelowo 2020 ale z rokiem produkcji albo 2019 albo 2020 (te 2020 są droższe na dzień dobry o 1000zł). W wycenach tak dla ciekawostki jest android auto, ale jeden handlowiec informował że AA będzie dla aut wyprodukowanych od 2020.

W międzyczasie okazało się że auto musi posiadać minimum 2 systemy antykradzieżowe (nie każdy o tym wie) i do wyceny trzeba dorzucać autoalarm Vodafone. Który w poprzednich wersjach RAV4 nie zdawał egzaminu.

Co do wersji wyposażenia. Najbardziej atrakcyjną względem ceny jest Selection. Ale ma ona 2 podstawowe wady:

1) eco skóra (może i wygląda, ale materiałowa byłaby o niebo praktyczniejsza)
2) piano black

Wersja Executive ma wszystko co potrzebne, w tym normalne plastiki. Cena powyżej 170000. Dokładnie na tą chwile mam najniższą ofertę za 174900.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Listopada 2019, 08:43:31 »
W międzyczasie okazało się że auto musi posiadać minimum 2 systemy antykradzieżowe (nie każdy o tym wie) i do wyceny trzeba dorzucać autoalarm Vodafone
To bardzo ciekawe wymaganie.
Czyje wymaganie ?
Pytałeś z jakiego powodu ?

Nie mam żadnego dodatkowego systemu antykradzieżowego i kupiłem samochód bez żadnego problemu.

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Listopada 2019, 08:48:58 »
Wygląda na to, że należy się spieszyć z zakupem auta.

https://www.money.pl/gospodarka/walka-ze-smogiem-za-wyzsze-normy-zaplaca-kierowcy-6443268368774785a.html

Jeśli to prawda, że VW i Mazda juz zapowiedziały wzrost cen od początku nowego roku to za moment wszyscy pójdą w ich kierunku.

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Listopada 2019, 08:52:47 »
W międzyczasie okazało się że auto musi posiadać minimum 2 systemy antykradzieżowe (nie każdy o tym wie) i do wyceny trzeba dorzucać autoalarm Vodafone
To bardzo ciekawe wymaganie.
Czyje wymaganie ?
Pytałeś z jakiego powodu ?

Nie mam żadnego dodatkowego systemu antykradzieżowego i kupiłem samochód bez żadnego problemu.

Zwrócił mi uwagę na to jeden handlowiec. Dopytałem jeszcze w AXA i rzeczywiście żeby wykupić ubezpieczenie auto casco auto musi mieć 2 systemy. RAV4 ma imobilaizer, alarm trzeba dokupić.

Co do wzrostu cen aut (kolejne wyciąganie pieniędzy z ludzi). To opłaty mają dotknąć auta niespełniające norm emisji spalin. Toyota Hybrid spełnia Euro6 i wyżej, druga sprawa że już w cenniku jest o ten 1000zł więcej na przyszły rok.
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2019, 08:54:36 wysłana przez Skylog »

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2019, 08:54:35 »
Zwrócił mi uwagę na to jeden handlowiec. Dopytałem jeszcze w AXA i rzeczywiście żeby wykupić ubezpieczenie auto casco auto musi mieć 2 systemy. RAV4 ma imobilaizer, alarm trzeba dokupić.
Zmień ubezpieczyciela.
Powtarzam: nie mam żadnego dodatkowego zabezpieczenia.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Listopada 2019, 08:56:12 »

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Listopada 2019, 09:00:38 »
Dopytałem jeszcze w AXA

Polecam Allianz. Ubezpieczenie full opcja AC OC składka 4700. Bez udziału własnego, z rocznym utrzymaniem wartości auta. Nie patrzą na alarmy, gdzie trzymany jest samochód. I mają tylko 3 przypadki w których nie wypłacą odszkodowania: brak prawa jazdy, brak badania technicznego i pijany kierowca.

"Dziennikarz" nie wspomina w "artykule", że problem dotyczy pierd...nej Unii Europejskiej.

Nie wspomniał bo to sprawa oczywista.

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Listopada 2019, 09:01:17 »
Zmień ubezpieczyciela.
Powtarzam: nie mam żadnego dodatkowego zabezpieczenia.

Masz 100% rację. Ale wychodzi na to że RAV4 ma jednak 2 zabezpieczenia. Drugie to "antynapad" czyli ryglowanie automatyczne drzwi. W wycenie widzę że to wystarcza.

Offline pafcio01

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Listopada 2019, 10:03:18 »
A to nie jest tak, że dla aut powyżej 200.000 wg niektórych ubezpieczycieli wymagane jest 3 zabezpieczenie, którym w przypadku aut luksusowych zazwyczaj jest GPS?

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Listopada 2019, 15:29:08 »
Ale Toyota to nie auto luksusowe.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Listopada 2019, 19:44:09 »
Zwracam się do osób które posiadają wersję Selection.

Jak wygląda skóra syntetyczna w aucie, jak z jej jakością? Czy nie poci się cały tyłek od siedzenia? Czy nie niszczy się zbyt szybko?

Jak zachowują się elementy piano black na zewnątrz auta? Czy nie rysują się od patrzenia? Jak z ich eksploatacją na co dzień? Auto nie wygląda odpustowo? Jak wyglądają lakierowane felgi? 

Kupili byście tę wersję jeszcze raz, czy jednak zmienili na Comfort albo Executive?

Co do ubezpieczeń. Do 40000 auto musi mieć 1 system, do 200000 2 systemy antykradzieżowe, powyżej tej kwoty 3. Z czego system automatycznego ryglowania jest zaliczany do systemu antykradzieżowego więc nawet bez Vodafone każdy ubezpieczyciel uzna AC.
« Ostatnia zmiana: 08 Listopada 2019, 19:53:15 wysłana przez Skylog »

Offline KonradMK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Listopada 2019, 21:32:09 »
Zwracam się do osób które posiadają wersję Selection.

Jak wygląda skóra syntetyczna w aucie, jak z jej jakością? Czy nie poci się cały tyłek od siedzenia? Czy nie niszczy się zbyt szybko?

Jak zachowują się elementy piano black na zewnątrz auta? Czy nie rysują się od patrzenia? Jak z ich eksploatacją na co dzień? Auto nie wygląda odpustowo? Jak wyglądają lakierowane felgi? 

Kupili byście tę wersję jeszcze raz, czy jednak zmienili na Comfort albo Executive?

Co do ubezpieczeń. Do 40000 auto musi mieć 1 system, do 200000 2 systemy antykradzieżowe, powyżej tej kwoty 3. Z czego system automatycznego ryglowania jest zaliczany do systemu antykradzieżowego więc nawet bez Vodafone każdy ubezpieczyciel uzna AC.

Mam platinum selection w hybrydzie. Ekoskóra daje radę, nie poci się bardziej niż welur (zrobiłem latem długie trasy) choć wolałbym tę perforowaną skórę z Executive. Piano Black mi się bardzo podoba i nie widzę wcale żeby się jakoś bardzo rysowało, wciąż wyglada dobrze po 4 miesiącach. W sumie gdyby w Executive była opcja Piano Black to bym brał to przy srebrnym nadwoziu czarne dodatki robią robotę.

Offline pafcio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Listopada 2019, 10:01:14 »
Ale Toyota to nie auto luksusowe.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Napisałem którym w przypadku aut luksusowych a nie ze w Toyocie to po pierwsze a po drugie pisałem o trzecim a nie o drugim zabezpieczeniu.

Offline pafcio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Listopada 2019, 10:02:45 »
Nie wiem czy widzieliście cennik wyprzedażowy. -10k poza hybrydami i wersja exe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl