Autor Wątek: jak wyłączyć automatyczne światła dzienne  (Przeczytany 12827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline presiozza

• Toyot Leżący
  • *
Odp: jak wyłączyć automatyczne światła dzienne
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Listopada 2019, 21:14:29 »
ok ale wtedy będą świeciły światła postojowe mijania i dodatkowo LED

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Listopada 2019, 21:27:56 »
No tak, było czytać ze zrozumieniem... Zrozumiałem, że masz dzienne i chcesz je zastąpić innymi dziennymi  <zalamka>

Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline presiozza

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Grudnia 2019, 08:22:08 »
Witam ale wtedy będą świeciły światła postojowe mijania i LED a ja bym chciał żeby świeciły tylko LED

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Grudnia 2019, 11:16:19 »
Nie no, wycofuję przecież - mój pomysł bez sensu. Pozostaje odciąć właściwy kabelek...
Albo słąbsze nieco rozwiązanie: dorobić przekaźnik, odłączający światła postojowe i mijania, gdy świecą dzienne LED-y. Gorszy, bo większa ingerencja i niepotrzebnie świecić będą pewnie jeszcze podświetlenie wskaźników itp.
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline jacson77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Grudnia 2019, 19:46:13 »
Witam kolegów.
Mam pytanie dotyczące działania świateł w waszych Aurisach - pytam tu żeby nie zakładać nowego wątku.

Posiadam Aurisa ze światłami uruchamiającymi się automatycznie - gdy przełącznik ustawiony jest na tryb AUTO.

U mnie działa to następująco:
Gdy przełącznik ustawiony jest na 0 po włączeniu zapłonu światła się nie zaświecają dopiero po uruchomieniu silnika zaświecają się światła do jazdy dziennej.
Gdy przełącznik ustawiony jest na tryb AUTO gdy samochód stoi w garażu lub w nocy lub gdy jest pochmurno po włączeniu zapłonu od razu zaświecają się światła mijania i pozycyjne i podczas rozruchu silnika cały czas się świecą obciążając niepotrzebnie akumulator.
Czy u Was jest tak samo?
Czy można to jakoś przestawić żeby światła pozycyjne i mijania gdy przełącznik ustawiony jest na tryb AUTO  zaświecały się dopiero do uruchomieniu silnika tak jak to jest z dziennymi?

Offline Przemo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Grudnia 2019, 06:14:55 »
Tak, u mnie jest identycznie z mijania. Dzienne (LEDy), przy dobrej widoczności i manetce w pozycji auto, zapalają się dopiero po ruszeniu lub zwolnieniu ręcznego- w zależności czy masz zaciągnięty.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl