Autor Wątek: Toyota Touch 2 - soft  (Przeczytany 310390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Toyota Touch 2 - soft
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Grudnia 2019, 11:55:51 »
No raczej i nie pobierzesz go w Sklepie Play. Trzeba ręcznie zainstalować pakiet.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:00:04 »
Piszesz tak, bo masz AA czy na podstawie filmów na yt, które również oglądałem...? Jaka to aplikacja i gdzie można pobrać? Może więcej informacji? Dla nas wszystkich, którzy na tą usługę czekają.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:06:39 »
Pozostaje czekać do kwietnia lub maja...
Myślicie, że wyjdzie wtedy kolejna wersja oprogramowania, która będzie już zawierała AA i którą będzie można sobie pobrać i wgrać (tak jak np. robiliśmy to z wersją 1011) a te 300zł to serwis skasuje ewentualnie za usługę wgrania jak ktoś nie będzie chciał tego robić samemu? Czy może wszyscy będa musieli udać się do serwisu bo inaczej się nie da?

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:09:44 »
Myślę że będzie to po prostu kolejny soft. Ja jak upgradowałem z 1000 na 1011 też mi powiedzieli że Toyota wycenia to na 300 PLN a nie zapłaciłem nic.
Ciekawi mnie soft który ma kubacki czyli 1007 czyli niższy niż ten co my mamy   :o
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:15:43 »
kubacki ma DCU 17TDT2EU-DA31 więc inny hardware. Do naszego będzie to zapewne zwykła aktualizacja z numerkiem wyżej. Przynajmniej tak by wynikało z kosztu usługi aktualizacji. Chociaż to trochę się kłóci z sensem istnienia pakietu Connect. No chyba, że zabezpieczą to w nowym sprzęcie i będą dwie wersje softu lub będzie konieczność aktywacji funkcjonalności.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:23:09 »
kubacki ma DCU 17TDT2EU-DA31 więc inny hardware. Do naszego będzie to zapewne zwykła aktualizacja z numerkiem wyżej. Przynajmniej tak by wynikało z kosztu usługi aktualizacji. Chociaż to trochę się kłóci z sensem istnienia pakietu Connect. No chyba, że zabezpieczą to w nowym sprzęcie i będą dwie wersje softu lub będzie konieczność aktywacji funkcjonalności.
Z tego co pisze kubacki ma 17TDT1EU-DA30 więc różni się tylko jednym numerkiem :). Może te 300 PLN za nowy hardware i bedą wymieniać :grin:

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:26:37 »
Albo może w sofcie 1011 już mamy AA, które czeka tylko na odpłatną aktywację gdy marketing Toyoty powie: "Teraz!"...   :o

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:35:17 »
Hah, może. Cyk... 5 min i 300zł jest.

Wynikało by, że już w sofcie 1007 był AAiACP. Może czekali na licencję na Europę.
« Ostatnia zmiana: 19 Grudnia 2019, 12:40:42 wysłana przez Dragster »

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Grudnia 2019, 12:50:06 »
Podobnie zastanawiam się jak to jest z cyfrowym radiem DAB dostępnym u nas w pakiecie JBL. W UK i DE opcja DAB nie jest powiązana z JBL i dostępna jest już w niższych wersjach. Może opcja ta nie wymaga innego hardware'u i jest u nas tylko zablokowana w wersjach bez JBL?

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Grudnia 2019, 13:51:32 »
A ja mam inne pytanie. Wiadomo, że wgranie softu na własną rękę wiąże się z utratą gwarancji o ile taka jeszcze obowiązuje (swoją drogą ile jest gwarancji na system multimedialny?).
Czy da się dograć w jakiś sposób NAVI do egzemplarza zamówionego bez? Czy może jest to też kwestia bebechów jednostki multimedialnej?
Czy słyszeliście o jakiś MODach do TT2, które mocno rozszerzają możliwości (np. oglądanie filmów z YouTube)? Mówił mi o tym sprzedawca u dealera, ale nie pociągnąłem tematu a w sieci przy pierwszym przeszukaniu nie znalazłem nic, nie wiem co wpisać by to znaleźć.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Grudnia 2019, 14:31:32 »
Ciekawe jest to co piszesz o utracie gwarancji. Skad taki wniosek? Przeczytales to w warunkach czy ktos Ci powiedział?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Grudnia 2019, 14:45:01 »
Sprzedawca przy odbiorze samochodu powiedział mi że w internecie dostępne są różne modyfikacje systemu multimedialnego rozszerzające jego funkcjonalność ale jeśli coś takiego wgram to tracę gwarancję na system multimedialny.
Powiedział że warto się tym zainteresować ale dopiero po upływie gwarancji.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Grudnia 2019, 14:45:01 »
A ja mam inne pytanie. Wiadomo, że wgranie softu na własną rękę wiąże się z utratą gwarancji o ile taka jeszcze obowiązuje (swoją drogą ile jest gwarancji na system multimedialny?).
Czy da się dograć w jakiś sposób NAVI do egzemplarza zamówionego bez? Czy może jest to też kwestia bebechów jednostki multimedialnej?
Czy słyszeliście o jakiś MODach do TT2, które mocno rozszerzają możliwości (np. oglądanie filmów z YouTube)? Mówił mi o tym sprzedawca u dealera, ale nie pociągnąłem tematu a w sieci przy pierwszym przeszukaniu nie znalazłem nic, nie wiem co wpisać by to znaleźć.
Obejrzyj
https://youtu.be/SIgBRv4iG1g

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Grudnia 2019, 15:02:01 »
To nie tyle ?wgranie? czegoś do systemu, ale tez fizyczne rozebranie jednostki i dołożenie paru fizycznych gratów w środku. Nie wyglada to na rocket science (można obejrzeć na YT jak wyglada instalacja), ale niektórzy mogą mieć obawy przed takim grzebaniem w sprzęcie.
Co do DAB - mi sprzedawca przy zamawianiu (produkcja styczeń 2020) powiedział, ze JBL nie będzie konieczny do działania DAB, ale wszyscy wiemy na ile można wierzyć sprzedawcom.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl