Wifi w standardowym tablecie bez navi służył do włączenia MirrorLinku, nawet działał do czasu jak wgrałem aktualizację z grudnia 2020, przestał, ale w "najnowszym" z kwietnia zeszłego roku znowu zaczął działać, przynajmniej u mnie, nie używam ale sprawdziłem z ciekawości.
Co do hotspotu wifi, Toyota sprzedaje osobny moduł, montowany w środkowym tunelu, obok podłokietnika, jest nawet instrukcja montażu na portalu tech, osobiście gdybym sam potrzebował hotspota w aucie to bym włożył do schowka pod łokciem stary telefon z kartą sim i włączył tethering.
Jeśli chodzi o aktualizacje to w poprzednich wersjach robiło się je tylko z pendrive ale być może w najnowszej wersji zrobili upgrade OTA, tylko pytanieo czy wymaga udostępnienia tabletowi osobnego internetu np z telefonu czy korzysta z wbudowanego modemu, który mają wszystkie tablety, starsze i nowsze, z navi i bez. W to drugie wątpię bo prędkości transmisji tych modemów nie były jakieś porażające więc trwałoby to wieki. Sama trochę dłuższa przejechana trasa potrafi się wysyłać na serwer czasem 2 dni a co dopiero pobranie paczki z firmware (te karty sim mogą mieć narzucone jakieś sztywne limity ilości danych i prędkości).