Ja koleznace proponuje Philips Ultinonn LED II generacji , z philipsa za 600złotych ma swiatła z firmy Philips czyli o niebo lepsze niz mamy my z full ledamy czyli FARBA turecka! Ledy nie mają homologacji bo nie ma takiego zapisu ze np w lampie znajduje sie inna zarówka niz halogen kiedys tylko takie były przepisy sie nie zmieniają ale teraz wszysci maja LED , kolega załozył w CHR i ma takie swiatła ze Szok !
w jednym aucie mam Xenon tam gdzie była halogenówka w drugim full led od nowosci (chr) jakos wiekszych problemów nie miałem .
Szukałem jak to zrobic aby dostac homologacje napiszałem nie jeden mail to ministerstwa do urzadów.
A to co kazdy ma w lampie niech ma co chce czy halogen czy LED czy xenon, to jego sprawa tak spotykam sie z wiekszym hamstwem w tym kraju niz oslepienie z powodu ZLE ustawionych swiateł spotykam sie z oslepianiem z powodu celowego slepienia przez innych kierowców, hamstwo jest gorsze niz oslepianie przez FIATY dukato co mają wyzej ustawione swiatła !!
Jechał kiedyz ktos z Aygo mam taki pojazd i jazda w nocy to bajka 95%aut oslepia mnie to moze zakazemy jazdy autami niskimy? czy 95 % kierowców ma zle ustawione swiatła lub ma xenony LED???
Nie przesadzajmy jesli ktos ma widziec dobrze to prosze bardzo niech robi co chce !!! W NIemcech jakos auta mają i xenony i ledy poza homologacja i przecodzą wszystkie kontrole policja nie ma nic do tego!!! Co do innych krajach to samo Ukrainiec moze mięc LEdy a ja nie bo ?? BO CO bo nie ma homologacji ? On moze widzieć lepiej a ja nie?????
Czyli Niemiec , Ukrainiec Rumun,Rosian , Grek , Bułgar(jezdza w PL po targach z furgunetkami z xenonami), Turek,Wegier , Połnocna Macedoncyk Moze miec tylko nie POLAK tak ??????
Czy to jest fair?? ja sie pytam? czy to moja wina ze firma Philips robi ledy i je sprzedaje a ja nie moge je załozyc skoro robi to raczej ma popyt moze nie Polsce ale W Usa , w innych europeiskiech krajach oprocz Polski tak MA!