Żeby otrzymać wiarygodną odpowiedź musisz podać jaki model i wyposażenie rozważasz kupić. Inne fotele są w sedanie, a inne w TS, a jeszcze inne ma w TS w wyposażeniu Selection i Executive.
Z mojego doświadczenia posiadania 3 Corolli w swojej karierze kierowcy napiszę ta:
Co roku odbywam przynajmniej jedną długą 2-dniową, w każdą stronę, podróż na wakacje do CRO. Każdego dnia podróż trwa nie mniej niż 8 godzin.
W modelu z 1998 roku Liftback brakowało mi dłuższego siedziska do podparcia ud.
W modelu z 2006 roku sedan fotele były już wygodne. Raz musiałem wracać bezpośrednio do domu (ok. 22 godz. z postojami) i fotele zdały swoją rolę. Nic mnie nie bolało, ani uda ani plecy.
W obecnym modelu z 2014 roku sedan, fotele są również wygodne. Zdarza się dodatkowo, że kilka razy w roku robić trasy po 500-650 km i bez żadnych problemów.
Jeżeli chodzi o nową Corollę to do jazdy próbnej miałem sedana i TS w wersji Executive.
W sedanie nie mogłem znaleźć wygodnego miejsca. Czegoś brakowało mi w tym fotelu (chyba siedzisko było za krótkie), pomimo krótkiej 30 minutowej przejażdżki.
TS-em jeździłem po kilku tygodniach. Executive ma fotele sportowe, to już zupełnie inna bajka. Bardzo wygodne, najlepsze jakie miałem do tej pory.
I to był, też jeden z głównych powodów, że po wielu latach, krzywego patrzenia na kombi, zrezygnowałem z sedana.