Autor Wątek: Hak holowniczy  (Przeczytany 42608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: Hak holowniczy
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Stycznia 2020, 19:46:47 »
Nie chodzi mi o sam hak tylko o to że samochód nie ma homo do zakładania haka .Wejdz na forum camry i przeczytaj.To tak jak z tymi kołami jedne mają homo na 16 inne na17 .Pewnie to jest jao ciekawostka ale dziwne że camry i raw hybrydy nie mają homo na zakładania haka a camry bagażnika dachowego

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Stycznia 2020, 19:59:57 »
Camry i Rav moze i nie maja. Corolla ma inaczej bym jej nie kupil.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:22:06 »
To ok :good:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:46:58 »
Nie chodzi mi o sam hak tylko o to że samochód nie ma homo do zakładania haka .Wejdz na forum camry i przeczytaj.To tak jak z tymi kołami jedne mają homo na 16 inne na17 .Pewnie to jest jao ciekawostka ale dziwne że camry i raw hybrydy nie mają homo na zakładania haka a camry bagażnika dachowego

Ani hak ani obciazenie dachu nie sa poddawane homologacji w tymze procesie. Oficjalne info z TMPL. Wiec przestancie powtarzac glupoty. Hak i bagaznik dachowy mozna montowac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:53:12 »
Poczytaj o camry

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:54:41 »
Poczytaj o camry

Mam Camry 2019. Napisalem do TMPL. Ani obciazenie dachu ani dolozenie haku nie jest elementem homologacji auta przed wprowadzeniem na rynek. 

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Hak holowniczy
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:57:01 »
Info z TMPL dostalem 3.01. Od razu wkleilem w watek o Camry.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Stycznia 2020, 20:59:20 »
No dobra bez nerwów ja tylko zobaczyłem co piszą na forum camry.Ale to pewnie gówno burza taka jak w pewnych miejscach u nas :wallbash:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Stycznia 2020, 21:00:13 »
No dobra bez nerwów ja tylko zobaczyłem co piszą na forum camry.Ale to pewnie gówno burza taka jak w pewnych miejscach u nas :wallbash:
Nikt sie tutaj nie denerwuje. Proponuje pisac w razie watpliwosci do TMPL. Poza kilkoma wyjatkami sa pomocni.

Offline hakerone

• Początkujący
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Maja 2020, 18:10:12 »
Planuję w najbliższym czasie montaż haka (głównie dla platformy na 4 rowery). Toyota Wola zaproponowała za jak+montaż 2000 zł a Toyota Włochy 3500 zł... Rozstrzał cenowy jest ogromny. Mam dwa pytania - jakie haki polecacie dla hybrydy combi i w którym salonie w Warszawie zrobić to najlepiej?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Maja 2020, 15:44:32 »
Planuję w najbliższym czasie montaż haka (głównie dla platformy na 4 rowery). Toyota Wola zaproponowała za jak+montaż 2000 zł a Toyota Włochy 3500 zł... Rozstrzał cenowy jest ogromny. Mam dwa pytania - jakie haki polecacie dla hybrydy combi i w którym salonie w Warszawie zrobić to najlepiej?

Toyota oferuje dwa rodzaje haków, odkręcany na śruby i wypinany. Znacznie taniej wychodzi założyć hak poza ASO.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Maja 2020, 15:46:34 »
Pewnie to jest jao ciekawostka ale dziwne że camry i raw hybrydy nie mają homo na zakładania haka

Od IV generacji napędu hybrydowego wszystkie pojazdy mają możliwość instalacji normalnego haka.

Cytuj (zaznaczone)
Both front- and four-wheel drive RAV4 Hybrid models have a legal towing capacity of 750kg for unbraked trailers. With regards to braked trailers (where the trailer has its own braking system), the front-wheel drive RAV4 Hybrid has a recommended towing capacity of 800kg and the four-wheel drive RAV4 Hybrid has a recommended towing capacity of 1,650kg.
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2020, 15:48:12 wysłana przez mariuszs »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Maja 2020, 15:51:49 »
Pewnie to jest jao ciekawostka ale dziwne że camry i raw hybrydy nie mają homo na zakładania haka

Od IV generacji napędu hybrydowego wszystkie pojazdy mają możliwość instalacji normalnego haka.

Cytuj (zaznaczone)
Both front- and four-wheel drive RAV4 Hybrid models have a legal towing capacity of 750kg for unbraked trailers. With regards to braked trailers (where the trailer has its own braking system), the front-wheel drive RAV4 Hybrid has a recommended towing capacity of 800kg and the four-wheel drive RAV4 Hybrid has a recommended towing capacity of 1,650kg.
Jako posiadacz Camry potwierdzam ze Toyota nie pozwala montowac haka do tego auta.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Maja 2020, 18:18:18 »
Jako posiadacz Camry potwierdzam ze Toyota nie pozwala montowac haka do tego auta.
To słabo :)

Cytuj (zaznaczone)
TOYOTA UK
January 27, 2020 at 13:49
Hi Adam,

Thanks for choosing Toyota.

Unfortunately, towing with the Camry Hybrid is not permitted. We expect this will be disappointing news considering you have already ordered the vehicle. We would always recommend throughly checking that a vehicle?s equipment and specification suit your needs.

Corolla, RAV4 and C-HR are the hybrids which can tow, with the RAV4 having the highest towing capacity.

Do let us know if we can assist further.

Thanks

Ale widzę że w Camry można wozić rowery na haku (hak max 400kg)

« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2020, 18:32:01 wysłana przez mariuszs »

Offline gex

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Czerwca 2020, 15:43:15 »
Cześć, a jak to wygląda ze zderzakiem? W sensie w ASO powiedzieli mi, że trzeba ciąć zderzak. Jak to wygląda? Myślałem, że ten hak wychodzi jak gdyby od spodu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl