Dla chcących montować hak małe info. Najpierw zorientujcie się czy wasz model w ogóle może mieć zamontowany hak. Można to sprawdzić w DR w rubryce "O" gdzie podane są masy ciągnionych przyczep(z hamulcem najazdowym i bez). Kolega od którego kupiłem hak w taki właśnie sposób się nadział na minę.
I teraz kilka ciekawostek. Ponieważ kolega miał tylko sam hak musiałem dokupić wiązkę. I tu zaczynają się dziać cuda. Chwyciłem za telefon i zacząłem dzwonić do okolicznych ASO na Śląsku aby ustalić ewentualny termin montażu(gwarancja). W pierwszym ASO oświadczono mi, że sama wiązka będzie kosztować... 1500 PLN!!!!!!! W drugim pan stwierdził, że nie będą montować części zakupionych poza ich ASO. Jak nie chcą zarobić to nie-ich problem. W trzecim powiedziano mi, że nie można kupić samej wiązki lecz tylko w komplecie z hakiem, co wydaje mi się co najmniej głupie. Dopiero w czwartym ASO miła pani oszacowała koszt zakupu samej wiązki na ok. 600 zł+ montaż z wbiciem w DR haka ok. 1100. Koszt montażu we wszystkich ASO gdzie telefonowałem wynosił ok. 1000-1500. Jak myślicie w którym ASO będę montował hak?