Autor Wątek: C-HR a mróz  (Przeczytany 2169 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
C-HR a mróz
« dnia: 08 Grudnia 2019, 11:58:49 »
Tytuł wątku zaczerpnąłem po sąsiedzku z tej części forum dot. Priusa.
Analogicznie do tematu wątku Priusa (http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,44711.0.html) ciekawi mnie, czy jest możliwość montażu/zasłonięcia grilla. Moje pytanie wynika z faktu, że w okresie zimowym - zużycie paliwa rośnie o ok. 0,6l/100km. A taka zasłonka polepsza podobno właściwości termiczne hybrydy.
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline greg ko

• Toyot Leżący
  • *
Odp: C-HR a mróz
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Grudnia 2019, 18:10:25 »
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,42939.msg600169.html#msg600169 Poruszałem ten temat.
Nie wiem dlaczego tabele zniknęły.
Zadzwoniłem do firmy Heko - z pytaniem dlaczego do żadnej z hybryd nie produkują osłon zimowych. Dostałem odpowiedź - że będzie.
Dalej nie ma.
Kiepsko wygląda, ale spełnia swoje zadanie kawałek folii. Tanio, szybki demontaż i montaż. Nie następuje szybkie przechłodzenie silnika spalinowego przy jeździe na EV.
Oczywiście korzystam z HA - więc widzę temperatury pracy. Jeżeli jest powyżej 12st trzeba zerkać na temp. inwertera albo wyjść i ściągnąć jednym ruchem folię.
czekam na coś bardziej estetycznego.
Szczelinę w górnej części zderzaka mam zasłoniętą kawałkami otuliny pod kolor samochodu.   

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2019, 10:16:53 »
Otuline - rozumiem, że to jest ocieplenie rur (taka piankowa rurka), ale jak ta folię mocujesz? Bo dół zderzaka to taka kratka.
Ja swego czasu w Oplu mialem kartonik pomiedzy zderzakiem a chłodnicą i spelnialo to swoje zadanie (silnik byl mocno niedogrzany = zimno w kabinie)
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2019, 15:46:12 »
Mam pytanie jak jest podgrzewany olej w silniku benzynowym kiedy auto jedzie na elektryku? Czy Toyota ma w pełni auto elektryczne i czy łapie się na dotacje rządową? Dzisiaj tak sobie wymyśliłem że jakby było coś sensownego za 100 +30 dopłata z rządu to można iść w elektryka po nowym roku

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Grudnia 2019, 18:49:58 »
Jak głoszą wieści prasowe C-HR elektryczny ma być w salonach w 2020 roku - tak więc jest (mała) szansa, że jego podstawowa wersja załapie się na dopłaty. :)

Offline laki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Grudnia 2019, 20:07:49 »
ale na początku w Chinach

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl