Witam koleżanki i koledzy
Własnie sprzedałem Aurisa I (2008r od nowości, Premium) i zaczynam przygodę z Aurisem II (model z 2017r., HSD, Premium+Comfort+Navi i kilka innych dodatków) mam jeszcze półtora roku gwarancji.
W starym posiadałem całkiem niezłe audio, była zmieniarka CD z MP3, głośniki też były spoko, a po wymianie seryjnego radia na stację multimedialną z Android + router WiFi+ Modem LTE , uczucia do samochodu wskoczyły na jeszcze wyższy poziom

(nawigacja Google, Spotify do słuchania muzy, nawet dało się zrobić prosty monitoring i lokalizacje pojazdu), po prostu miodzio.
Ale w nowym to jakaś masakra - co z tego że mam system Touch&Go - mapy to porażka, sterowanie nawigacją żenada, ale to bym przeżył, tel na szybę i można jechać.
Niestety pojechaliśmy w dalszą trasę - i naszła nas ochota na słuchanie muzy z BT. Powiem szczerze, takiej jakości dźwięku dawno nie słyszałem.
I tu nasuwa mi się kilka pytań do bardziej zaawansowanych i doświadczonych forumowiczów:
1. Czy w okresie gwarancji można zmienić głośniki - na ile ocenicie koszt zestawu (wg specyfikacji jest ich 6 podobno) - nie potrzebuję poziomu audiofila, ma porostu ładnie i w miarę głośno grać.
2. Czy w okresie gwarancji można wymienić fabryczne radio na coś z Androidem.
3. Jeżeli zdecyduje się na wymianę radia (w trakcie lub po upływie gwarancji) jak w pkt 2, to czy info z klimy, napędu HSD, kamery cofania, systemu parkowania, będą wyświetlane na ekranie, będzie działać obsługa z kierownicy, a zestaw BT nie będzie wymagał dołożenia mikrofonu.
Pytania kieruję do osób które zrobiły podobne kroki w swoich autach (szczególnie Aurisach najlepiej z HSD)
Pozdrawiam
ZiBi