Autor Wątek: Pakiet VIP  (Przeczytany 12083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Pakiet VIP
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Lutego 2020, 22:33:00 »
Całkiem, całkiem.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Lutego 2020, 00:57:45 »
W Auris z system AHB tez miałem problem, ze błyskałi mi, bo korekta z długich na krótkie działała z opóźnieniem. Zgłosiłem to w ASO i odpowiednia kalibracja pomogła. Aczkolwiek nie jest to doskonały system. Teraz w Corolli przy matrycach moge tylko chwalić ten patent. Owszem, np. Volvo ma lepsze od Toyoty, ale teraz po tygodniu w górach bardzo dobrze oceniam sposób działania tych topowych lamp. Swietnie sprawuje sie system sekwencyjnej zmiany gdy auto jedzie z przeciwka. Nikt mi nie błyskał.

Ad klapy. Żaden pionowy ruch. Poziomy ruch pod wydechem i klapa działa idealnie. Chociaż to jedna z najwolniej otwierających sie klap jakie znam. Ale sam ruch noga w odpowiednim miejscu bez zarzutu.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Lutego 2020, 09:23:57 »
To jest tylko elektronika i trzeba mieć to na uwadze. Troszkę się objeździłem już z systemem AHS i zdecydowanie mogę powiedzieć, że wystarczy przewidywać pewne sytuacje i nikt nie będzie mrugał z przeciwka.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Lutego 2020, 12:15:45 »
Ad klapy. Żaden pionowy ruch. Poziomy ruch pod wydechem i klapa działa idealnie.
Ciekawe co piszesz. Nawet w instrukcji jest napisane żeby odsunąć nogę od zderzaka. Druga sprawa że u mnie owteiranie działa z obydwu stron samochodu nie tylko od strony wydechu.

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Sierpnia 2020, 20:47:27 »
Pozwolę sobie odświeżyć wątek - czy jest może więcej posiadaczy pakietu VIP i mogą coś o nim opowiedzieć? Zwłaszcza z perspektywy czasu Znajomy ma TS Executive + VIP i generalnie na światła narzekał - z kolei ja raczej się skłaniam do dokupienia pakietu (właśnie ze względu na światła i klapę bagażnika) gdyż auto zaplanowane jest na więcej niż 5 lat i nie jest to taki ogromny koszt jak się go rozłoży w czasie,ale jak mam wydać 9 tysięcy i się tylko na światła wkurzać to raczej szkoda zachodu - a może to kwestia tego,że w 2020 Toyota coś poprawiła? Bo kilka opinii to już naprawdę daje do myślenia, zwłaszcza że wydaje się,że taka konfiguracja nie jest zbytnio popularna, więc odsetek robi się znaczący.

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Sierpnia 2020, 22:02:55 »
Klapa bagażnika jest super wygodna i nawet z otwierania nogą korzystam o wiele częściej niż sądziłem, że będę.

Światła są bardzo dobre pod względem oświetlania drogi, szkoda trochę, ze nie skręcają wraz z kołami (sądziłem, ze będą).
Segmentowe wycinania działa całkiem spoko ale fajnie, gdyby diód do tego było przynajmniej 2x tyle co jest. Teraz wycinają obszar z pojazdem dość szeroko w porównaniu z np. Skoda Superb 3 (bo w takiej miałem do czynienia z ta technologia).

Gdybym drugi raz kupował to... również bym się zdecydował, choć w światłach pokładałem większe nadzieje (ale żadnym wypadku nie są złe!).

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Sierpnia 2020, 10:37:17 »
Wprawdzie mam sedana, a pakiet VIP dostałem w gratisie kupując na firmę w dniach otwartych, to takie rzeczy jak felga 18", BSM, RCTA, ICS, czy projektor HUD, są fajnymi dodatkami.
Co do świateł LED, to nie jest tak, że są już w wersji Executive?

Offline kosmo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Sierpnia 2020, 11:13:38 »
Matrycowe ledy są dopiero po dodaniu pakietu VIP
Przynajmniej w ts

Offline David87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Sierpnia 2020, 11:20:59 »
Posiadam Corollę Executive z pakietem VIP od 05.2019 r. i nie raczej wszystko funkcjonuje jak należy. Z minusów, że światła follow me home nie działają z automatu. Trzeba pociągnąć dźwignię od świateł drogowych i dopiero wówczas się włączą. Nie ma też automatycznych świateł jak zbliżasz się do auta. Reszta funkcjonuje jak należy,w nocy jeździ się idealnie.

Offline dawidos160

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Sierpnia 2020, 12:46:43 »
Wprawdzie mam sedana, a pakiet VIP dostałem w gratisie kupując na firmę w dniach otwartych, to takie rzeczy jak felga 18", BSM, RCTA, ICS, czy projektor HUD, są fajnymi dodatkami.
Co do świateł LED, to nie jest tak, że są już w wersji Executive?

W TS BSM, RCTA, ICS, czy projektor HUD jest w Executive standardem niezależnie od silnika. Pakiet VIP można dodać tylko do 2.0. Ledy są podstawą,w Comfort jest Full LED - tylko matrycowe są dodatkiem dla VIPa. Ale widzę,że tak jak parę opinii na początku wątku jest na nie,tak teraz mam potwierdzenie,że warto dorzucić :) Będę myślał - bardzo dziękuję ! Ale oczywiście czekam na dalsze opinie :)

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Stycznia 2021, 20:38:18 »
Posiadam Corollę Executive z pakietem VIP od 05.2019 r. i nie raczej wszystko funkcjonuje jak należy. Z minusów, że światła follow me home nie działają z automatu. Trzeba pociągnąć dźwignię od świateł drogowych i dopiero wówczas się włączą. Nie ma też automatycznych świateł jak zbliżasz się do auta. Reszta funkcjonuje jak należy,w nocy jeździ się idealnie.
Jak zbliżasz się do auta zapala się oświetlenie wnętrza. Opcja do ustawienia w menu auta na jak długo i czy w ogóle. W sumie fajnie teraz to widać jak szybko ciemno jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Stycznia 2021, 20:47:08 »
Dodam jescze, że zdarzyło się mi migniecie z przeciwka samochodu jak miałem włączone swiatla mijania, ze niby oslepiam. Swiatal LED i ich nateżenie....
To ja miałem przypadek wczoraj raz nadgorliwego błyskającego jak poj...ny z naprzeciwka. Fakt ze teren był akurat lekko pagórkowaty i może dlatego bo miałem swoje normalne krótkie ale jemu za mocno. Ogólnie te światła są naprawdę super.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl