Autor Wątek: Nawigacja w Camry 2019  (Przeczytany 296201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nawigacja w Camry 2019
« Odpowiedź #105 dnia: 15 Stycznia 2020, 21:01:11 »
Klaudiusz,  dostałeś odp. na Twoje pytania?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #106 dnia: 15 Stycznia 2020, 21:01:45 »
Klaudiusz,  dostałeś odp. na Twoje pytania?

Nie i pewnie nie dostane. Ale przypomne sie za dwa dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Stycznia 2020, 09:48:38 »
Szanowny Panie

W nawiązaniu do Pana zapytania, pragniemy poinformować, iż na chwile obecną dla tego modelu, egzemplarzy już wyprodukowanych, producent nie przewiduje wprowadzenia aktualizacji.

Wynikać to może z różnych czynników - inni dostawcy rozwiązań multimedialnych w modelu Camry niż w modelach Corolla i RAV4, inna budowa jednostki multimedialnej uniemożliwiająca wprowadzenie aktualizacji pod obsługę Android Auto oraz Apple CarPlay itp..  Oficjalnej przyczyny braku wprowadzenia tych funkcjonalności nie otrzymaliśmy od producenta.

Ponadto informujemy, iż klienci w momencie zakupu nie mogli być zapewniani, poprzez oficjalną komunikację (cenniki, foldery reklamowe) o tym, że funkcjonalność taka będzie w przyszłości dostępna.

W nowo produkowanych modelach Camry ma pojawić się system multimedialny MM19, wprowadzający funkcjonalność AA i CP od produkcji sierpień '20 roku, ale do egzemplarzy już wyprodukowanych takiej aktualizacji producent na chwilę obecną nie przewiduje.

Mając nadzieję na przyjęcie naszego stanowiska, pozostajemy

Z poważaniem,

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #108 dnia: 16 Stycznia 2020, 10:41:49 »
Mając nadzieję na przyjęcie naszego stanowiska
Ja nie przyjmuję. Jeśli producent nie może metodą aktualizacji oprogramowania wprowadzić AA i AC ,to niech wymieni sprzęt.
A pisanie,że są różni producenci to oszustwo. Może w przypadku Denso to prawda,ale Panasoniki są takie same w Corrolkach, Ravkach i Camry

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 16 Stycznia 2020, 11:38:49 »
A ja 2 minuty temu otrzymałem takie info:
Cytuj (zaznaczone)
Panie Piotrze, pracujemy nad tym, by funkcjonalność była dostępna we wszystkich naszych modelach, w niektórych z nich już jest, w innych mamy zapowiedzianą aktualizację, która będzie możliwa w 2 kwartale 2020. Jeśli chodzi o Camry, wciąż czekamy na oficjalne informacje, nieoficjalnie mówi się jednak o tym, że będzie ona możliwa. Czekamy jednak jeszcze na potwierdzenie.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #110 dnia: 16 Stycznia 2020, 13:06:19 »

A ja 2 minuty temu otrzymałem takie info:
Cytuj (zaznaczone)
Jeśli chodzi o Camry, wciąż czekamy na oficjalne informacje, nieoficjalnie mówi się jednak o tym, że będzie ona możliwa. Czekamy jednak jeszcze na potwierdzenie.
No i komu wierzyć?

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 16 Stycznia 2020, 13:34:38 »
Jeśli będzie to tylko zmiana softu, to nie widzę powodów dla których mieli by tego nie udostępnić, nawet odpłatnie. Jeśli w nowych modelach będzie zmiana hardware'u to możemy się raczej pożegnać z aktualizacją.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 16 Stycznia 2020, 21:42:28 »
Ok, odczytałem. Ja mam 8?
DCU: 17TDT2EU-DA01
MEU: 17TMT2EU-FA00

Jak chcecie coś uzyskać, to zacznijcie te odpowiedzi wklejać na pejsbooka... z pytaniem czy redaktor Pertyn i Zachar też się przesłyszeli...
Media to trzecia władza...
Ja nie mam tych aplikacji itp. więc nie pomogę. Ale mam trochę tych aut wiec często bywam na przeglądach.
Ostatni widziałem, że klient oglądał to włączyłem się w dyskusję i utrudniłem pracę sprzedawcy pytaniami  :grin:.
Jak się mówi to się realizuje, a próbuje zrzucić na producenta...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #113 dnia: 17 Stycznia 2020, 09:44:05 »
Ok, odczytałem. Ja mam 8?
DCU: 17TDT2EU-DA01
MEU: 17TMT2EU-FA00

Jak chcecie coś uzyskać, to zacznijcie te odpowiedzi wklejać na pejsbooka... z pytaniem czy redaktor Pertyn i Zachar też się przesłyszeli...
Media to trzecia władza...
Ja nie mam tych aplikacji itp. więc nie pomogę. Ale mam trochę tych aut wiec często bywam na przeglądach.
Ostatni widziałem, że klient oglądał to włączyłem się w dyskusję i utrudniłem pracę sprzedawcy pytaniami  :grin:.
Jak się mówi to się realizuje, a próbuje zrzucić na producenta...

Widzialem rozmowe z Pertynem pod filmem o CHr. Mowil ze nie rozumie TMPL i dlaczego Corolla i RAV4 moze miec a inne nie. Problem ponoc jest rowniez z Lexusem ES. I tylko te dwa modele.

Offline bartoszbruhn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 19 Stycznia 2020, 23:16:38 »
Corolla i nowa 2020 Rav ma zupełnie inne radio. Niestety nasz Panasonic w Camry nie dostaje AA i AC, podobnie jak RAV 2019.
System w Nowej Corolli jest delikatnie mówiąc dwa razy szybszy niż w Camry, dlaczego producentowi miałoby zależeć wprowadzić kompatybilność wstecz, ja kupując samochód byłem już pogodzony, z Aa iAP nie będzie, pozatym jeżeli bym musiał podłączać kabelek w sytuacji indukcyjnej ładowarki to bym nie chciał. Moje podróże nie wymagają używania nawigacji, a reszta działa bardzo dobrze, oprócz masakrycznych szumów podczas rozmowy na głośnomówiącym. Corolla ma już wbudowana redukcje szumów. Niesty 3 letni samochód, a elektronika z 9 letniego.
Nie mniej przyłączam się do walki o AA oraz A

pireus

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Stycznia 2020, 08:24:07 »
Moje podróże nie wymagają używania nawigacji
Rozumiem, że wiesz gdzie są potencjalne korki i zatory drogowe oraz jak je ominąć. Szkoda że ja nie jestem takim jasnowidzem. Ja mam nawigację właczoną zawsze, nie po to żeby mnie prowadziła do celu, ale właśnie po to żeby gdzieś nie utknąć, szczególnie w nieznanym mi terenie.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Stycznia 2020, 08:34:36 »
Moje podróże nie wymagają używania nawigacji
Rozumiem, że wiesz gdzie są potencjalne korki i zatory drogowe oraz jak je ominąć.
Może też mieszkać w takim miejscu, gdzie te dane są niepotrzebne.

Szkoda że ja nie jestem takim jasnowidzem. [...]
Właśnie...

Offline bartoszbruhn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 20 Stycznia 2020, 08:46:23 »
Nie ma to znaczenia, czy ktoś ma potrzebę analizy ruch czy nie, brak AA i AP jest niedopuszczalne.
Na rynku pojawiają się już inne rozwiązania dla Toyot 2019/2020. Czyli instalacja złamanego oprogramowania, wraz z pełnym androidem w radiach. Na teraz koszt około 500$ za instalkę na PenDrive. Szukając rozwiązania dla camry jest informacja, nie obsługuje radia Panasonic (Only for Entune 3.0). Nie wiem dlaczego tak mocno nas skrzywdzili wkładając te radia, może homologacja EU.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 20 Stycznia 2020, 08:51:40 »
Email od firmy zajmującej się systemami toyoty

We do not practice installing an Android Auto and CarPlay system, since we consider these devices with greatly reduced functionality. We can offer a navigation unit that is installed on a regular place and is a full-fledged android with version 8.0. You can use any programs and applications from the playmarket. Video in motion also works (Youtube, Online TV, VLC Player, Netflix etc...)  The navigation unit works in any language of the world and has many individual settings, is easy to install and has excellent technical specifications.

here's a description: https://unicar-m.com/product/ustanovka-bloka-navigacii-na-shtatnyj-monitor-os-android-800-ot-2018/

video here: https://www.youtube.com/watch?v=x3xbmgAHl8k&feature=emb_logo

the cost of the navigation unit 459 Euro we will send by mail EMS it is still + -50 Euro you can pay in the paypal system
to our account unicar@mail.ru

Best regards

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #119 dnia: 23 Stycznia 2020, 12:02:12 »
Szanowny Panie

W nawiązaniu do Pana kolejnego listu pragniemy poinformować, iż  aktualizacja ma się pojawić w maju br. - dla wszystkich pojazdów Toyota i Lexus jednocześnie.

Aktualizację przeprowadzić będzie mogła tylko ASO Lexus.

Nie będzie zestawów do samodzielnej aktualizacji przez klienta.

Uaktualnienie będzie najprawdopodobniej odpłatne, podobnie jak w przypadku Toyot.

Mając nadzieję na przyjęcie naszego stanowiska, pozostajemy

Z poważaniem,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl