Autor Wątek: RAV4 Hybrid cena zakupu  (Przeczytany 5073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Skylog

• Gość
RAV4 Hybrid cena zakupu
« dnia: 20 Grudnia 2019, 09:28:42 »
Witajcie.

Jakie ceny udało się Wam wynegocjować przy zakupie RAVki?

Mój zamówiony model to Rav4 Hybrid 4x2 wersja Platinium Selection + autoalarm + pakiet protection + wymiana żarówek we wnętrzu na LED + pakiet JBL

Wyszło razem 172000zł

Odbiór auta 4/2020

Dodam tylko że napisałem do 12 salonów. Byłem osobiście w 3... oczywiście nikt nie chciał słyszeć o rabatach, tak "dobrze" sprzedają się RAVki.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2019, 09:35:45 wysłana przez Skylog »

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 Hybrid cena zakupu
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2019, 11:39:13 »
Mój zamówiony model to Rav4 Hybrid 4x2 wersja Platinium Selection + autoalarm + pakiet protection + wymiana żarówek we wnętrzu na LED + pakiet JBL

Wyszło razem 172000zł

Odbiór auta 4/2020
i widac obnizona akcyza (dla tego przypadku pewnie kolo 8k PLN) ktora juz obowiazuje w zaden sposob na cene auta sie nie przelozyla.... importer i dealer ja lykneli - co bylo do przewidzenia....ciekawe kto ile komu dal aby przepchnac te przepisy ? ...
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudnia 2019, 12:50:30 »
No to było oczywiste. Wszystko w rękach salonu czy uwzględni jakiś rabat. Czy to tylko ściemy sprzedawane kupującym. Tak czy owak trzeba czekać do 2020 żeby zobaczyć co się zadzieje, ale ja nie nastawiam się. Przełknąłem cenę auta, szkoda tylko że po uwzględnieniu mniejszej akcyzy, w tej samej kasie byłoby auto z napędem 4x4, a tak nic nie wiadomo.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudnia 2019, 13:50:59 »
No to było oczywiste. Wszystko w rękach salonu czy uwzględni jakiś rabat. Czy to tylko ściemy sprzedawane kupującym.
Najbardziej irytujace w tym wszystkim jest to, ze szumne zapowiedzi, zmiana stawek podatkowych, po to by "upowszechniac i ulatwiac dostep do proekologichnych technologii" tak sie konczy...
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2019, 14:00:48 wysłana przez strzmiele »
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Grudnia 2019, 23:30:48 »
Samo, życie.
Podpytałem sprzedawcę o akcyzę.
Konkluzja jest taka, że cena nie spadnie :(
Ja korzystałem, z rabatu flotowego.
Obecnie, aby go dostać musisz posiadać 10 samochodów i przesłać nr VIN do weryfikacji. :(

Offline Marek1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Stycznia 2020, 23:13:15 »
Czesc. Jakie rabaty wam naliczają teraz w salonie kupując RAV4 hybryda na działalność gospodarczą ? Jest teraz extra rabat 7.3% na hybrydy w związku z nową akcyzą. Dają coś jeszcze? Ile można wytargac dodatkowo?Ktoś coś pomoże ?

Offline adione12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Stycznia 2020, 09:43:46 »
Samo, życie.
Podpytałem sprzedawcę o akcyzę.
Konkluzja jest taka, że cena nie spadnie :(
Ja korzystałem, z rabatu flotowego.
Obecnie, aby go dostać musisz posiadać 10 samochodów i przesłać nr VIN do weryfikacji. :(
Same głupoty tu kolego wypisujesz. Wszystkie zdania które napisałeś są nieprawdziwe, zastanawiam się dlaczego chcesz wprowadzić kogoś w błąd? Odbieram samochód w najbliższą środę. Samochód zamawiany początkiem września,odbiór dopiero teraz  :shock: ale opłaciło się poczekać. Wersja Selection 4x2 -  alarm+protection+ dywaniki- cena na dziś po ekobonusie 155200 brutto. A w umówię miałem 166900 zł , jestem do przodu o 11700 zł  <taniec>

pireus

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Stycznia 2020, 09:58:18 »
jestem do przodu o 11700 zł
Po prostu załapałeś sie na zniżki obowiązujące  za rocznik 2019 a były one na poziomie co najmniej 10 tys. zł. Nic nadzwyczajnego.
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2020, 10:01:16 wysłana przez pireus »

Offline adione12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Stycznia 2020, 11:25:44 »
jestem do przodu o 11700 zł
Po prostu załapałeś sie na zniżki obowiązujące  za rocznik 2019 a były one na poziomie co najmniej 10 tys. zł. Nic nadzwyczajnego.
Nie wspomniałem że moje auto to hybryda. Był rabat za rocznik ale nie na hybrydy tylko na zwykłe benzyniaki. Cena została obniżona ze względu na obniżenie akcyzy i wejście ecobonusu na hybrydy. Samochód wjechał do Polski po 1 stycznia 2020r i dlatego obniżka ceny, jest to dla mnie miła niespodzianka ponieważ pół roku temu nie spodziewałem się tego.

Offline Marek1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Stycznia 2020, 14:03:30 »
A coś więcej niż te 7.3% idzie ugrać teraz? Jakieś rabaty na działalność gospodarczą? Dodatkowy rabat sprzedawcy? Ile niby dają flotowego? Z tego co wiem flotowy się nie łączy z innymi ????

Offline adione12

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Stycznia 2020, 18:36:33 »
A coś więcej niż te 7.3% idzie ugrać teraz? Jakieś rabaty na działalność gospodarczą? Dodatkowy rabat sprzedawcy? Ile niby dają flotowego? Z tego co wiem flotowy się nie łączy z innymi ????
Z tego co wiem to na Rav4 w hybrydzie bardzo ciężko o konkretne rabaty oprócz ecobonusu. Mi udało się zbić alarm za 500 zł z 1000 zł i dodatkowe dywaniki. Zbyt dobrze im się one sprzedają żeby rabatować. Argumentacja handlowca była taka ze jak ja nie kupię to w kolejce czeka dziesięć kolejnych osób które kupią bez targowania się. Może sytuacja jest inna jeśli bierze się kilka samochodów  :o
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2020, 18:42:19 wysłana przez adione12 »

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Stycznia 2020, 19:34:29 »
Toyota mnie rozbraja ze swoją polityką i dziwnymi tłumaczeniami. Powinni Ravki sprzedawać spod lady jak za komuny, albo na talony, żeby klient wiedział jakie miał szczęście. W segmencie kompaktowych SUV Tiguan, Tucson, Sportage sprzedają się w Polsce lepiej od Rav4, czy VW i Hyundai/KIA też mają taką politykę rabatową, czy jednak trochę inną?
My Toyota is Fantastic :)

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Stycznia 2020, 20:46:46 »
U mnie sytuacja wyglądała tak. Wersja 4x2 Selection po negocjacjach wyszła za 172000zl. W tym pakiet protection, alarm Vodafone, pakiet JBL. Odbiór auta kwiecień. W ubiegłym tygodniu dostałem tel że wchodzi w życie ecorabat. I sumarycznie w tej samej cenie dorzuciłem sobie napęd 4x4 i osłony progów. Z minusów odbiór auta przesunął się na czerwiec.

Z niecodziennych rzeczy udało się tylko wynegocjować wymianę wszystkich żarówek w środku i na zewnątrz na ledy.

Teraz tak myślę że skoro odbiór mam dopiero na czerwca, to będę miał czas na ewentualne rozmyślanie o plug in Prime.

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Stycznia 2020, 12:51:01 »
hmm rav4 hybryda 4x4 wersja selection + dopłata do lakieru biała perła /piano  + system zabezpieczenia antykradzieżowego + dywaniki gumowe , welurowe  + wykładzinę  bagażnika, + opony zimowe goodyear 18" + pierwszy przegląd =
173tys zł (kupiłem w czerwcu 2019)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl