Czy ten system w rozpoznaje już znak Teren zabudowany i jego zakończenie? I druga rzecz: czy skrzyżowanie znosi (usuwa z wyświetlacza) znak ograniczenia obowiązujący przed skrzyżowaniem? W Aurisie brak jednego i drugiego, i dla mnie jest to bezużyteczny gadżet. Mam nadzieję, że teraz już to poprawili.
Czasami rozpoznawany jest znak rozpoczęcia i zakończenia terenu zabudowanego, zdecydowanie częściej ten drugi. Niestety nie wiąże się to z żadną prędkością, po prostu przez kilka sekund wyświetla się taki znak (mowa o jednym wyświetlanym znaku, nigdy nie korzystałem z zakładki gdzie tych znaków widać więcej).
Skrzyżowania nie odwołują znaków, jest to bardzo ułomny system, daleko mu do tego w nowych modelach grupy VAG w połączeniu z ich aktywnym tempomatem, ale tam chyba większość jest brana z nawigacji (trzeba mieć navi), ale również to nie jest idealne bo w przypadku zmiany organizacji ruchu nie zadziała.
Człowiek to człowiek, nie zawsze da się zastąpić myślenie jakimś algorytmem a obecne rozwiązanie Toyoty dotyczące rozpoznawania znaków i adaptacji prędkości do występujących na drodze ograniczeń tejże jest daleko za rozwiązaniami konkurencji