Autor Wątek: Wyposażenie pytania, watpliwości  (Przeczytany 43195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
Odp: Wyposażenie pytania, watpliwości
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Stycznia 2020, 13:52:49 »
Napisałem dzisiaj do TMP w sprawie brakującego  gniazda AUX i w związku z tym o niezgodności towaru z umową. Pytałem o rekompensaty z tego powodu oraz o drugie gniazdo usb 2 w menu źródeł dźwięku, czy będzie dostępne?

Otrzymałem taką odpowiedź :
Cytuj (zaznaczone)
Nie jesteśmy w stanie na odległość zweryfikować zgłaszanych przez Pana braków, dlatego też rekomendujemy wizytę na Stacji celem zgłoszenia uwag. Jeśli Stacja potwierdzi występowanie uwag, wtedy ustalimy nasze stanowisko w tej sprawie.

Czyli nie wiedzą i nie wierzą. <zolta>

Proponuje tym, którzy też zostali dotknięci tą przypadłością (auta z 2019 r.) o pisanie do TMP na email  klient@toyota.pl, to może zaczną się interesować co się dzieje  w sprzedawanych autach i zaproponują coś w ramach przeprosin.
Ja dziś jadę do salonu zgłosić sprawę.

Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Stycznia 2020, 20:43:23 »
Proponuje tym, którzy też zostali dotknięci tą przypadłością (auta z 2019 r.) o pisanie do TMP na email  klient@toyota.pl, to może zaczną się interesować co się dzieje  w sprzedawanych autach i zaproponują coś w ramach przeprosin.
Ja dziś jadę do salonu zgłosić sprawę.
Według mnie zalatuje to Januszowaniem, gdybys wiedział że nie będzie AUX to byś nie kupił tego auta? Albo chciałbyś żeby było tańsze o 50 zł? Co mają Ci zaproponować  ramach przeprosin? Płyn do spryskiwaczy albo breloczek? Wiocha i tyle.
Corolla TS 1.2T Comfort+Tech

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 27 Stycznia 2020, 21:31:36 »
USB2 to drugie urządzenie wykryte przez jednostkę, kiedy podłączymy je przez hub USB. Przy czym hub może mieć więcej portów, ale wykryje tylko 2 pierwsze urządzenia USB - tyle wyczytałem w instrukcji.

Offline PogromcaHemoroidow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Stycznia 2020, 00:17:07 »
Olej to AUX-IN, serio. Nie zawracaj glowy ani dealerowi ani TMP.  :song:
Przy sprzyjających wiatrach masz wadę fizyczną, ale "mało istotną" (To pojęcie doktryny, które ma konkretne znaczenie)
W potencjalnym sporze sadowym IMHO, wariant bazowy jest taki, że poległbyś na dowiedzeniu, że masz do czynienia z przedmiotem niezgodnym z umową.

Konkluzja: olać. A jak masz potrzebę podpiąć jakiś gramofon, iPoda Gen I, albo discmana to możesz to zrobić przez kabel USB<>jack 3,5mm
Corolla Touring Sports 1.8H 1F7 Executive + plus pierdoły.

Offline czupurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Stycznia 2020, 07:19:11 »
Popieram kolegów wyżej.To gniazdo w dzisiejszych czasach jest mało istotne. Miałem w Aurisie i ani razu przez 2 lata z niego nie skorzystałem.
Szukanie smarków w d....e !

pireus

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Stycznia 2020, 07:20:21 »
Według mnie zalatuje to Januszowaniem, gdybys wiedział że nie będzie AUX to byś nie kupił tego auta? Albo chciałbyś żeby było tańsze o 50 zł? Co mają Ci zaproponować  ramach przeprosin? Płyn do spryskiwaczy albo breloczek? Wiocha i tyle.
Niektórzy tak mają

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Stycznia 2020, 17:35:39 »
A jak masz potrzebę podpiąć jakiś gramofon, iPoda Gen I, albo discmana to możesz to zrobić przez kabel USB<>jack 3,5mm
Pod warunkiem, że masz gniazdo usb wolne. A jak jedyne gniazdo usb jest zajęte przez AA, przy jednoczesnym odcięciu przez AA odtwarzania przez bluetooth, dla mnie brakuje przynajmniej jednego dodatkowego wejścia dla własnej muzyki.

Offline PogromcaHemoroidow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Stycznia 2020, 21:33:52 »
A jak masz potrzebę podpiąć jakiś gramofon, iPoda Gen I, albo discmana to możesz to zrobić przez kabel USB<>jack 3,5mm
Pod warunkiem, że masz gniazdo usb wolne. A jak jedyne gniazdo usb jest zajęte przez AA, przy jednoczesnym odcięciu przez AA odtwarzania przez bluetooth, dla mnie brakuje przynajmniej jednego dodatkowego wejścia dla własnej muzyki.
Yyy... Możesz uruchomić jakiś odtwarzacz w AA, albo serwis streamingowy a la Spotify i miec tyle muzyki ile wlezie.
A jak się dalej będziesz upierał przy gramofonie to przez hub USB możesz przypiąć dwa urządzenia USB, czyli mieć gramofon i AA. :-)

Serio od USB i AUX-IN wolę USB1 i USB2 po hubie USB i uważam to za krok naprzód i ulepszenie.
Corolla Touring Sports 1.8H 1F7 Executive + plus pierdoły.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 28 Stycznia 2020, 22:22:37 »
Możesz uruchomić jakiś odtwarzacz w AA,

W takim przypadku musisz mieć muzykę na telefonie z AA. Ja nie mam wolnego ponad 30 Gb.

serwis streamingowy a la Spotify i miec tyle muzyki ile wlezie.

Nie korzystam i nie pamiętam czy AA obsługuje Spotify. Po za tym, za granicą masz ograniczoną ilość internetu.

od USB i AUX-IN wolę USB1 i USB2 po hubie USB

Ja też wolę usb od AUX, tylko obawiam się czy to będzie działać, jednocześnie AA z penem. Próbowałem huba, zanim padła informacja o takiej możliwości, przez jedno gniazdo usb.  Po włączeniu AA, usb z penem znikało. Przy czym nie koncentrowałem się na usb2. Może to kwestia odpowiedniej kolejności przyłączania. Jutro rano spróbuję. Jak się uda to dam znać.

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Stycznia 2020, 22:41:29 »
Problemy pierwszego świata... To Androida nie da sie juz rozbudowac karta micro SD [tanią jak barszcz]?
Streaming typu Spotify nie zżera też aż tak dużo MB, przy standardowych w tym momencie ~3GB roamingu w UE to będzie z miesiąc słuchania ;)
Poza tym można zbuforować muzykę na telefonie przed wyjazdem (tak, wiem, gigabajty miejsca...) i problem z roamingiem znika.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 28 Stycznia 2020, 23:27:22 »
To Androida nie da sie juz rozbudowac karta micro SD

Owszem da się pod warunkiem, że masz wolne gniazdo. Ja mam 2 karty sim i na kartę pamięci nie ma już miejsca.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Stycznia 2020, 07:33:03 »
Owszem da się pod warunkiem, że masz wolne gniazdo. Ja mam 2 karty sim i na kartę pamięci nie ma już miejsca.
W takim razie trzeba zmienić samochód, bo telefony z większą pamięcią wewnętrzną są drogie  a sytuacja staje sie patowa.  <zalamka>

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 29 Stycznia 2020, 08:02:15 »
Koledzy, rozwiejcie moje wątpliwości. Z przodu mam jedno gniazdo USB, w które mam wpięty pendrive z muzyką. W schowku jest drugie gniazdo USB i od zapalniczki. Czy są to te same gniazda USB? Czy w to w schowku można wpiąć jakiś rozdzielacz USB, aby mieć więcej portów USB? A może ten rozdzielacz będzie działał tylko z przodu? Jeśli są różne to co można podpiąć do jednego, a co do drugiego?
Fakt faktem... Brakuje z jednego gniazda USB z przodu. Zbytnia oszczędność jak na auto za ponad 100k...

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Stycznia 2020, 09:08:56 »
Koledzy, rozwiejcie moje wątpliwości. Z przodu mam jedno gniazdo USB, w które mam wpięty pendrive z muzyką. W schowku jest drugie gniazdo USB i od zapalniczki. Czy są to te same gniazda USB? Czy w to w schowku można wpiąć jakiś rozdzielacz USB, aby mieć więcej portów USB? A może ten rozdzielacz będzie działał tylko z przodu? Jeśli są różne to co można podpiąć do jednego, a co do drugiego?
Fakt faktem... Brakuje z jednego gniazda USB z przodu. Zbytnia oszczędność jak na auto za ponad 100k...
W schowku masz tylko ladowanie i nic wiecej. Z przodu jest cala data. Co do rozdzielacza to nie próbowałem wiec nie wiem.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline gandw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 29 Stycznia 2020, 09:11:05 »
W takim razie trzeba zmienić samochód, bo telefony z większą pamięcią wewnętrzną są drogie  a sytuacja staje sie patowa.  <zalamka>

Zgadza się, są ludzie co zawsze szukają problemów zamiast rozwiązań. :thumbdown:
Corolla TS 1.2T Comfort+Tech

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl