Jest widzę to na odwrót do tego co piszecie Portowiec i toranaga.
Nie wiem, jak to zgrabnie się tłumaczy na polski, ale ma to już określenie po angielsku: ?The culture of offence?, gdzie każdy i o wszystko się obraża, gdzie dorośli ludzie dostają wściekłego zapalenia d***, gdy od innych słyszą coś, co nie pasuje do ich światopoglądu lub ich oceny.
Dorośli mężczyźni obrażają się i rzucają zabawkami, grożą, że nie będą postować bo czują się zmarginalizowani, wyśmiani i obraża to ich ego? To ma być ta mowa nienawiści?
Nie, to nie ?hate speech?. O ?hate speech? mogą Wam opowiedzieć biali farmerzy w RPA, którzy codziennie z radia, telewizji i na ulicy słyszą wypowiedzi pełne nienawiści i gróźb z powodu białego koloru skóry od swojego prezydenta, polityków, głupiego motłochu, biali którzy są mordowani setkami, ich rodziny gwałcone i torturowane ludzie wyrzucani ze swoich domów i farm, śpiący z bronią pod poduszką. Codziennie i bez przerwy od lat.
To jest dobry przykład mowy nienawiści.
Ja, i jak się przekonałeś wiele innych osób, uważamy brak jacka 3,5mm to żaden problem i robienie z igły wideł. Niektórzy wyjaśnili Ci to bardziej dobitnie, inni grzeczniej. Nie, coś Ci się pomyliło, toranaga. Prezentowanie swojego zdania to nie mowa nienawiści. Bycie niegrzecznym w prezentowaniu swojego zdania to nie mowa nienawiści. Ba! do tego służy forum tematyczne, żeby prezentować swoje opinie. Jeśli masz inne zdanie od osób z forum, to nie koniec świata. Z tym można żyć. Mało tego, nie jest wykluczone, że to Ty masz rację, a my się mylimy.
Jako prawnik nie widziałem też, żebyś mógł zbyt wiele ugrać od dealera/dystrybutora marki. Zasugerowałem to. Jeśli ugodowo Toyota Ci coś odpali, fajnie. W sądzie czeka Cię batalia o pietruszkę, a wykazanie Twoich racji będzie trudne, bo ciężar dowodu spoczywa na Tobie, a ja chyba się domyślam czym i jak będzie bronił dealer. I wiem, że orzecznictwo nie jest po Twojej stronie. A sądy? Spuśćmy może na ich pracę kurtynę miłosierdzia?
EDIT: Przypnij sobie transmiter FM i tego discmana, czy co tam masz. Radio akurat działa dobrze z AA. Wiem, bo sprawdziłem.
Miłego dnia życzę.
https://www.youtube.com/results?search_query=culture+of+offense