Autor Wątek: Wyposażenie pytania, watpliwości  (Przeczytany 43211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyposażenie pytania, watpliwości
« Odpowiedź #90 dnia: 29 Stycznia 2020, 09:24:42 »
Na allegro widziałem rozdzielacze USB montowane zamiast zaślepki z lewej strony. Akurat mam wolne miejsca w tym panelu. Gdyby to jakoś procesjonalnie podłączyć do seryjnego gniazda USB... Byłaby jakaś alternatywa...

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #91 dnia: 29 Stycznia 2020, 09:54:00 »
Dzisiaj sprawdziłem. Można podłączyć poprzez huba  na przykład 2 pendrive i oba działają ale tylko do momentu podłączenia telefonu z AA. W tym momencie wszystkie porty usb przestają być aktywne. Próbowałem różnych wariantów podłączenia bez rezultatu.
Dostałem też od TMP odpowiedź na zgłoszenie tematu przez salon, ale skoro niektórzy zawłaszczają sobie prawo do tego o czym można pisać na forum i jakie problemy są ważne, na przykład paproszek na lakierze, to nie będę go publikować, jest to też mój ostatni post w tym temacie. Jak widać z treści tego wątku mowa nienawiści jest obecna wszędzie. Nawet na forum o autach.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Stycznia 2020, 10:19:49 »
Dzisiaj sprawdziłem. Można podłączyć poprzez huba  na przykład 2 pendrive i oba działają ale tylko do momentu podłączenia telefonu z AA. W tym momencie wszystkie porty usb przestają być aktywne. Próbowałem różnych wariantów podłączenia bez rezultatu.
Dostałem też od TMP odpowiedź na zgłoszenie tematu przez salon, ale skoro niektórzy zawłaszczają sobie prawo do tego o czym można pisać na forum i jakie problemy są ważne, na przykład paproszek na lakierze, to nie będę go publikować, jest to też mój ostatni post w tym temacie. Jak widać z treści tego wątku mowa nienawiści jest obecna wszędzie. Nawet na forum o autach.

Smutne to co piszesz ale sam zaczynam to zauważać. Są tematy ważne i ważniejsze. Są i takie, za które często  "dostaje się po głowie" tylko dlatego, że ktoś stwierdza, że to co dla Ciebie jest niepokojące i ważne dla niego jest śmieszne i nie warte aby o tym pisać.

Offline PogromcaHemoroidow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 29 Stycznia 2020, 11:45:02 »
Jest widzę to na odwrót do tego co piszecie Portowiec i toranaga.

Nie wiem, jak to zgrabnie się tłumaczy na polski, ale ma to już określenie po angielsku: ?The culture of offence?, gdzie każdy i o wszystko się obraża, gdzie dorośli ludzie dostają wściekłego zapalenia d***, gdy od innych słyszą coś, co nie pasuje do ich światopoglądu lub ich oceny.
Dorośli mężczyźni obrażają się i rzucają zabawkami, grożą, że nie będą postować bo czują się zmarginalizowani, wyśmiani i obraża to ich ego? To ma być ta mowa nienawiści?

Nie, to nie ?hate speech?. O ?hate speech? mogą Wam opowiedzieć biali farmerzy w RPA, którzy codziennie z radia, telewizji i na ulicy słyszą wypowiedzi pełne nienawiści i gróźb z powodu białego koloru skóry od swojego prezydenta, polityków, głupiego motłochu, biali którzy są mordowani setkami, ich rodziny gwałcone i torturowane ludzie wyrzucani ze swoich domów i farm, śpiący z bronią pod poduszką. Codziennie i bez przerwy od lat.

To jest dobry przykład mowy nienawiści.

Ja, i jak się przekonałeś wiele innych osób, uważamy brak jacka 3,5mm to żaden problem i robienie z igły wideł. Niektórzy wyjaśnili Ci to bardziej dobitnie, inni grzeczniej. Nie, coś Ci się pomyliło, toranaga. Prezentowanie swojego zdania to nie mowa nienawiści. Bycie niegrzecznym w prezentowaniu swojego zdania to nie mowa nienawiści. Ba! do tego służy forum tematyczne, żeby prezentować swoje opinie. Jeśli masz inne zdanie od osób z forum, to nie koniec świata. Z tym można żyć. Mało tego, nie jest wykluczone, że to Ty masz rację, a my się mylimy.

Jako prawnik nie widziałem też, żebyś mógł zbyt wiele ugrać od dealera/dystrybutora marki. Zasugerowałem to. Jeśli ugodowo Toyota Ci coś odpali, fajnie. W sądzie czeka Cię batalia o pietruszkę, a wykazanie Twoich racji będzie trudne, bo ciężar dowodu spoczywa na Tobie, a ja chyba się domyślam czym i jak będzie bronił dealer. I wiem, że orzecznictwo nie jest po Twojej stronie. A sądy? Spuśćmy może na ich pracę kurtynę miłosierdzia?

EDIT: Przypnij sobie transmiter FM i tego discmana, czy co tam masz. Radio akurat działa dobrze z AA. Wiem, bo sprawdziłem.

Miłego dnia życzę.

https://www.youtube.com/results?search_query=culture+of+offense
Corolla Touring Sports 1.8H 1F7 Executive + plus pierdoły.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 29 Stycznia 2020, 13:37:30 »
"Januszowanie", "Wiocha", "Szukanie smarków w d....e", "Niektórzy tak mają", "ludzie co zawsze szukają problemów", "robienie z igły wideł"

Nie jest to miłe, ani tym bardziej kulturalne. Kolega miał w planach jakoś tego aux'a wykorzystać i miał do tego prawo skoro było to gniazdo w specyfikacji (również nie sądze jednak, że da się tu coś ugrać).

Owszem to jest forum tematyczne do prezentowania swoich opinii, ale chyba na temat rozwiązań technicznych w samochodach Toyoty? Kierowanie takich ocen jak powyższe w kierunku określonej osoby na forum jest wg mnie co najmniej niestosowne. Tego typu personalne oceny powinno się zachować co najwyżej dla siebie. Mowa nienawiści to jeszcze nie jest, ale pewien drobny krok w tym kierunku myślę że tak.
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2020, 13:43:10 wysłana przez piter-ek »

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: 29 Stycznia 2020, 13:48:01 »
"Januszowanie", "Wiocha", "Szukanie smarków w d....e", "Niektórzy tak mają", "ludzie co zawsze szukają problemów", "robienie z igły wideł"

Nie jest to miłe, ani tym bardziej kulturalne. Kolega miał w planach jakoś tego aux'a wykorzystać i miał do tego prawo skoro było to gniazdo w specyfikacji (również nie sądze jednak, że da się tu coś ugrać).

Owszem to jest forum tematyczne do prezentowania swoich opinii, ale chyba na temat rozwiązań technicznych w samochodach Toyoty? Kierowanie takich ocen jak powyższe w kierunku określonej osoby na forum jest wg mnie co najmniej niestosowne. Tego typu personalne oceny powinno się zachować co najwyżej dla siebie. Mowa nienawiści to jeszcze nie jest, ale pewien drobny krok w tym kierunku myślę że tak.

Bardzo dobrze to ująłeś. Właśnie o to mi chodziło.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Stycznia 2020, 14:09:30 »
A ja bym z ciekawości chciał wiedzieć co TPM odpisało.

Dodatkowo tak się zastanawiam, gdzie jest ta granica w rozbieżności w specyfikacji, o którą należy zrobić awanturę... Aux to za mało? To co będzie ok?

Zastanawia mnie też, co zrobi dealer, jeśli z przeglądem spóźnię się o 5, 10, albo 500 km? Zepsuje się coś tydzień po gwarancji...
Pójdzie mi na rękę, czy każe spadać?

Osobiście uważam, że AUX to drobiazg, bo go nie używam, ale jakby brakowało mi któregoś z obiecanych portów USB, już tak bym nie myślał...

Pozdrawiam wszystkich
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2020, 14:40:31 wysłana przez tomeksp »

Offline kleks555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 04 Lutego 2020, 14:51:41 »
Ja też byłem mocno zawiedziony z powodu braku portu AUX w moim aucie. Miał być a nie ma  :czerwona: Miałem zamiar sobie tam podpiąć mojego starego grajka MP3 i tym sposobem mieć wolny port USB pod telefon. W salonie jeden Pan z Toyoty już dawał sobie rękę uciąć że mam taki port. Kiedy wróciliśmy z oględzin stwierdził, że już by był bez ręki. Zaczął się ładnie tłumaczyć. Powiedział, że mam po prostu nowszą wersję auta (chyba chciał mnie podbudować psychicznie), bo w nowej specyfikacji na 2020 nie ma już AUX. "Pewnie jak instalują AA w fabryce to już nie montują AUX. A Pan ma już auto z AA" podsumował ładnie się przy tym uśmiechając....

Corolla TS 1.8 Comfort +Style +Tech

Offline xyz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 04 Lutego 2020, 23:56:32 »
(...)
Zastanawia mnie też, co zrobi dealer, jeśli z przeglądem spóźnię się o 5, 10, albo 500 km? Zepsuje się coś tydzień po gwarancji...
Pójdzie mi na rękę, czy każe spadać?
(...)
Przy jednym z przeglądów poprzedniej Toyoty usłyszałem, że jest jakaś tolerancja ale nie pamiętam czy to było 500 km czy 1000 km.

Offline Monte

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 05 Lutego 2020, 12:43:08 »
Tak, każdy producent daje tolerancję na przegląd, czasową i kilometrową, trzeba zapytać tylko ile to jest u Toyoty.
Można stracić gwarancję przez nieuwagę.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #100 dnia: 05 Lutego 2020, 14:45:39 »
Pytałem ostatnio o przekroczenie kilometrów do przeglądu (miałem gdzieś 500 km ponad)n to moje ASO mówi, że można 1500 km śmiało przekroczyć.

Offline Hered

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 06 Lutego 2020, 10:01:07 »
A po ilu km jest pierwszy przegląd i wymiana oleju? Bo się pogubiłem

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 06 Lutego 2020, 10:23:58 »
A po ilu km jest pierwszy przegląd i wymiana oleju? Bo się pogubiłem

Po roku lub 15 tys km, zależy co pierwsze
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline Hered

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 06 Lutego 2020, 10:37:07 »
Super, dzięki wielkie bo już różne wersje słyszałem, ale jak odbierałem auto, to też mi się wydaje, że mówili 15tys albo rok.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #104 dnia: 06 Lutego 2020, 10:44:59 »
Super, dzięki wielkie bo już różne wersje słyszałem, ale jak odbierałem auto, to też mi się wydaje, że mówili 15tys albo rok.

W sumie to w aplikacji jest napisane:

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl