Autor Wątek: Wyje skrzynia  (Przeczytany 19072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zbyszko61

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Odp: Wyje skrzynia
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Lipca 2022, 10:00:10 »
Witam gdybym na ten wątek nie trafił to bym nawet nie wiedział. Dzisiaj dla testów przejechałem się dłużej z pracy do domu i tak samo taki dziwny dźwięk zaczyna się od ok 50km/h jeden ciort czy luz czy bieg dźwięk praktycznie taki sam przy wyższych prędkościach 110km/h jeśli chodzi o głośność to chyba mniej więcej tak samo jak przy 60km/h może ciutkę głośniejszy. Ehh ta Toja lider niezawodności. Dopiero co kupiłem i już wychodzą kwiatki. Jutro jadę z innym tematem do serwisu bo auto na gwarancji a przy okazji zarzucę temat skrzyni.

No właśnie :) Wielokrotnie tak jest, nic nie słychać/widać dopóki nie zaczniemy się się tym za bardzo interesować. Klasyka :)
Bo na uśmiech zawsze mnie stać :)

Offline Monte

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyje skrzynia
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Czerwca 2023, 13:50:44 »
Na cyferblacie 40 tys km i skrzynia wyje tak jak wyła jak samochód był fabrycznie nowy (1.2 ts) najbardizej wyje na dwójce przy rozpędzeniu i odpuszczeniu gazu. Na trasie w zakresie 70km/h i coś pomiędzy. ASO nie widziało problemu jak zgłaszałem. Tak sobie myslę, ze gdyby to auto było lepiej wyciszone dzwięki nie były by takie dokuczliwe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl