Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #135 dnia: 23 Września 2020, 14:48:15 »
Najgorsze ze na razie nie ma czujników do hybrydy.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #136 dnia: 23 Września 2020, 14:50:21 »

Mozesz kupic tak gdzie ja. Kupilem do hybrydy. Przed zamowieniem tylko piszesz do sprzedawcy ze chcesz konkretnie takie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #137 dnia: 23 Września 2020, 16:05:40 »
Wyślij link

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #138 dnia: 23 Września 2020, 16:08:20 »

Mozesz kupic tak gdzie ja. Kupilem do hybrydy. Przed zamowieniem tylko piszesz do sprzedawcy ze chcesz konkretnie takie.

175,25 zł  33? zniżki | System monitorowania ciśnienia w oponach TPMS Solar Power cyfrowy wyświetlacz LCD systemy alarmowe w samochodzie Toyota Camry 2018 2019 2020
https://a.aliexpress.com/_BPBhyD

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #139 dnia: 23 Września 2020, 16:43:45 »
Będziesz demontował na przegląd?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #140 dnia: 23 Września 2020, 17:00:43 »
Nie. Po co? Dopoki cos nie padnie i TMPL udowodni ze to przez ten czujnik to nie ma co sie bac.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 23 Września 2020, 22:23:32 »
Nie. Po co? Dopoki cos nie padnie i TMPL udowodni ze to przez ten czujnik to nie ma co sie bac.
Masz rację, tylko z jednym zastrzeżeniem TMPL nic nie musi Ci udowadniać,  bo zrobiłeś przeróbkę niezgodną z warunkami gwarancji, a wtedy gwarancja traci ważność. I nawet jak będziesz miał rację, to batalia w sądzie będzie bardzo długa a Ty zostaniesz z popsutym samochodem.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #142 dnia: 24 Września 2020, 06:26:07 »
Masz rację, tylko z jednym zastrzeżeniem TMPL nic nie musi Ci udowadniać,  bo zrobiłeś przeróbkę niezgodną z warunkami gwarancji, a wtedy gwarancja traci ważność. I nawet jak będziesz miał rację, to batalia w sądzie będzie bardzo długa a Ty zostaniesz z popsutym samochodem.
Ale jaka przeróbka.
Jak mu coś padnie, to przed wizytą w ASO zdemontuje.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 24 Września 2020, 08:20:38 »
Jak mu coś padnie, to przed wizytą w ASO zdemontuje.
Pod warunkiem, że nie odnotują tej przeróbki na wizycie zanim coś mu padnie. Dlatego pytanie
wydaje się dosyć zasadne.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #144 dnia: 24 Września 2020, 08:22:32 »
Przecież nie zauważą tego.
A ja przy okazji instalacji AA sam zapytam, czy jest to gdzieś widoczne w komputerze.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #145 dnia: 24 Września 2020, 14:13:17 »
A tak to wyglada na filmie:

https://youtu.be/GDBFuFp4xnU

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: 24 Września 2020, 20:53:35 »
Nie wiem czemu kolega powiela mity...
Takie tłumaczenia dilera są obalane przez sądy już od 20 lat...
Wiem, że chcieliby mieć wszystko pod kontrolą i na wszystkim zarobić... kiedyś twierdzili, że zmiana opon poza ASO to utrata gwarancji...  :wallbash:.
Klaudiusz ma rację. To oni będą musieli udowodnić, że ingerencja ma wpływ na to co miałoby się zepsuć. Kiedyś do nowej Rav4 wrzuciłem gaz poza ASO i naprawiali wszystko na gwarancji. Najpierw oczywiście się ?spluli? ale jak dostali pismo, że mają dać opinię, że montaż gazu miał wpływ na łożysko koła, to wymienili i więcej już się nie czepiali...
Najpierw niech TMP przestanie przynosić wstyd i doposaży auto klasy średniej-wyższej jak należy...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: 24 Września 2020, 21:50:19 »
Zgoda, a teraz mi napisz ile to w sądzie potrwa jeżeli TMP nie będzie chciał sprawy rozwiązać po myśli klienta ? I czym w tym czasie bedziesz jeździł, jeżeli samochód do tego nie będzie się nadawał. Ja już ponad rok czekam na wyznaczenie terminu pierwszej rozprawy w sądzie cywilnym. To że tobie sie udało, nie znaczy że innej osobie też się powiedzie, jeżeli np. będzie awaria układu elektrycznego, w który zostało coś wpięte.. Uważasz, że po wrzuceniu gazu , jeżeli byś miał awarię silnika to też by to naprawili na gwarancji?  A wiesz dlaczego praktycznie w żadnym ASO nie zamontują Ci części która nie ma homologacji do danego modelu samochodu?. Bo wtedy oni ponoszą za to odpowiedzialność w razie awarii. Dlatego można długo teoretyzować , a zderzenie z rzeczywistoscią może być bardzo bolesne. A gwarancję zawsze stracisz na podzespoły samochodu, w które ingerujesz montując coś samodzielnie.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #148 dnia: 25 Września 2020, 07:37:50 »
Zgoda, a teraz mi napisz ile to w sądzie potrwa jeżeli TMP nie będzie chciał sprawy rozwiązać po myśli klienta ? I czym w tym czasie bedziesz jeździł, jeżeli samochód do tego nie będzie się nadawał. Ja już ponad rok czekam na wyznaczenie terminu pierwszej rozprawy w sądzie cywilnym. To że tobie sie udało, nie znaczy że innej osobie też się powiedzie, jeżeli np. będzie awaria układu elektrycznego, w który zostało coś wpięte.. Uważasz, że po wrzuceniu gazu , jeżeli byś miał awarię silnika to też by to naprawili na gwarancji?  A wiesz dlaczego praktycznie w żadnym ASO nie zamontują Ci części która nie ma homologacji do danego modelu samochodu?. Bo wtedy oni ponoszą za to odpowiedzialność w razie awarii. Dlatego można długo teoretyzować , a zderzenie z rzeczywistoscią może być bardzo bolesne. A gwarancję zawsze stracisz na podzespoły samochodu, w które ingerujesz montując coś samodzielnie.
Ja nie modyfikuje wiazki kabli. Tak samo mozna powiedziec o tysiacach samochod ktore maja poinstalowane tuning-boxy. Jada na przeglad to wypinaja. I tyle. Ten box to kopia tego systemu ktory montuja w usa. Nie slyszalem zeby byl jakis awaryjny.

Bez przesady. Jestesmy dorosli. Jesli cos sie bedzie dzialo to wywalam to i tyle. Jesli bede pewny ze jakas usterka nastapila z mojej winy to biore to na klate. Samochod jest na mnie, nie bank. Nie musze sie obawiac ze ktos mnie pociagnie do odpowiedzialnosci.

Identyczne rozwiazanie jezdzi w Rav4 juz od wielu miesiecy i nic sie nie dzieje. Trzeba byc optyminsta.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: 25 Września 2020, 21:27:59 »
Zgoda, a teraz mi napisz ile to w sądzie potrwa jeżeli TMP nie będzie chciał sprawy rozwiązać po myśli klienta
Czemu nie chcesz zrozumieć, że relacja pan (diler) i sługa (klient), to już historia...
Przepisy się zmieniły, to nie Ty masz coś udowadniać. Toyota jeżeli odmawia wykonania naprawy gwarancyjnej ma Ci to dać na piśmie wraz z uzasadnieniem... A widzisz takie... Klient samodzielnie zamontował sprzyskiwać kamery cofania co spowodowało usterkę silnika albo łożyska koła... Jak takie coś ewentualnie trafi do sądu to biegły będzie to oceniał...
Po wrzuceniu gazu miałem cyrk bo czasem auto się wyłączało nagle i nie było w ogóle prądu... trzy razy na gwarancji holowali do ASO ale okazali sie za mali, żeby ogarnąć temat... ale grzebali na gwarancji, co prawda ?sapali? o ten gaz ale nie chcieli dać odmowy na piśmie więc... próbowali ale na chęciach się skończyło.
Okazało się, że po lifcie ze skrzynią cvt zaoszczędzili na jednym mocowaniu wiązki. Co najważniejsze gazownik nawet jej nie dotykał po prostu miałem pecha i u mnie kabelek się przetarł i robił zwarcie...
Później jeszcze na gwarancji zmienili jakiś wahacz w tylnym zawieszeniu, wymienili olej w skrzyni itp.
Więc nie ma co dramatyzować...
Zauważ, że nawet ładowarka do telefonu w gnieździe zapalniczki to też ingerencja w układ elektryczny.

Ps. Jak czekasz rok na wyznaczenie terminu to zmień kancelarię, bo to słabo wygląda.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl