Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #150 dnia: 26 Września 2020, 16:52:05 »
A widzisz takie... Klient samodzielnie zamontował sprzyskiwać kamery cofania co spowodowało usterkę silnika albo łożyska koła.
Nie widzę takie- klient zamontował spryskiwacz i padła elektryka i TMP mówi że naruszono gwarancję, która zabrania  samodzielnej integracji w układ elektryczny. I co wtedy? 
Ps. Jak czekasz rok na wyznaczenie terminu to zmień kancelarię, bo to słabo wygląda.
Widzę, że znasz remedium na wszystkie problemy. Może oświeć nasz rząd co zrobić z pandemią?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #151 dnia: 26 Września 2020, 19:15:16 »
Ale montaż spryskiwacza polega na podziale rurki z wodą na pół.
Tutaj raczej ciężko będzie się doczepić.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: 26 Września 2020, 20:05:43 »
Ale montaż spryskiwacza polega na podziale rurki z wodą na pół.
Tutaj raczej ciężko będzie się doczepić.
Nie chodzi mi konkretnie czy to rurka czy coś innego. Nie jestem też przeciwnikiem montowania i usprawniania samochodu, bo też to robię. Tylko trzeba po prostu zdawać sobie sprawę , że istnieje pewne ryzyko awarii w układzie w który ingerowaliśmy, nawet nie spowodowany przez nas i możemy w związku z tym być pozbawieni na niego gwarancji. Tylko tyle i aż tyle. Właśnie dlatego ASO nie zamontuje najczęściej żadnej części która nie ma homologacji producenta, bo tego ryzyka nie chce brać na siebie.

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 26 Września 2020, 20:12:54 »
Let's shop together on AliExpress with new user coupons
Your 8,01 zł in coupons are here!
https://a.aliexpress.com/_B0tIaJ
Polecam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 26 Września 2020, 20:20:59 »
Nie widzę takie- klient zamontował spryskiwacz i padła elektryka i TMP mówi że naruszono gwarancję, która zabrania  samodzielnej integracji w układ elektryczny. I co wtedy? 

Jeżeli zaakceptował byś takiego pierda to ja nie mam więcej nic do dodania... zwłaszcza, że zaczynasz sprowadzać temat do covida i dalej przejdziesz do polityki i zrobi się śmietnik.
Toyota nie ma prawa do homologowania produktów innych producentów, nie wprowadzaj innych w błąd...
Opisałem Ci na podstawie swoich doświadczeń, że bezpodstawnie straszysz innych.
Nie chcesz, boisz się, to nic nie montuj ale nie ograniczaj innych, w prawie do dysponowania swoją własnością.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #155 dnia: 26 Września 2020, 20:24:43 »
Polecam

Kupowales? Zadowolony jestes?

Offline Marek88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 26 Września 2020, 20:26:35 »
Polecam

Kupowales? Zadowolony jestes?

Tak mam zadowolony jestem dzieci nie razi słońce

pireus

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: 26 Września 2020, 20:41:05 »
Toyota nie ma prawa do homologowania produktów innych producentów, nie wprowadzaj innych w błąd...
O czym Ty piszesz? Gdzie ja pisałem że Toyota ma prawo do homologowania czegokolwiek. To Ty nie masz prawa montować czegokolwiek co nie ma homologacji Toyoty do jej pojazdów. Kup sobie jakąś listwę  oświetleniową wnętrza lub inny badziew z Chin i poproś ASO żeby ci to podpięli pod elektrykę, to spuszczą Cię na drzewo. Sam wepniesz i elektryka się zwali to chcesz mi powiedziec że ASO to naprawi w ramach gwarancji?  Nie bądź śmieszny. Twoje doświadczenia mają się nijak do tego o czym piszę. Ja o zupie Ty o dupie.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 26 Września 2020, 21:33:43 »
To Ty nie masz prawa montować czegokolwiek co nie ma homologacji Toyoty do jej pojazdów.
Np. powyżej piszesz, że Toyota ma prawo do homologacji...
Za bardzo się rozpędzasz... po zapłaceniu jestem właścicielem i mam PEŁNE prawo do dysponowania swoją własnością, jak będę chciał to zrobię z Camry kabrioleta i Toyocie gó... do tego...
Toyota Ci nie zamontuje, bo najczęściej ma ten sam badziew też z Chin ale z ich logo na opakowaniu, które daje im marżę na poziomie 300-500%... czego tutaj nie rozumiesz?
Setki ludzi montuje te dodatkowe oświetlenia, spryskiwacze itp. i żyje więc nie dramatyzuj...
I nadal będę twierdził, że tracisz gwarancje tylko na to co uległo modyfikacji, więc, co zrozumiałe, producent za to nie odpowiada...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 26 Września 2020, 22:06:18 »
Za bardzo się rozpędzasz... po zapłaceniu jestem właścicielem i mam PEŁNE prawo do dysponowania swoją własnością, jak będę chciał to zrobię z Camry kabrioleta i Toyocie gó... do tego...
Owszem, a Toyota ma prawo odmówić naprawy samochódu w ramach gwarancji i wtedy Ty możesz ich pocałować w d....
Toyota Ci nie zamontuje, bo najczęściej ma ten sam badziew też z Chin ale z ich logo na opakowaniu, które daje im marżę na poziomie 300-500%... czego tutaj nie rozumiesz?
Niezupełnie, bo możesz kupić części bez logo Toyoty, które są tańsze i homologowane do ich samochodów.
Setki ludzi montuje te dodatkowe oświetlenia, spryskiwacze itp. i żyje więc nie dramatyzuj...
Owszem, podobnie jak przechodzi przez ulicę na czerwonym świetle, tylko dla niektórych źle się to kończy.
I nadal będę twierdził, że tracisz gwarancje tylko na to co uległo modyfikacji, więc, co zrozumiałe, producent za to nie odpowiada
Czy ja pisałem coś innego?

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #160 dnia: 26 Września 2020, 22:54:21 »
Widzę że pireus przeszedł do ravek żeby trochę pomieszać wcześniej był w corolkach pewnie za chwilę będzie w yarisach i tak w kółko.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: 27 Września 2020, 00:20:07 »
Widzę że pireus przeszedł do ravek żeby trochę pomieszać wcześniej był w corolkach pewnie za chwilę będzie w yarisach i tak w kółko.
Rozumiem że ma poprosić Ciebie o zgodę, gdzie mam pisac i o czym ?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #162 dnia: 27 Września 2020, 06:45:08 »
Moja Ś. P. ciocia mówiła w takich sytuacjach "odpuść durnemu, sto dni odpustu"
Luz panowie.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #163 dnia: 27 Września 2020, 10:47:38 »
Prosze moderatora o wyczeszczenie watku z niepotrzebnych wpisow. Do pierwszego postu prosze bardzo o dodanie: wszystkie modyfikacje uzytkownik wykonuje na swoja odpowiedzialnosc.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 27 Września 2020, 11:37:30 »
Prosze moderatora o wyczeszczenie watku z niepotrzebnych wpisow. Do pierwszego postu prosze bardzo o dodanie: wszystkie modyfikacje uzytkownik wykonuje na swoja odpowiedzialnosc.
Jestem za  :good:
Przepraszam za offtop ale jak ktoś pisze bzdury to nie mogę się powstrzymać od komentarza.
Ale powoli się uczę  <taniec>. Nie dałem się wciągnąć w temat covida w ?Gadzety do naszych Camry TNGA?.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl