Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #225 dnia: 28 Lutego 2021, 21:02:51 »
Czy dobrze zrozumiałem,  że wstawiłeś elektrykę do klapy bagażnika Mógłbyś wrzucić jakiś filmik jak to wygląda,  koszt i czy sam to robiłeś.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: 28 Lutego 2021, 21:06:57 »

Zestaw Focal IS 690 Toy. Nie polecam do montazu. Lepiej ISU 165mm i przycinac z MDFu dystanse. Np. Z Lexusa GS. Bez kątówki sie nie obeszło. Mialo byc plug and play... drzwi wyciszone pianka kauczukowa. Mata butylowa od srodka. Calosc wyszla okolo 750 zl glosnikami i matami. Niedlugo na tyl wpadaja Focal ICU 165mm lub IC 165mm Toy w zaleznosci od tego co zobacze po zdjeciu boczkow.

Wrazenia: MEGA! Te glosniki wydobyly tak wiele detali, az czlowiek sie dziwi jak to pieknie gra. Glosniki moge dac na MAX i nie ma zadnego znieksztalcenia, buczenia, charczenia ani nic. Gra pieknie w calej skali.

Z innych rzeczy: bass jest dosc plytki. Mam wrazenje ze nie ma takiego niekkiego uderzenia. Raczej jakby ktos walil mlotkiem :) maja sie wygrzac. Wtedy powiem wiecej.

Ciekawostki: glosniki graja pieknie na obu polaryzacjach. Probowalem mieszac plusem i minusem ale roznicy nie bylo.

Dzieki dla uzytownimow tomeksp oraz Kiełek za pomoc na PW.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A seryjne głośniki z przodu jaka maja średnice? Dziwne ze dali w zestawie do Camry głośniki 16x9.
Wygrzały się już trochę jeśli chodzi o bas? Tez chciałbym trochę pokombinować z graniem. Na pewno Focale by wleciały na przód, te ISU-165 maja nawet lepsza skuteczność niż IS690 93 vs 92db. A z tylu w polkę jakiś subwoofer 200mm free air(bo chyba na taki jest miejsce w polce?)  + mały wzmacniacz z lewej strony pod tapicerka bagażnika się zmieści i powinno na prawdę super robotę robić.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #227 dnia: 28 Lutego 2021, 21:08:52 »
Czy dobrze zrozumiałem,  że wstawiłeś elektrykę do klapy bagażnika Mógłbyś wrzucić jakiś filmik jak to wygląda,  koszt i czy sam to robiłeś.

Tak jest, sam robilem. Jakies 3-4h na gotowo ze wszystkim. Koszt 1100zl.
https://www.youtube.com/watch?v=aRYqHJlRSHM

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 28 Lutego 2021, 21:11:45 »
Jak już pisałem wcześniej  po okejeniu drzwi przednich przy jeździe próbnej było definitywnie słychać różnicę między przodem a tyłem w sesie hałas dobiegajacy ze strony tylnych dzwi. Dzwiek moim zdaniem nabrał większej głębi i czystości.
Modul od lusterek to szybka akcja jest ..3 kostki przepinasz i tyle... co do wygluszenia w drzwiach to go nie ma po prostu, a nie przepraszam na środku każdych dzwi  byl kawałek maty bitumicznej  10x5 cm????. W bagażniku wygluszylem tylko półkę gdzie subwoofer jest. Od dołu mata bitumiczna i od gory też mata + pianka bo w Camry z jbl problemy występują z brzeczeniem z okolic subwoofer. Spoiler  dosyć dobrze wykonnany już w metaliku czarnym w zestawie z taśmą montażowa.  Progi dosyć szybka akcja ... podłączasz się pod plus stały i minus z włącznika oświetlenia przy drzwiach z tym ze ja podłączyłem każdy próg oddzielnie żeby przy otworzeniu poszczególnych dzwi dany próg  się zapalił a oryginalnie wszystkie zapalay się jednocześnie.
Jak będziesz miał jakieś problemy to daj znać , postaram ci się pomóc. Ciekawy jestem jak ci to pójdzie z tym montażem elektryki do klapy. Ja dzisiaj zamówiłem spryskiwacz do kamery, zobaczymy kiedy przyjdzie.Pozdro

Super, tez musze poprawic troche granie w mojej  :-) na pewno wygłuszenie i głośniki.
Klapa juz dziala, jeszcze tylko modul otwierania stopa musze domontowac.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #229 dnia: 28 Lutego 2021, 21:38:47 »
JoeJ gratulacje ta klapa super.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #230 dnia: 28 Lutego 2021, 21:40:38 »
Ale przycisk obok kierownicy również otwiera i zamyka?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #231 dnia: 28 Lutego 2021, 21:41:32 »
Wlozylem 6x9 bo wiele osob tak robi na YT. Ale duzo lepiej pasuja 165mm, bez docinania tapicerki od srodka. ISU 165 Toy beda pasowac extra. W zestawie jest zestaw montazowy do tweererow. Koncowki do wooferow mozna porobic ze starych glosnikow zeby nie ciac wiazki.

W srode jade na wygluszenie drzwi przednich oraz montaz Alpine PWD-X5.

Bass po powygrzewaniu jest duzo mocniejszy i zmianie muzyki. W dodatku tapicerka cala teraz wpada w rezonans. Dam znac w srode jak to wyglada z wygluszeniem. Bedzie trasa 140km po A2 wiec na pewno zobacze roznice.

Offline joeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 28 Lutego 2021, 21:54:58 »
JoeJ gratulacje ta klapa super.

Dzięki  :good:
Zamykanie i otwieranie działa z przycisku przy kierownicy, z kluczyka i z przycisku w klapie  <taniec>

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 28 Lutego 2021, 22:14:51 »
No klapa śmiga na petrdzie,fajna sprawa wogole tyle że trochę kosztowna.  Wczesniej miałem fazę zeby założyć dociagnie dzwi , ale raz że drogi gips a dwa ze fanaberia troche chociaż powiem że po wygłuszeniu dzwi sa odczuwalnie cięższe... nie ma nic za darmo. Jezeli ktoś by się brał za wygluszenie dzwi to musi sobie z 8h zareagować.

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #234 dnia: 28 Lutego 2021, 22:33:01 »
Drzwi owszem dababerua ,ale klapa uważam,  że rewelacja i tu bym się  skusił,  tylko ten montaż.
Kiedyś z Klaudiuszem na ten temat dyskutowaliśmy, jest zestaw na aliexpres 1067zl, same pozytywne opinie.

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: 01 Marca 2021, 15:01:34 »
To już każdy musieli sam wiedzieć... Ja za rzadko otwieram bagaznik zeby przerobić go na "elektryczny ". Otwiera się z kluczyka  sam a zamykanie mi nie przeszkadza bo w sumie to nie jest potężna i ciężka klapa z kombi... także kwestia gustu.. ja czekam teraz na spryskiwacz kamery???? a i chlapacze sztywne w czarnym metaliku pewnie zaraz przyjdą.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #236 dnia: 02 Marca 2021, 22:35:59 »
Dla wersji Comfort pojawily sie juz w PL ramki pod radio 2DIN : http://www.bartex-caraudio.pl/product_info.php?products_id=2472

Offline djnero

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #237 dnia: 03 Marca 2021, 12:12:08 »
A ja żałuję że mam executive bo bym to cholerne radio 8" wywalił i chińczyka jakiegoś wstawił  :wallbash:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #238 dnia: 03 Marca 2021, 12:20:22 »
A ja żałuję że mam executive bo bym to cholerne radio 8" wywalił i chińczyka jakiegoś wstawił  :wallbash:
Nie chcesz sie zamienic na samochody?:p

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #239 dnia: 03 Marca 2021, 12:40:24 »
8" chinole "tyż so przeca"

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl