Autor Wątek: Gadżety do naszych Camry TNGA  (Przeczytany 186726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Gadżety do naszych Camry TNGA
« Odpowiedź #525 dnia: 30 Listopada 2021, 09:31:15 »
Reflektory maja wlasna pompke a szyba czolowa ma wlasna pompke. Zupelnie inne cisnienia panuja w tych ukladach.

Offline JC

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #526 dnia: 01 Grudnia 2021, 08:01:19 »
Chciałem kupić oryginalne gumowe dywaniki PW210-06003 do Camry przed liftem, ale w polskim sklepie Toyoty jest informacja, że pasują tylko do wersji po lifcie. Sprawdzałem to na stronach rosyjskich i tam znalazłem informację, że pasują do modeli produkowanych od 2017r. Dla upewnienia się zadzwoniłem też do ASO Chodzeń i tam przekazano mi informację, że dywaniki pasują tylko do wersji po lifcie. Ponoć w kształcie podłogi są jakieś minimalne różnice.

Jakoś niezbyt wierzę, że przy liftingu była zmieniana podłoga, więc chciałem potwierdzić tą informację u Was ;).

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #527 dnia: 01 Grudnia 2021, 15:09:11 »
To pewnie taka sama historia, jak z tą lepszą żarówką HIR2. Do Aurisa pasuje, a do Yarisa już nie :roll:. Nawet Pan w salonie nie wiedział dlaczego...
Najlepiej podjechać i przymierzyć, bo raczej mało kto ma obie wersje do porównania.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline JC

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #529 dnia: 01 Grudnia 2021, 18:23:57 »
Najlepiej podjechać i przymierzyć, bo raczej mało kto ma obie wersje do porównania.
https://sklep.toyota.pl/produkt/pw210-06000-c0-dywaniki-welurowe-kpl-830gr.html
Sprawdzone empirycznie - wszystko pasuje, nic z podłogą się nie zmieniało :).

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #530 dnia: 01 Grudnia 2021, 20:33:20 »
Dodałem światełka projektorowe od wersji executive.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A próbował ktoś montować takie projektory w tylnych drzwiach?

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2021, 19:16:42 wysłana przez Calamardo »

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #532 dnia: 04 Grudnia 2021, 09:48:26 »
Mały początek zimy, a już dwukrotnie zalepiony śniegiem przedni radar odmówił działania. Zastanawiam się, czy nałożenie jakiegoś preparatu (wosk, niewidzialna wycieraczka) ograniczyłoby problem?

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #533 dnia: 04 Grudnia 2021, 13:38:58 »
Dodałem światełka projektorowe od wersji executive.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dobrze zrobiłeś, że fabryczne. W przypadku tych chińskich z ali zahaczają o próg przy otwieraniu/zamykaniu.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2021, 13:57:06 wysłana przez aks »

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #534 dnia: 14 Grudnia 2021, 21:10:47 »
Montował ktoś elektryczne ogrzewanie postojowe w Toyocie?

Engine heater for TOYOTA CAMRY 2.5 HYBRID 2019-

Np. Defa do silnika A25A-FXS:
422860
460785
460766

Albo Calix:
https://www.calix.se/en/products/search-products-cars?action=vehicleDetails&vehicleId=2147018430

« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2021, 21:15:22 wysłana przez Calamardo »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #535 dnia: 15 Grudnia 2021, 20:54:03 »
Montowałem to w Rav4, fajna sprawa.
Nie próbuj podłączać tego bez przykręcenia do silnika, ta formatka z cyny się roztopi :) i zostaniesz z samą grzałką.
Silnik w Camry tak szybko się nagrzewa, że efektywność tej grzałki będzie znikoma, a upierdliwość podłączania, odłączania będzie wkurzająca. Do tego jeszcze jakiś sterownik, żeby to uruchamiać prze wyjazdem…
Lepsze są grzałki płynu chłodzącego bo ciepło samo „wędruje” do środka i masz mniej zabawy ze skrobaniem szyby.

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #536 dnia: 16 Grudnia 2021, 20:21:22 »
Lepsze są grzałki płynu chłodzącego bo ciepło samo „wędruje” do środka i masz mniej zabawy ze skrobaniem szyby.
A co byś polecał do Camry?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: 16 Grudnia 2021, 21:28:42 »
Silnik Dynamic Force jest ciepły po 2-3 minutach? Jesteś przekonany, że coś potrzebujesz.
Nie wiem jaki efekt chcesz uzyskać. Bo ekonomiczny będzie zerowy.
Jak koniecznie coś chcesz to albo idź w Webasto wodne, na pewno będziesz zadowolony.
Albo spróbuj protezę Webasto https://allegro.pl/oferta/podgrzewacz-silnika-z-pompa-1500w-defa-11152234737.

Offline Calamardo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #538 dnia: 16 Grudnia 2021, 22:22:55 »
Albo spróbuj protezę Webasto
Może faktycznie coś takiego...
Nie mam garażu, rano samochód ma zamarznięte szyby ( tutaj zawsze jest wilgoć ) a nagrzewa się dopiero po kilkunastu kilometrach gdy dojeżdżam do roboty. Po robocie aż tak zimno nie jest, więc nie ma problemu. Parkuje bezpośrednio pod domem, więc żaden problem podłączyć wieczorem do samochodu przedłużacz z włącznikiem czasowym. Kolejny problem, że samochód mam w leasingu i nie wiem czy serwis mi będzie chciał coś założyć na gwarancji?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: 16 Grudnia 2021, 22:56:55 »
Miałem podobną grzałkę (do tej z Twojego zdjęcia) w Rav4 2.0Pb. InterCar i inni importerzy nie chcieli mi jej sprowadzić. Musiałem namówić firmę z Łotwy, żeby mi wysłali do PL. Kosztowało około 1tys..
Czy było warto, nie. Skrobać i tak musiałem bo to tylko punktowo grzeje silnik. Tylko na LPG przełączał się wcześniej niż bez grzałki więc tu Ok. Ale żałowałem, że nie założyłem prawdziwego Webasto. Teraz są sterowane z aplikacji w tel.
Gwarancją się nie przejmuj. Ja zakładałem hak itp. tam gdzie chciałem. Dzwoniłem tylko do leasingu żeby przygotowali kartę pojazdu, bo będzie zmiana i nigdy nie robili problemu, w PKO BP leasing nic ich nie interesuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl