Autor Wątek: 1.2 czy 1.6 i inne dylematy nowicjiusza  (Przeczytany 38172 razy)

pireus

• Gość
Odp: 1.2 czy 1.6 i inne dylematy nowicjiusza
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Stycznia 2020, 08:04:27 »
Podejrzewam, że w większości to marki premium
Nie do końca. Jaguar i Land Rover  wykorzystuje technikę bezprzewodowej transmisji danych UWB .W nowych modelach BMW i Mercedesa są sensory ruchu ? jeśli klucz pozostaje w bezruchu, samochód się nie otworzy, bo system zabezpieczeń nie uwierzy, że właściciel podchodzi do samochodu

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: 23 Stycznia 2020, 08:31:46 »
To fajnie ale jesteśmy na forum samochodu Toyota Corolla.

Dyskusja z cyklu wyższość świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia.
Każdy lubi i jest potrzebne temu komuś, coś innego. Wiec wszystkie rozwiązania są OK. Po to producent zapewnia pewną różnorodność.
Amen.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline PogromcaHemoroidow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 23 Stycznia 2020, 08:51:44 »
Cytuj (zaznaczone)
Dyskusja z cyklu wyższość świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia.

A najśmieszniejsze jest, że OP pytał o silnik i już dawno nie odpowiada w tym wątku tymczasem rozmowa toczy sie na temat wyższości kluczyka nad falami radiowymi. Czekamy na klienta, który stwierdzi, że motoryzacja skończyła sie razem z odpalaniem z korby.

Jeśli OP się nie zgłosi z nowymi pytaniami to temat jest do zamknięcia.
Corolla Touring Sports 1.8H 1F7 Executive + plus pierdoły.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 23 Stycznia 2020, 08:58:20 »
A najśmieszniejsze jest, że OP pytał o silnik i już dawno nie odpowiada w tym wątku tymczasem rozmowa toczy sie na temat wyższości kluczyka nad falami radiowymi.
A jeszcze śmieszniejsze jest to, że sam bierzesz udział w tej dyskusji a potem piszesz taki post. :o Forum właśnie polega na wymianie własnych spostrzeżeń, które mogą ewoluować w różnych kierunkach.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #124 dnia: 23 Stycznia 2020, 09:29:41 »
Ja tam lubię sobie kluczykiem odpalać, a moje dziecię tez ma radochę jak może w ten sposób otworzyć auto  :-)
A moje dziecię ma radochę, że otwiera i zamyka auto bez kluczyka - na dotyk. Jeszcze większą ma radochę jak naciśnie guzik start i odpali samochód, że o przełączeniu biegu z P na D już nie wspomnę  :beer:
Kluczyk Toyoty można wyłączyć: przytrzymujesz górny klawisz, dolnym klikasz dwa razy, potwierdzenie następuje po czterech mrugnięciach diodą.
wg instrukcji nazywa się to odłączeniem fal radiowych w celu oszczędności baterii. Przy okazji zabezpiecza nas przed "przechwyceniem" fal radiowych przez złodzieja, otworzeniem auta i odpaleniem silnika.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #125 dnia: 23 Stycznia 2020, 09:48:24 »
Forum właśnie polega na wymianie własnych spostrzeżeń, które mogą ewoluować w różnych kierunkach.

Masz oczywiście rację. Jednak jak na każdym forum i na tym powinien panować pewien ład.
Po pewnym czasie i rozrośnięciu się forum, umożliwia to szybkie znalezienie interesujących nas informacji.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: 23 Stycznia 2020, 09:52:19 »

Forum właśnie polega na wymianie własnych spostrzeżeń, które mogą ewoluować w różnych kierunkach.

Masz oczywiście rację. Jednak jak na każdym forum i na tym powinien panować pewien ład.
Po pewnym czasie i rozrośnięciu się forum, umożliwia to szybkie znalezienie interesujących nas informacji.

Popieram. Już teraz jest bałagan z akcesoriami, jest wątek o AliExpress, podobny o wyposażeniu i w innym wątku też były poruszane tematy dodatków.

Jeśli chcecie pogadać o kluczykach to załóżcie sobie do tego temat, to nic nie kosztuje.

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

Offline Monte

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #127 dnia: 23 Stycznia 2020, 12:27:28 »
Nie wiem, czy miałeś auto z bezkluczykowym dostępem, bo jak nie to wypowiadasz się jak zwolennicy manuala, którzy nigdy nie jeździli automatem i z góry wiedzą co jest lepsze. (Bez urazy)
Nie urażam się  :-)  i rzeczywiście nie miałem bezkluczykowego systemu w żadnym dotąd aucie i w Corolce również mi na tym nie zależało. Nie widzialem sensu dopłacania, do tego jak powiedziałem gadżetu. Po prostu chyba jestem człowiekiem starych, sprawdzonych rozwiązań i już  :-)
Co więcej kupując auto kierowałem się potrzebami i rozsądkiem nie wchodząc w pakiet style a pozostając przy techu, bo style zawierał coś co mogłem chcieć mieć i zarazem zawierał to, czego mieć nie chciałem. Ktoś tu wspomniał o różnorodności i potrzebach i ja się z tym zgadzam.  :-)

Offline PogromcaHemoroidow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 23 Stycznia 2020, 12:52:00 »
A najśmieszniejsze jest, że OP pytał o silnik i już dawno nie odpowiada w tym wątku tymczasem rozmowa toczy sie na temat wyższości kluczyka nad falami radiowymi.
A jeszcze śmieszniejsze jest to, że sam bierzesz udział w tej dyskusji a potem piszesz taki post. :o Forum właśnie polega na wymianie własnych spostrzeżeń, które mogą ewoluować w różnych kierunkach.
Dobrze więc zróbmy jeden post-tasiemiec, gdzie ?spostrzeżenia ewoluują w różnych kierunkach?, a nowi użytkownicy na stronie 345 zadają pytania, na które udzielono odpowiedzi na stronie 143 oraz 56 oraz 13. Kto się w tym połapie?

Nie jestem za ostrym wtrącaniem się w rozmowę i ostrym zamykaniem wątków, ale jakąś rozsądną granicę trzeba zachować. Dlatego też, z racji że 3/4 postu jest nie na temat prosiłem o zamknięcie. Tematem byl 1.2 vs 1.6.

Może subforum o Corolli TNGA powinno mieć podforum typu Hydepark lub ?Luźne gat(d)ki? i tam będziemy wydzielać części rozmowy, które nie są na temat i tam bez przerywania będziemy debatować. Wszyscy byliby happy.  Bo przegrzebywanie się przez naście stron o wszystkim, tylko nie o tym co było tematem musi być frustrujące dla nowych na forum.

Moderator: ?Pomożecie??
Corolla Touring Sports 1.8H 1F7 Executive + plus pierdoły.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #129 dnia: 17 Lutego 2020, 23:12:53 »
A najśmieszniejsze jest, że OP pytał o silnik i już dawno nie odpowiada w tym wątku ...

Faktycznie wątek odpłynął daleko poza bazowe pytanie i dylematy.
Ale moje dylematy pozostają. Tym bardziej że alternatywa czyli Octavia 4 1.5 mHEV DSG nie będzie dostępna na polskim rynku w tym roku więc (po dzisiejszym przgladzie rynku) jestem w kropce.
Realnie za kwotę <120 kPLN nie bardzo jest w tej chili co kupić poza Corollą.
Wszystkie jako tako wyposażone kompakty z automatem to okolice 120 tys.
Więc nie wykluczam że ostatecznie stanie na Corolli.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #130 dnia: 18 Lutego 2020, 01:47:51 »
Golf VII Variant ......?
Toyota Corolla SD 2018

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #131 dnia: 18 Lutego 2020, 08:10:09 »
Samochody z silnikami VW 1.5 evo  130 lub 150 KM są godne polecenie ( w końcu bezawaryjne). Mają więcej dynamiki i jak do tej pory nie stwierdzono usterek. W 2019 roku rozwiązano też poprzez aktualizację oprogramowania problem tzw. "kangurowania" na zimnym silniku - czyli pozostało tylko jeździć :) w Każdym razie przyjemność z jazdy o niebo lepsza niż w moim 1,6 Toyoty. 

To tylko zasłyszane i wyczytane opinie bo nie mam takiego autka - no i zanim zmienię markę to muszę jeszcze pojeździć Corollą 1,8 hybrid  bo to fajna zabawka :)

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #132 dnia: 18 Lutego 2020, 08:28:54 »
Ja mam obecnie w użytkowaniu nowego Golfa VII 1,6 TDi 116 KM z adblue.  Muszę przyznać , ze w stosunku do Corolli o jest przepaść prawie pod każdym względem ale zobaczymy jak będzie dalej.....
Toyota Corolla SD 2018

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #133 dnia: 18 Lutego 2020, 13:50:38 »
Przepaść - w którą stronę ?

Jeździłem trochę czasu Skodą z tym silniczkiem 1,6 TDi - bardzo wdzięczny i oszczędny :)

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: 18 Lutego 2020, 13:54:48 »
Ja mam obecnie w użytkowaniu nowego Golfa VII 1,6 TDi 116 KM z adblue.  Muszę przyznać , ze w stosunku do Corolli o jest przepaść prawie pod każdym względem ale zobaczymy jak będzie dalej.....
Na korzysc kogo?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl